Tina Maze: Napake v zgornjem delu so mi pobrale preveč moči

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je na veleslalomu za svetovni pokal v nemškem Ofterschwangu osvojila drugo mesto. Črnjanka je za 44 stotink zaostala za Avstrijko Anno Fenninger, tretja je bila domačinka Viktoria Rebensburg.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Tina Maze - 1

Tina Maze bo v drugem teku naskakovala novo zmago. (Foto: Damjan Žibert)

"Ne morem reči, da nisem imela motivacije, vendar nisem našla svežega občutka, ki ga zelo potrebuješ za veleslalom. Drugo mesto je zato izjemen rezultat, ki se ga veselim. Napake v zgornjem delu, ki sem jih delala, so mi pobrale energijo. Lažje je priti brez njih v spodnji del z zalogo energije, ki sem jo tokrat pokurila. Zato sem se morala v finalu zelo boriti. Včeraj smo imeli dober trening na podobno valoviti progi, kot je bila tu. V nedeljo bo zame zelo pomembna tekma. Zelo si želim nastopiti, čutim kar nekakšno navdušenje. In ker je za mano zaključni ter zelo pomemben del sezone, bo treba ostati še bolj zbran," je pojasnila Tina Maze.

Tina Maze se je v prvem teku na progo v Ofterschwangu podala s startno število ena in takoj ob prihodu na cilj je bilo jasno, da je najboljši veleslalomistki te sezone uspela odlična vožnja. Čas Črnjanke je ostal nedotaknjen do nastopa Anne Fenninger. Avstrijka je potrdila dobro formo in s tremi stotinkami prednosti prevzela vodstvo. Vodilnima tekmovalkama se je v prvi vožnji uspela najbolj približati domačinka Viktoria Rebensburg, ki je za Fenningerjevo zaostala za 54 stotink sekunde. Nastop v finalu si je z 18. mestom zagotovila tudi Ana Drev. Čeprav je v cilj v drugi vožnji prišla šele kot sedma, je po slabših nastopih drugih tekmovalk uspela zadržati uvrstitev iz prvega teka.

Čeprav je bila proga do nastopa najboljših tekmovalk že precej načeta, je sledil izjemno zanimiv boj za zmago. Pred nastopom Mazejeve je bila v vodstvu Nemka Rebensburgova, ki jo je naša šampionka v skupnem seštevku obeh voženj ugnala kar za dobre pol sekunde. S tem je svetovna podprvakinja v veleslalomu napovedala naskok na peto zmago te sezone v tej disciplini, a vodilna po prvi vožnji Fenningerjeva ni naredila napake in prišla do druge zaporedne zmage (najboljša je bila že na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu). Mazejeva je prav na vseh veleslalomih te sezone stala na zmagovalnem odru in ima zdaj 700 točk. Daleč za njo sledita Fenningerjeva (435) in Avstrijka Kathrin Zettel (382).

Anna Fenninger

Anna Fenninger je slavila še drugič zapored. (Foto: Reuters)

Nemka Maria Höfl Riesch, sedma po prvi vožnji, je na koncu delila 16. mesto in bila tik pred Drevovo, ki je potrdila nastop na finalu pokala v Lenzerheideju. Höfl Riescheva zdaj na drugem mestu skupnega seštevka za Mazejevo zaostaja za skoraj 1110 točk. Ima jih 1065, Mazejeva pa rekordnih 2154. Na prvem veleslalomu pokala po 26. januarju, ko je Mazejeva na Zlati lisici v Mariboru dokončno osvojila veleslalomski globus, prvega v tej zimi, je Črnjanka še enkrat več prikazala izjemno predstavo za nov rekord.

Tina Robnik (38.), Katarina Lavtar (42.) in Katja Horvat (55.) so bile za finalno vožnjo prepočasne. Prvo vožnjo je zaznamoval tudi grd padec izkušene Finke Tanje Putianinen. Slednja je naredila napako, ob tem pa ji je grdo zvilo desno koleno. Po prvih ocenah naj bi šlo za poškodbo hujše narave.

Izidi:
1. A. Fenninger (Avt) 2:29,39
2. T. Maze (Slo) +0,44
3. V. Rebensburg (Nem) +0,96
4. E.-M. Brem (Avt) +2,06
5. A. Marmottan (Fra) +2,49
6. A.-S. Barthet (Fra) +2,72
7. N. Fanchini (Ita) +2,74
8. J. Mancuso (ZDA) +2,85
9. M. Kirchasser (Avt) +2,90
10. V. Hronek (Nem) +2,91
...
18. A. Drev (Slo) +3,56

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 572
viola71 10.03.2013 10:38:22
to Tinca v drugmu teku pa na zmago
LOS - T 10.03.2013 10:44:52
dans je bila pa napaka v spodnjem delu, en ovink je preveč ostro vzela in se malo ustavila...ampak v redu bo, druga vožnja je še tle in če ji rata dol prit je še en slalom....
Več komentarjev