Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
22.47 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

Sirci množično glasovali

Strogi varnostni ukrepi in že vnaprej znan zmagovalec. Takšne so bile predsedniške volitve v Siriji, državi, ki je sredi vojne vihre. Oblasti neprestano ponavljajo, da se bodo po teh volitvah krvavi spopadi v državi končali.
22.31 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

SDS za evropskega komisarja predlaga Zvera

Izvršilni odbor SDS je sklenil, da bo stranka za člana Evropske komisije predlagala evropskega poslanca Milana Zvera. Predlog je utemeljen z zmago SDS na volitvah in s številom preferenčnih glasov, ki jih je Zver dobil, pravijo.
22.05 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Rakitićev oče: Ivana želijo Real, Barcelona in Atletico

Za vezistom Seville Ivanom Rakitićem je izjemna sezona, v kateri je s svojim moštvom osvojil ligo Evropa. Hrvaškega reprezentanta si želijo številni evropski klubi, po besedah njegovega očeta Luke pa tudi tri najboljša španska moštva.
21.43 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Rosell se bo zaradi afere Neymar zagovarjal na sodišču

Nekdanji predsednik katalonskega nogometnega velikana Barcelone Sandro Rosell bo moral zaradi afere Neymar na sodišče. Špansko tožilstvo namreč meni, da je klub oškodoval davkoplačevalce z utajo davkov, zato bodo morali Rosell in predstavniki Barcelone na sodišču pojasniti svojo plat zgodbe.
21.27 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

VIDEO: Peščeni vihar Teheran zavil v temo, temperature so se močno spustile

Iransko prestolnico je prizadel hud peščeni vihar. Umrlo je pet oseb. Teheran je bil zaradi peska zavit v temo, pihali so močni vetrovi. Temperature so se tik pred prihodom nevihte spustile s 33 na 18 stopinj Celzija.
21.10 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Slavnemu igralcu prekipelo. S kletvicami nad paparaca

Slavnemu igralcu Jonahu Hillu, ki ga je cel dan zasledoval nadležen paparac, je močno prekipelo. V trenutku jeze mu je izrekel nekaj krepkih kletvic, za kar se je zdaj tudi javno opravičil in pojasnil ozadje dogajanja.
21.10 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Kdo bi kupil divjo kobilo?

Okoli Kozine je vse več pašnikov, na katerih imajo lastniki tudi konje. Nekateri od njih zanje potem ne skrbijo, saj je konj sposoben sam preživeti v divjini. Po vsej verjetnosti je z enega od takšnih pašnikov ušla tudi kobila, ki so jo maja ulovili na travnikih v Tubljah pri Kozini.
21.09 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Ko nenadzorovana čustva vodijo v tragedijo

Epilog na sodišču dobiva primer poskusa uboja, za katerega naj bi bilo povod ljubosumje, domnevni storilec, bodoči doktor prava, pa se je na napad tako dobro pripravil, da naj bi se uspel izogniti strogi kazni. S čustvi naj bi bil povezan tudi umor 37-letnice, ki naj bi jo morilec leta zasledoval in nadlegoval.
21.08 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Da bi odstavili ravnatelja, so najeli celo odvetnika

V manjšem kraju na Štajerskem je precej ljudi jeznih na ravnatelja njihove osnovne šole, še več, občina je celo najela odvetnika, s pomočjo katerega ga bodo skušali odstaviti. Očitajo mu, da otroci več razredov po njegovi krivdi nekaj mesecev niso imeli pouka pri več predmetih.
21.05 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Koliko zbrane pomoči pride do tistih, ki jo res potrebujejo?

Prebivalci Bosne in Srbije, ki so jih prizadele nedavne poplave, še vedno potrebujejo pomoč. Se pa marsikdo sprašuje, koliko pomoči zares pride do pomoči potrebnim. Naše velike organizacije - Rdeči križ, Unicef in Karitas so med bolj varčnimi in učinkovitimi, za svoje stroške porabijo le nekaj odstotkov zbranega.
21.03 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Vrniti bi morale tudi do 15.000 evrov: medicinske sestre ne vedo, kje bodo dobile denar

Okoli 1200 evrov zaslužijo srednje medicinske sestre, tiste, ki opravljajo najbolj zahtevna dela na oddelkih intenzivne terapije. Zdaj pa morajo del te plače, ki so jo sicer dobivale samo nekaj let, vračati, nekatere celo 15 tisoč evrov. V sindikatu pravijo, da ne vedo, kako bodo zbrale denar, bojijo se celo samomorov.
20.43 03. 06. 2014
Drugi športi Zadovoljna

