V Perthu zmaga za Američana, konec turnirja za Petkovićevo

Američana Venus Williams in John Isner sta uspešno začela nastope v skupini B Hopmanovega pokala v Perthu, teniškega tekmovanja v mešanih dvojicah. Američana sta z 2:1 premagala Južnoafričana Chanelle Scheepers in Kevina Andersona.

Venus Williams

Serena Williams (Foto: Reuters)

Serena Williams je dobila posamični dvoboj proti Chanelle Scheepers s 4:6, 6:2, 6:3, nato je John Isner klonil pred Kevinom Andersonom s 6:7 (0), 6:7 (5), dvoboj mešanih dvojic pa sta Američana dobila s 6:3, 6:2. Južnoafričana sta sicer že v soboto izgubila uvodni dvoboj proti Španiji prav tako z 1:2. Danes bo v tej skupini še obračun Španije in Francije.

V skupini A so v soboto Avstralci s 3:0 odpravili Nemčijo. Ta na tekmovanju ne bo več mogla računati na Andreo Petković, saj si je poškodovala meniskus v dvoboju z Ashleigh Barty. "Če bo šlo le za manjši poseg, potem bom z igrišč odsotna le en mesec. Če pa bodo morali meniskus spet šivati, pa bo premor trajal od dva do tri mesece. Kakor koli že, veseli me, da si vsaj nisem strgala križnih vezi, na kar sem sprva pomislila," je dejala 25-letna Petkovićeva, nekdaj že številka 9 svetovnega tenisa, ki jo v zadnjih letih ves čas spremljajo zdravstvene težave, zaradi katerih je trenutno šele na 126. mestu lestvice WTA. Petkovićevo naj bi v Perthu zamenjala hrvaška najstnica Donna Vekić, saj vse druge nemške igralke nastopajo po drugih turnirjih.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev