Urška Žolnir in Matjaž Ceraj judoista leta

Žalčanka Urška Žolnir (Sankaku) in Celjan Matjaž Ceraj (Impol) sta letošnja judoista leta. Žolnirjeva si je priznanje prislužila in priborila predvsem z osvojeno zlato kolajno na olimpijskih igrah v Londonu, Ceraj pa z dobrimi nastopi v svetovnih pokalih in domačem prvenstvu.

Na slovesnosti v veliki dvorani Celjskega doma v Celju so predstavniki Judo zveze Slovenije podelili še številna druga priznanja, tudi v mlajših kategorijah. Zmagovalne stopničke v kategoriji članic sta poleg Žolnirjeve osvojili še Raša Sraka Vuković (Bežigrad) in Lucija Polavder (Sankaku), pri članih pa sta Ceraju družbo delala še Rok Drakšič (Sankaku) in Tadej Čeh (Impol). Najboljši klub v kategoriji članic je po pričakovanjih celjski Z'dežele Sankaku, članski pa bistriški Impol, ki je letos po petih letih znova osvojil naslov državnega ekipnega prvaka, že trinajstega v samostojni Sloveniji. Naslov zmagovalcev slovenskega pokala v letu 2012 so osvojili predstavniki Sankakuja pred Bežigradom in Impolom. Predstavniki zveze pa so podelili tudi priznanja ob 60. obletnici JZS.

Pri starejših deklicah je slavila Ana Krč (Triglav Kranj), pri dečkih Dean Rogelj (Bežigrad), pri kadetinjah Anja Štangar (Olimpija), pri kadetih Luka Harpf (Šiška), pri mladinkah Urška Gračner (Sankaku), pri mladincih Vito Dragič (Impol), pri mlajših članicah Nina Miloševič (Sankaku) in pri mlajših članih znova Dragič.

Urška Žolnir

Urška Žolnir (Foto: Aljoša Kravanja)

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
TayEk 19.12.2012 22:45:15
Bravo ;)))
Več komentarjev