Mezgec upa še na kakšno etapno zmago

25-letni Luka Mezgec po zgodovinski prvi slovenski zmagi na dirki po Italiji ostaja na trdnih tleh in ne sanja o skupnih zmagah na največjih dirkah. Kot pravi, bi bil zadovoljen že s kakšno ponovitvijo nedeljske predstave.
20.10 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

FOTO: Toča v Ljubljani, strela na Škofljici, v Kočevju voda zalila stanovanje

V Ljubljani je padala toča, v Škofljici je strela udarila v kozolec, ki je zagorel, v Kočevju je zalilo stanovanje, pri Škofji Loki se je na cesto vsul zemeljski plaz, pri Sevnici pa je na cesto padlo drevo. To je terjalo neurje, ki je divjalo po večjem delu države.
19.55 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Živila bodo bolje označena, a še vedno ne bomo vedeli, od kod so sestavine

Za označevanje živil bo od decembra veljala nova evropska uredba, ki predvideva predpisano minimalno velikost črk, obvezno označevanje porekla nekaterih vrst mesa ter poudarjeno označevanje alergenov.
19.46 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

'Nočemo kralja, hočemo referendum!'

V Španiji je po napovedi kralja Juana Carlosa, da se po skoraj 40 letih odpoveduje prestolu v korist sina Felipeja, zavrelo. Več tisoč protestnikov je preplavilo ulice in trge večjih mest ter zahtevalo ukinitev monarhije in vzpostavitev republike.
19.42 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Odvetnik Slovenije ostro nad hrvaško ministrico

Slovenska stališča v Haagu zagovarja ekipa štirih tujih odvetnikov, ki jo vodi znani profesor mednarodnega prava Francoz Alain Pellet. Svoj sloves, resda pred sodiščem in ne v dvorani, je upravičil tudi sinoči, ko je zaradi prometne zagate besedno obračunal s hrvaško zunanjo ministrico.
19.37 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Dars bi od nekdanje šefice rad iztožil 130 tisočakov

130 tisoč evrov od nekdanje šefice Mateje Duhovnik zahtevajo na Darsu. Očitajo ji, da je z gradnjo semaforja na Tomačevem omogočila korist ljubljanski mestni občini, kjer so ji po izgubi stolčka uredili službo. Sodnica bo sodbo spisala v mesecu dni.
19.32 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Avto je vrnil, kartico tudi, prijavili ga ne bodo

Čeprav so inšpektorji pri pregledu poslovanja Agencije za varstvo konkurence pod vodstvom Andreja Kraška ugotovili, da se bencin za zasebne poti direktorja s službenim avtomobilom plačuje z davkoplačevalskim denarjem, policiji ne bodo naznanili sumov kaznivega dejanja.
19.29 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Skoraj 17 milijonov evrov za volitve in referendum

Za izvedbo treh volitev in referenduma bo iz proračuna treba nameniti 16,7 milijona evrov. Medtem je raziskava pokazala, da bo v času predčasnih volitev, če bo ta obveljal, na dopusti desetina Slovencev.
19.27 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

FOTO in VIDEO: V Domžalah zgorel avtodom, škode za več deset tisoč evrov

V Domžalah je pred poslovno stavbo zagorel avtodom. K sreči pri tem ni bil nihče poškodovan, policija pa vzrok še ugotavlja. V požaru je bilo poleg avtodoma poškodovanih še pet avtomobilov in vrata v bližnjo poslovno stavbo.
19.26 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

FOTO: Študenti in dijaki zahtevali subvencije, vlada naj bi vendarle zagotovila denar

Študenti in dijaki so pred poslopjem vlade pripravili Javni potniški protest. Bili so glasni in tako so motili pisanje mature v šoli ob stavbi vlade. Minister Omerzel je obljubil, da bo vlada v naslednjih nekaj dneh zagotovila manjkajočih 13 milijonov evrov.
19.23 03. 06. 2014
Drugi športi Zadovoljna

Đoković ugnal Raonića, za preboj v finale z Gulbisom

Novak Đoković in Ernests Gulbis sta se kot prva v moški konkurenci uvrstila v polfinale OP Francije na peščenih igriščih Roland Garrosa. Srb je s 3:0 v nizih odpravil Miloša Raonića, Latvijec pa Tomaša Berdycha.
19.20 03. 06. 2014
Gospodarstvo Zadovoljna

Za Murine delavce priložnosti v kovinski, živilski in elektro industriji

Ministrica Anja Kopač Mrak je odpuščenim delavcem Mure obljubila pomoč države. Pristojni naj bi poskrbeli, da bodo potrebni postopki hitri, odpuščeni delavci pa bodo tako čim prej dobili denarno nadomestilo, poskrbeli bodo tudi za programe, ki bi ljudem prinesli nove zaposlitve.
18.53 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Messi: Želeli so, da igram za Španijo!

