Svarogov pretresel sceno z rusko trilogijo

Vsi se sprašujejo, kdo je Svarogov. Obraz, ki je že leta znan v vrhu slovenske glasbene scene, stopa iz ozadja v ospredje, in to s pristopom, ki ga do zdaj ni uporabil še nihče. Tokrat je pozitivno presenetil s svojo prvo pesmijo, ki je v ruskem jeziku.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Svarogov

Svarogov (Foto: Miran Bratuš)

''Ruščina mi je izjemno zanimiv jezik, zato se jo učim zadnja leta na dnevni bazi, in to kot samouk. Glede na to, da sem vse življenje pisal pesmi samo v slovenskem jeziku, sem se odločil, da bom poskusil še z jezikom, ki mi je zadnje čase zelo blizu in me navdihuje na poseben način. Tako je nastala Trilogija,'' je zaupal Svarogov.

Trilogija govori o treh popolnoma različnih zgodbah, treh popolnoma različnih ljudeh, ki se popolnoma naključno srečajo, in z majhnimi dejanji drug drugemu vrnejo zagon za življenje. S svojo kompozicijo je Svarogov želel poudariti, kako zelo pomembne so male pozornosti, na katere prepogosto pozabljamo, čeprav te z minimalno vloženo energijo vsakodnevnemu življenju prinašajo elan. Da bo pesem razumljiva vsem, pa je videospotu, ki ga je režirala Tina Istenič, dodal še slovenske podnapise. 

Svarogov je trenutno na bližnjem vzhodu, kjer se v družbi artistov iz Rusije, Ukrajine in Belorusije spopada z novimi izzivi. "Vedno sem rad odkrival nove kraje in kulture, čeprav je zame Slovenija najlepša dežela na svetu, vendar spremembe igrajo zelo veliko vlogo v mojem življenju. Zelo me inspirira, ko se infiltriram v neko novo okolje in začutim njegov utrip. Tako si naberem novih moči in se hkrati razvijam," dodaja Svarogov, ki se domov, vsaj za nekaj časa, vrača v začetku junija. 

Svarogov

Glasbenik predstavlja videospot za skladbo Trilogija. (Foto: Matej Zener)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
 
TaBolš 10.05.2013 10:53:49
Jaz moram sam povedat, da mi je zakon, da se je naredu en komad v ruščini. že zato da je mal raznolikosti, ker skoz poslušamo sam v angleščini, pa je to že tko čist dojadil. tale pesmca mi je zarad tega še bol všeč in upam, da bo projekt uspel, izvajalca pa želim velik uspehov pa čestitam za trud
Krašica 10.05.2013 11:02:06
to si pa lepo povedu in jaz tud želim uspešno kariero in en kup čestitk za nekej novga
Več komentarjev