Tini lahko sezono 'pokvari' le še Mikaela Shiffrin

Sezona rekordov v ženskem svetovnem pokalu 2012/13 še ni končana. Črnjanka Tina Maze ima na preostalih šestih tekmah priložnost za nove rekorde, odpira se ji celo možnost, da osvoji vse male kristalne globuse za zmage v skupnem seštevku posamičnih disciplin.

Še najtežje delo jo čaka v slalomu, kjer 33 točk zaostaja za Američanko Mikaelo Shiffrin. Tina Maze je letos praktično zrušila že vse obstoječe rekorde. Od rekordnih 22 stopničk v eni sezoni, ženskega je že presegla, moškega pa ima z 22 stopničkami Avstrijec Hermann Maier, ji manjkata dve uvrstitvi med najboljše tri. Mazejevi se ponuja tudi priložnost, da kot prva smučarka v zgodovini osvoji ob velikem globusu še vse male, kjer bo skoraj vse v njenih rokah. Izjema je slalom, kjer bo morala ob vsem svojem znanju računati tudi na manjši spodrsljaj Shiffrinove oziroma jo bržkone prehiteti na obeh preostalih tekmah, ta konec tedna v Ofterschwangu in naslednji teden na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju, kjer bo Shiffrinova praznovala 18. rojstni dan.

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin (Foto: Damjan Žibert)

Veleslalomski kristalni globus si je Korošica priborila že na domači Zlati lisici v Mariboru, v Meribelu tudi veliki kristalni globus, zato bo sobotni veleslalom le potrjevanje njene forme. Drugače bo v nedeljo, saj njen trener Andrea Massi pred sklepnimi šestimi tekmami svetovnega pokala vseskozi zatrjuje, da ima Mazejeva pred oddihom kljub vsem dosežkom pred sabo še številne izzive in da namerava njegova varovanka v letošnji sezoni osvojiti vse tisto, kar se ji je v preteklosti izmuznilo. "Mislim, da je bil zadnji trening celo najdražji v sezoni, a zelo koristen. Dejstvo je, da se že poznajo znaki dolge in zahtevne sezone. A po drugi strani sem prepričan o tem, da ima Mazejeva v telesu dovolj svežine še za pravi zaključek. Tudi ob selitvi v Ofterschwang smo opravili klasični protokol. Obnašamo se podobno kot decembra ali januarja." V sklepnem delu sezone so tekmice Mazejeve pravzaprav le še Američanke. V smukaškem seštevku Mazejeva za eno točko zaostaja za poškodovano Lindsay Vonn in v Lenzerheideju bo za mali kristalni globus najbrž že dovolj, če Mazejeva pride do cilja. Tudi v superveleslalomu ima s 55 točkami naskoka veliko prednost pred Julio Mancuso, a v Lenzerheideju bo potrebovala še eno dobro predstavo.

V Ofterschwangu bodo nastopile še Ana Drev, Tina Robnik, Katja Horvat, Katarina Lavtar in Ana Bucik.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 463
ford A 09.03.2013 11:25:00
Tina je boljša od vse močne konkurence. Monika zelo mi je hudo, ker pričakuješ, da bo na start stopila Lindsey Vonn ampak to se žal nebo zgodilo.
monika raikonnen 09.03.2013 11:29:40
u res je močna konkurenca ,ke ti živiš hahahahahahha kr sanji ja ,mazejeva ma stokrat lažjo nalogo ,kot jo je mela anja parson
Bogdan Kotnik 09.03.2013 14:51:37
Jaz nekaj ne vem za Moniko a je kje v nasi vladi , ker zmeraj isce krivce drugje in ne vidi kaj dejansko je ....da to niso sanje ampak da Tina resnicno obstaja .Cel svet ni v formi od 100 smucark , vse so padle sam Tina ne .A ves kaj ti jaz pravim pol , tu se pokaze kdo je vrhunski sportnik in Tina to je .
skradin 09.03.2013 20:06:05
Bogdan Kotnik ne razburjaj se, saj kolk osebno poznam
skradin 09.03.2013 20:08:08
Monika Raikkonen
uzbic 10.03.2013 08:54:43
Monika, sej ji Vonnova tud ni bla konkurenčna pred poškodbo.
A ti bo moral spet ADMIN; kej napisat. Sej potem si pa bla ene 2 dni tih, he,he,he.
Več komentarjev