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v knjigi Patriot Messi (Messi, The Patriot) zaupal, da so ga predstavniki Španske nogometne zveze neformalno povabili, da bi igral za tamkajšnjo izbrano vrsto.
18.50 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Razsipni kardinal si je omislil luksuzno stanovanje in razjezil papeža

Nekdanji drugi človek Vatikana, kardinal Tarcisio Bertone, si na vrhu palače San Carlo ureja luksuzno stanovanje s čudovitim pogledom na Rim. Stanovanje je veliko 700 kvadratnih metrov, petkrat več od papeževega. Bertone pa medijem arogantno odgovarja, da so vatikanska stanovanja pač velika.
18.43 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

FOTO: V teh oblačilih je bila prava vaba za paparace

Pevka, modna oblikovalka in mama treh sinov Gwen Stefani je pritegnila veliko pozornosti na ulicah Beverly Hillsa. Kot velika modna navdušenka je bila zaradi svojega videza pravi magnet za paparace.
18.24 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

SDS: Slovensko pravosodje deluje kot pred letom 1990 in ščiti 'leve'

Poslanci so na zahtevo SDS razpravljali o stanju v slovenskem pravosodju. Na težave v tej veji oblasti poled SDS opozarjata še SLS in NSi, v PS, SD, NP, DL in DeSUS pa trdijo, da SDS s sejo zlorablja DZ.
18.11 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Janković naj bi se o sodelovanju na volitvah pogovarjal s Popovičem

Predsednik PS Janković pred volitvami napoveduje manjše presenečenje glede povezovanja. Neuradno naj bi se pogovarjal s koprskim županom Popovičem. PS bo morda tudi nekoliko spremenil ime stranke, ki naj bi spet nosila predsednikovo ime.
17.36 03. 06. 2014
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Izmuzljivi Rus Slavik za združbo, ki je žrtve 'olajšala' za prek 100 milijonov evrov

Organi pregona so razbili globalno hekersko mrežo, imenovano GameOver Zeus, ki je praznila bančne račune žrtev v 12 državah. V Sloveniji večjih okužb ni bilo. Za vsem tem naj bi stal 30-letni Rus, ki ga že dlje časa zaman iščejo.
17.18 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Ob odločbi za otroški dodatek ali državno štipendijo vloga za subvencijo prehrane ne bo potrebna

Staršem pred novim šolskim letom ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila, če bodo 1. septembra imeli veljavno odločbo o otroškem dodatku ali državni štipendiji. Še vedno pa bo potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli.
17.17 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Seksi zvezdnica, za katero so leta zgolj številka

Nemška manekenka Heidi Klum, ki ima za seboj bogato kariero, je praznovala 41. rojstni dan. Zvezdnica je že večkrat dokazala, da je z leti vse bolj mladostna. Na zadnji prireditvi, ki se jo je udeležila, je bila videti čudovito.
17.14 03. 06. 2014
Gospodarstvo Zadovoljna

Začela se je prisilna poravnava Cimosa

Okrožno sodišče v Kopru je začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Cimos. Upniki morajo v mesecu dni prijaviti navadne, pogojne in zavarovane terjatve, medtem ko prednostnih terjatev in izločitvenih pravic ni treba prijavljati.
17.02 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

VIDEO: Neymarjevo mojstrsko izvajanje enajstmetrovke

Brazilska nogometna reprezentanca zavzeto trenira pred začetkom svetovnega prvenstva na domačih tleh. Člani 'selecaa' med drugim vadijo tudi strele z bele točke. Najbolj inovativnega izvajanja enajstmetrovke se je domislil Neymar. Kako je ugnal vratarja, si oglejte v videu!
16.51 03. 06. 2014
FIT 24UR Zadovoljna

