Tanja Žakelj na Češkem spisala zgodovino

Gorska kolesarka Tanja Žakelj je zmagala na drugi dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Novem Mestu, kar je prva slovenska zmaga na tekmah svetovnega pokala. S tem je tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Druga slovenska predstavnica Blaža Klemenčič je bila 21.

"Fantastično. Sploh ne vem, če sem že dojela. Vedela sem, da bo zelo napeta tekma. Že zadnjič sem pokazala, da se lahko borim z najboljšimi. Sicer sem imela na začetku malo težav, ampak sem stavila na najboljši element, da pospešim proti koncu, ko drugim zmanjkuje moči. To mi je tudi uspelo. Sicer sem bila zelo nervozna, delala sem take tehnične napake, ki jih ne bi bilo treba. Vseeno se mi je izšlo in sem zelo vesela," so bile prve besede Tanje Žakelj, ko je stopila z odra za zmagovalke in oblečena v beli dres vodilne tekmovalke v skupnem seštevku. V zadnjem krogu se je za zmago borila s poljsko tekmico, ta je v zadnjem zavoju padla, Žakljeva tega sprva ni videla, ko je zagledala, da se sama pelje proti cilju, pa je visoko v zrak dvignila roke in prečkala ciljno črto. "Preprosto nisem verjela. Ne vem ... Takšni nepopisni trenutki, ki jih želim še čim večkrat ponovit," je nasmejano razlagala tekmovalka iz Ledin.

Tanja Žakelj

Tanja Žakelj (Foto: STA)

Nekoliko slabše je šlo Blaži Klemenčič. Čeprav je po 15. mestu v Albstadtu na današnji dirki ciljala višje, je na koncu končala še nižje. "S tem res nisem zadovoljna. Od starta mi je še šlo, v prvi klanec noge niso bile prave, mučila sem se od začetka do konca," je po tekmi dejala Klemenčičeva, ki je največ izgubljala na spustih. "Na dirki enega dela kar nisem mogla zvoziti. Na tehniki mi še manjka ... Danes res nisem zadovoljna s svojo vožnjo," je zaključila članica kamniškega Calcita.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
36Longboards 26.05.2013 19:44:05
Zakon! Carica, cestitke!!!
Več komentarjev