Thurman pred dvobojem z Zavcem: Ni garancije, kaj se bo zgodilo

Slovenski boksarski šampion se bo v dvoboju velterske kategorije v New Yorku pomeril z Američanom Keithom Thurmanom. Američan je zelo samozavesten in bi rad zmagal z nokavtom, vseeno pa zelo spoštuje slovenskega boksarja.

V pogovoru za spletno stran Sonee's Florida Sports je Keith Thurman dejal, da bo 9. marca v Brooklynu poskušal dvoboj končati čim prej in tako upravičiti svoj sloves borca, ki je v 19 dvobojih kar 18-krat zmagal z nokavtom. Thurman je na vprašanje, ali načrtuje Dejana Zavca premagati v prvih štirih rundah, povedal: "Moj načrt je boksati pametno. Če se bo ponudila priložnost, ga bom poskušal ugnati v zgodnjih rundah. Hitro bom preizkusil, kako reagira ob udarcih v čeljust, kako ob udarcih v telo, in s tem pokazal, da sem v ringu, da sem 'prava stvar'. Ne morem zagotoviti zgodnjega nokavta, toda ne mežikajte, vedno se lahko zgodi! Vedno, vedno stremim po zmagi s KO, saj si z ekipo želimo čim prej domov. A če bo treba, se bom prilagodil, boksal z razdalje. To je nekaj, kar mi je pri tem dvoboju všeč. Ni garancije, kaj se bo zgodilo."

Dejan Zavec - Bethuel Uushona10

Dejan Zavec (desno) s trenerjem (Foto: Damjan Žibert)

24-letni Thurman, ki je 13 let mlajši od Zavca (32 zmag, 18 s k.o., dva poraza), je nekaj pohvalnih besed namenil tudi tekmecu: "Zavec je spoštovanja vreden tekmec, že dolgo boksa, je tehnično dober in veselim se dvoboja. Pri njegovi starosti mnogo ljudi misli, da sem favorit. A sem precej prizemljen. Vadim trdo, pripravljen sem pokazati, kaj znam. Upam, da bom zmagal s KO ali s tehničnim KO."  Dejan Zavec pa je dejal: "Izkušnje so nekaj, kar ima v boksu zelo pomembno vlogo. Thurman je imel več kot 100 amaterskih dvobojev in je sicer na treningih zagotovo že odboksal tudi 12 rund, je pa res, da trening nikdar ni enak dvoboju. Definitivno ne ve, kaj ga čaka v ringu." Borba v New Yorku bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.
 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
x123x 28.02.2013 17:05:09
to je itak ze vnaprej zmenjeno da bo american zmagal. Dej ga Dejan!!!!!
Več komentarjev