Članice bi lahko na svojih tleh prepovedale gojenje tudi v EU dovoljenih GSO rastlin

Kompromis veleposlanikov pri EU dopušča pridelavo GSO v uniji z možnostjo izjeme - članicam omogoča, da pod določenimi pogoji omejijo ali prepovedo pridelavo GSO na svojem ozemlju, tudi če je ta na evropski ravni odobrena.
16.25 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

Obsojen na sedem let, ker je 1370-krat spolno zlorabil hčer

Sodišče na Dunaju je očeta petih otrok obsodilo na sedem let zapora, ker je več let vsak dan spolno zlorabljal svojo hčer. Žrtev, ki je stara 15 let, je očeta, sicer nemškega državljana, policiji prijavila oktobra lani.
16.16 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Pahor bi volišča pustil odprta do 23. ure, a zakon tega ne dopušča

Pahor je napačno določil rok razpustitve parlamenta in volitev, so prepričani Krščanski socialisti Slovenije in člani društva Davkoplačevalci se ne damo. Zato so vložili pobudo za oceno ustavnosti odloka. Solidarnost vložitev pobude napoveduje za četrtek.
16.11 03. 06. 2014
Zimski športi Zadovoljna

Pravljica za planiško pravljico

Smučarska zveza Slovenije je na kongresu Mednarodne smučarske zveze predstavila kandidaturo za nordijsko svetovno prvenstvo leta 2019. Za razliko od konkurentov, so namesto z nizanjem faktov, postregli s pravljico.
15.54 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Katar do SP s podkupovanjem? Platini očitke zanika

Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini naj bi se skrivoma sestal z nekdanjim predsednikom azijske nogometne zveze Mohamedom Bin Hammamom med kampanjo za pridobitev organizacije SP 2022, Francoz pa naj bi od vplivnega Katarca prejel podkupnino v višini pet milijonov dolarjev.
15.31 03. 06. 2014
Košarka Zadovoljna

Na starih lovorikah ne bo zaspal

"Ne bi si mogel želeti lepšega leta," pravi Goran Dragić. Slovenijo je zajela evforija, ko je na EP kot za stavo zabijal koše. V ligi NBA je vrhunsko predstavo nadaljeval in razglasili so ga za košarkarja, ki je najbolj napredoval. Največje veselje pa mu prinaša 7-mesečni sin Mateo.
15.27 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

Krivdo v zadevi Balkanski bojevnik zanikale tudi članice združbe

V zadevi Balkanski bojevnik so bile na predobravnavnem naroku na vrsti vse tri domnevne članice hudodelske združbe, ki so krivdo zanikale.
15.21 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Angelina Jolie blestela na Kitajskem

Angelina Jolie ima te dni dober razlog za veselje. Njen zadnji film Zlohotnica je samo v enem tednu v kinematografske blagajne v Severni Ameriki prinesel skoraj 70 milijonov dolarjev. Zvezdnica je že prispela na Kitajsko, kjer je znova blestela.
14.45 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Depardieu Rusom plačuje samo 6-odstotni davek

Francoski igralec Gerard Depardieu, ki je lani od ruskega predsednika Putina dobil ruski potni list, ko je iz Francije "pobegnil" pred oderuškim 75-odstotnim davkom, sedaj Rusom plačuje samo 6-odstotni davek.
14.32 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

ZSSS: Priporočila Bruslja glede plač nesprejemljive puhlice

Izvršna sekretarka pri ZSSS Andreja Poje je poudarila, da priporočila Evropske komisije jasno nakazujejo nadaljevanje ustaljene politike, ki prebivalcem Slovenije ne prinaša nič dobrega. Evropska komisija je na Slovenijo naslovila osem priporočil s konkretnimi roki.
14.13 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Policisti našli ukradeni avto Miley Cyrus

Pevska zvezdnica Miley Cyrus, ki so jo okradli medtem ko je na svetovni turneji, je očitno rojena pod srečno zvezdo, saj so policisti našli njen odtujeni avto znamke Maserati.
13.48 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

V greznici okoli 800 otroških okostij

V irskem mestu Tuam je med leti 1925 in 1961 delovala stavba z imenom Dom, ki je bila namenjena neporočenim ženskam, ki so zanosile. Za stavbo so našli množično grobišče, v katerem je bilo okoli 800 trupelc.
13.37 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

Papež pare, ki nočejo imeti otrok, opozoril, da jih čaka žalostna starost

Papež Frančišek je imel posebno mašo za 15 parov in jim pridigal o tem, kako pomembno je, da se v zakonu rodijo otroci. Opozoril je, da otrok ne morejo nadomestiti hišni ljubljenčki. Brez otrok zakonce čaka žalostna starost, je dodal.
13.35 03. 06. 2014
Drugi športi Zadovoljna

Šterbik iz Barcelone k Vardarju

Arpad Šterbik si je našel nove delodajalce. V naslednjih štirih letih bo branil barve makedonskega Vardarja iz Skopja, zanj sta v minuli sezoni igrala tudi Slovenca Matjaž Brumen in Miladin Kozlina.
13.20 03. 06. 2014
Zanimivosti Zadovoljna

Razveselili so se mladička brkate opice

V živalskem vrtu Schönbrunn je pred enim mesecem na svet pokukal mladiček cesarske brkate opice, ki sedaj tehta 40 gramov in brez repa meri le pet centimetrov. Pod smrčkom mu že rastejo brčice, po katerih je znana njegova vrsta.
13.08 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

Še zadnje upanje? Maddie iščejo s policijskimi psi in posebnimi radarji

Izginulo Maddie McCann iščejo s pomočjo policijskih psov in posebnih radarjev. Z njimi pregledujejo strukturo tal in odkrivajo, ali je na območju v letovišču Praia da Luz zakopanega kaj sumljivega. Deklica je izginila pred sedmimi leti, za njo pa se je zgubila vsaka sled.
13.00 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Ranieri iz Monaka v grško reprezentanco

Italijan Claudio Ranieri ni bil dolgo brez zaposlitve. Po koncu sodelovanja s francoskim nogometnim prvoligašem iz Monaka so se za Ranierija odprle možnosti na Peloponezu. Po poročanju grških medijev se je dogovoril za prevzem grške reprezentance že po koncu SP v Braziliji.
12.41 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

'Ameriška vojska je vojska lažnivcev, zahrbtnežev, bedakov in nasilnežev'

Še vedno ni jasno, ali bodo vojaka Bergdahla uradno obtožili dezerterstva. Ko so ga talibani ugrabili, je namreč zapustil svojo enoto, pojavljajo se tudi neuradne informacije, da so ga talibani ugrabili, ko je bil pijan.
12.40 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Spisek sanjske ekipe lige prvakov: sedem galaktikov, štirje igralci Bayerna ...

Skupina strokovnjakov Uefe je na podlagi vnaprej točno določenih kriterijev izbrala sanjsko moštvo minule sezone nogometne lige prvakov. V elitni ekipi je kar sedem članov madridskega Reala, ki je v Lizboni prišel do laskave desete lovorike v zgodovini kluba.
12.12 03. 06. 2014
Gospodarstvo Zadovoljna

Zaradi protikriznih varčevalnih ukrepov vse več revščine

V poročilu v organizaciji ILO opozarjajo, da je evropska rešitev za krizo v zadnjih petih letih povzročila višanje brezposelnosti, nižje plače in višje davke. Varčevalni ukrepi, ki so bili namenjeni reševanju Evrope, so 800.000 otrok potisnili v revščino.
11.42 03. 06. 2014
Gospodarstvo Zadovoljna

Območje evra maja z 0,5-odstotno inflacijo

Države območja evra so maja na letni ravni zabeležile 0,5-odstotno inflacijo. To so sicer prve ocene Eurostata, glede na ocene pa je bila majska inflacija nižja od aprilske, ki je bila 0,7 odstotna.
11.40 03. 06. 2014
FIT 24UR Zadovoljna

Že mesece niste bili na bolniški, zbolite pa že prvi dan dopusta. Zakaj?

Odštevate dneve do dopusta, končno odpotujete in se sprostite, a nato imate zdravstvene težave? Zakaj? Strokovnjaki odgovarjajo, da sprostitev vsem ne napolni baterij, ampak nekaterim tudi škoduje. Bolečine lahko povzroči tudi sama pot na počitniško destinacijo.
11.27 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

Življenje po Harryju: Chelsy 'žurira' na Ibizi

Chelsy Davy očitno nima obžalovanj, odkar se je razšla z britanskim princem Harryjem. O tem pričajo tudi fotografije, ki jih je objavila z žurerske Ibize, kjer uživa v družbi novega fanta in prijateljev.
11.20 03. 06. 2014
Košarka Zadovoljna

