Triletnik v omaro shranil jajčka, iz katerih so se izvalile strupene kače

Triletni avstralski deček je na vrtu našel nekaj jajčk in jih nato skril v omaro. Iz njih so se izlegle kače, katerih ugriz je lahko smrtno nevaren. Strokovnjaki so že ocenili, da je lahko vesel, da je živ.

Vzreja kač - 12

Iz jajčk se je izvalilo sedem strupenih rjavih kač. (Slika je simbolna.) (Foto: Reuters)

Mladi navdušenec nad naravo Kyle Cummings je jajčka našel pred nekaj tedni v travi na družinskem posestvu na obrobju kraja Townsville v Queenslandu. Šlo je za devet jajc rjave kače – za tajpanom druge najbolj strupene kače na svetu. Deček seveda ni vedel, za kakšna jajca gre.

Jajca je dal v plastično posodo in jo skril v omaro v svoji sobi, kjer jo je ta teden našla njegova mati. Izvalilo se je že sedem kač, ki pa so k sreči ostale v škatli, saj je bila pokrita s pokrovom. Ostali dve jajci sta bili verjetno neoplojeni. "Bila sem precej pretresena, še posebej zato, ker ne maram kač," je za lokalni časnik povedala dečkova mati Donna Sim.

Kačje mladiče, dolge od 12 do 15 centimetrov, je prevzela lokalna strokovnjakinja za plazilce Trish Prendergast, ki jih je nato izpustila v divjino. "Njihovi strupniki so pri tej starosti dolgi le nekaj milimetrov in verjetno ne bi mogli prebosti kože, vendar pa so ravno tako strupeni kot pri odraslih kačah," je pojasnila.

Rjave kače (pseudonaja textilis) lahko zrastejo do dva metra v dolžino. V Avstraliji povprečno ugotovijo tri smrtne ugrize kač na leto in za večino je kriva prav ta vrsta strupenjač.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
 
petelin7 23.12.2012 20:36:08
zanimivo je to,da se večina ljudi boji kač (med njimi sem tudi jaz),avtomobila se pa ne boji skoraj nobeden,pa je zelo večja verjetnost da te ubije slednji!
Več komentarjev