V Punatu zagorelo zaradi napake na električni napeljavi

V pristanišču Punat je več kot 15 bark zgorelo zaradi napake na napeljavi na eni izmed privezanih bark. Požar se je hitro razširil, višina materialne škode pa še ni znana. Po grobih ocenah naj bi znašala milijon evrov.

Požar v marini na Krku - 2

(Foto: dnevnik.hr)

Po ogledu požarišča v luki Punat na otoku Krku so pristojni ugotovili, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi na eni izmed bark. Višino materialne škode še ugotavljajo, včeraj pa so po grobih ocenah dejali, da naj bi bilo škode za okoli milijon evrov.

Ogled je danes opravil Center za forenzične raziskave in preiskave v navzočnosti namestnice državnega tožilstva in policije.

Spomnimo, da je požar izbruhnil včeraj okoli 6. ure zjutraj. Čeprav so na kraj v zelo kratkem času prispeli gasilci, pa se je požar razširil na več kot 15 bark, prav vse pa so v lasti tujih državljanov, ki so jih o dogodku obvestili bodisi prek telefona, bodisi po pošti. Požar so pod nadzor spravili okoli 10. ure, pogasili pa so ga okoli poldneva.

Sodni izvedenec Đek Šurija, ki sodeluje v preiskavi, je za Jutarnji list povedal, da dvomi, da bi kdo podtaknil požar, saj je marina Punat dobro varovana in ima tudi videonadzor. "Ljudje pogosto čez dan delajo na svojih barkah, potem pa na njih tudi prespijo. Najverjetneje je eno osebo, ki je spala na barki, zeblo in si je vklopila grelec, ki je bil priključen na inverter. Ta 12 voltov na ladji spremeni v 220 voltov, kar pa je zelo nevarno," pojasnjuje Đek Šurija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
zmaja112 24.12.2012 19:36:51
Nekje sem prebral,da se v celem življenju ( najbrž v sloveniji ) zasluži 270 000 € . POŠTENA delavska plača .
SouthPark 24.12.2012 20:59:09
Kako vezo ima to s člankom?
Več komentarjev