Košarkarice odštevajo dneve do začetka kvalifikacij za Eurobasket

Ženska košarkarska reprezentanca se nahaja pred sklepnim delom priprav v kvalifikacijah za nastop na EP. Zadnji del bodo opravile v Zrečah. Od tam bodo odpotovale proti Slovaški, kjer jih v Košicah v nedeljo čaka prva tekma kvalifikacij za nastop na EuroBasketu 2015.
10.39 03. 06. 2014
Zanimivosti Zadovoljna

Kjara's Dance Rroject Razpotja

Kjara Starič Wurst in Kjara's Dance Project so v minuli sezoni občinstvo navdušili z uprizoritvijo predstave "Razpotja", v kateri so se s stalnimi sodelavci ukvarjali z motivi razpotij in pomena življenjskih odločitev.
09.44 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

V Soči našli žensko truplo

Blizu Kobarida je krajan v reki Soči opazil žensko truplo. Policisti niso našli nobenih osebnih dokumentov in tako identiteta ženske še ni znana. Prav tako ni znano, kaj se je zgodilo.
09.37 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

FOTO: Rihanna poskrbela, da so bile vse oči uprte vanjo

Če je Britancem všeč modni slog prestolonaslednikove žene, je združenje ameriških modnih kreatorjev v New Yorku za modno ikono razglasilo pevko Rihanno. Po nagrado je prišla v prosojni obleki s kristalčki, brez modrčka, s katero je poskrbela, da je bila v središču pozornosti.
09.34 03. 06. 2014
Košarka Zadovoljna

VIDEO: Neverjetno: kontroverzni Vujošević 'davil' svojega košarkarja

Komaj verjeten prizor se je zgodil na tekmi srbskega košarkarskega prvenstva med ekipama Partizan in FMP. Trener črno-belih Dušan Vujošević, ki je vnovič popolnoma izgubil nadzor, je za vrat zagrabil najboljšega igralca ekipe Bogdana Bogdanovića ...
09.32 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

'Danes ima kitajska vlada boljše metode za obvladovanje ljudskih nemirov kot leta 1989'

Minilo bo 25 let od krvavega zatrtja protestov na kitajskem Trgu nebeškega miru. Število mrtvih je še vedno neznano. Ima pa danes kitajska komunistična partija oblast trdneje v rokah kot kadarkoli v preteklosti.
09.27 03. 06. 2014
Zanimivosti Zadovoljna

FOTO: Policista sredi Kranja rešila osem račk

Prometna cesta, prometna policista in osem izgubljenih mladih račk. Takšen je bil prizor minuli konec tedna na Primskovem v Kranju. Zgodba se je razpletla srečno, saj sta policista račke še pravi čas umaknila s ceste.
09.24 03. 06. 2014
Črna kronika Zadovoljna

Pijan povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Gorenjski prometni policisti so obravnavali 39-letnega Tržičana, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročil prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval motorist. Povzročitelj je pobegnil s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili.
08.58 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Mertelj pred tekmo z Urugvajem: Treba bo zaustaviti njihove izredne napadalce

Slovenske nogometaše čakata prestižni prijateljski tekmi proti Urugvaju in Argentini. Medtem ko Argentina že desetletja velja za velesilo, pa so uspehi Urugvaja prikriti, a nič manj slavni. Urugvajci so v zgodovini osvojili kar 20 naslovov na mednarodnih turnirjih.
08.14 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

FOTO: Britanci Kate izbrali za modno ikono

Izgleda, da je čas blondink minil, vsaj to nam sporočajo Britanci, ki so za modno ikono izbrali cambriško vojvodinjo Kate Middleton, ki so jo postavili pred pevko in manekenko Cheryl Cole, pevko Rito Oro, igralko Emmo Watson ter kreatorko Victorio Beckham.
08.13 03. 06. 2014
Košarka Zadovoljna

NBA: Noah drugič zapored v najboljši obrambni peterki

Francoz Joakim Noah je bil v sezoni 2013/14 izbran za najboljšega obrambnega igralca v ligi NBA, 123 televizijskih in pišočih ameriških in kanadskih novinarjev, ki podrobno spremljajo najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, pa ga je drugič zapored uvrstilo v najboljšo obrambno peterko.
08.05 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

Tragično zgodbo si je izmislil, da bi mu država dala stanovanje

Slobodan Nedeljković, ki je še do nedavnega veljal za junaka iz Obrenovca, je priznal, da si je zgodbo o izginotju žene in sina izmislil. Dobri ljudje so na njegov transakcijski račun nakazali približno 260 evrov, denar pa je dobival tudi na roke. Nekaj denarja je že porabil za nakup oblek.
07.54 03. 06. 2014
Film/TV Zadovoljna

Film Vojna zvezd: Imperij vrača udarec najboljši po okusu bralcev revije Empire

Bralci britanske filmske revije Empire so film Vojna zvezd: Imperij vrača udarec, ki je drugi film v franšizi Georga Lucasa, izbrali za najbolj priljubljen film vseh časov. Film je med drugim premagal favorite, kot so Boter, Gospodar prstanov in Žrelo.
07.42 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Falcao dokončno odpadel s kolumbijskega seznama

Kolumbija je do zadnjega hipa upala, da bo napadalec Radamel Falcao nastopil na svetovnem prvenstvu v Braziliji, a ga argentinski strokovnjak na klopi kolumbijske izbrane vrste Jose Pekerman zavoljo poškodbe po pričakovanju ni uvrstil v svoj kader.
07.33 03. 06. 2014
Zanimivosti Zadovoljna

Mineva 90 let od Kafkove smrti

Pred 90 leti je preminil češko-avstrijski pisatelj judovskega rodu Franz Kafka, ki velja za literarno legendo 20. stoletja. Poznan je kot avtor del Proces, Grad in Preobrazba. Bil je eden najbolj provokativnih in skrivnostnih pisateljev, saj o njem kroži vrsta mitov in govoric.
07.29 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

Planet, ki ne bi smel obstajati

''Zelo smo bili presenečeni, ko smo dojeli, kaj smo odkrili,'' je dejal astronom Xavier Dumusque. Odkrili so namreč skalnati planet, ki je težak kot 17 Zemelj. Do zdaj so menili, da tak planet ne more obstajati, a narava še vedno preseneča.
06.51 03. 06. 2014
Slovenija Zadovoljna

Glas lahko oddate na predčasnem glasovanju

Tisti, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti glasovanja na referendumu o arhivski noveli, lahko svoj glas že oddajo. Predčasno glasovanje se bo zaključilo v četrtek.
06.41 03. 06. 2014
Glasba Zadovoljna

Bo nova, prenovljena Sinead, presenetila?

Irska pevka Sinead O'Connor je po treh letih najavila novi album, za katerega pa se zdi, da bo nekaj povsem drugega, kot smo pri njej vajeni. Ali bo povsem spremenila slog, pa bomo videli. Če sklepamo po novi fotografiji, potem nas čaka presenečenje.
06.40 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

FOTO: Zvezdniki z groznim zadahom

Je še kaj hujšega kot slab zadah? Še posebno, ker je na voljo ogromno ustnih vodic, žvečilnih gumijev ter mentolovih bonbonov, s katerimi ga lahko v hipu odpravimo. Med osebami, ki ’slovijo’ po slabem zadahu pa je tudi kar precej znanih imen iz sveta zabave.
06.40 03. 06. 2014
Tuja scena Zadovoljna

FOTO: V prosojnem topu zakrila le bradavički

Raperka Nicki Minaj, ki je znana predvsem po tem, da rada razkazuje svoje obline, je objavila več fotografij, na katerih pozira v zelo kratki prosojni majici, pod katero ima bradavički prikriti z 'nalepkama' v obliki zvezde.
06.40 03. 06. 2014
Tujina Zadovoljna

Guru, ki ne diha in ima sivo kožo, ni umrl, 'ampak meditira v hladilniku'

Iz Indije prihaja zanimiva zgodba. Konec januarja je domnevno umrl zelo premožen duhovni voditelj, a njegovi verniki pravijo, da meditira. S tem si ohranjajo upravljanje z njegovim premoženjem, družina pa trdi, da je mrtev. To so potrdili tudi zdravniki.
06.39 03. 06. 2014
Nogomet Zadovoljna

Lukaku: Imam pogodbo z največjim klubom v Angliji, želim igrati za Chelsea!

Belgijec Romelu Lukaku je že nekaj sezon uradno član otoškega Chelseaja, toda prave priložnosti pri Londončanih ni dobil. Njegova usoda v klubu ni jasna. V Španiji ga govorice povezujejo s selitvijo k madridskemu Atleticu, v Nemčiji z Borussio iz Dortmunda, sam pa bi najraje igral za Chelsea.