Veneno – avto za tri milijone evrov

Izdelali so le tri, z njimi pa bodo zaslužili devet milijonov evrov. Govorimo o najnovejšem avtomobilu, ki so ga pri Lamborghiniju oblikovali v počastitev 50-letnice podjetja. Cestna "pošast" veneno je avto za najbogatejše.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Potem ko smo v zadnjih dneh dobili že kar nekaj namigov, kaj lahko pričakujemo od ženevskega avtomobilskega salona, ta danes tudi uradno odpira vrata.

Predstavili smo že najnovejši avto iz Ferrarijevih delavnic. Hibrid z imenom laFerrari si lahko privoščijo le najbogatejši, saj stane kar milijon evrov.

Lamborghini Veneno - 3

(Foto: Reuters)

A tudi ti morda pod palcem nimajo dovolj za novega lamborghinija. Ceno za športno "pošast" veneno so namreč postavili zelo visoko – stane težko predstavljive tri milijone evrov. Za primerjavo: bugatti veyron, ki je doslej vladal na vrhovih lestvic najdražjih avtov, stane 1,8 milijona evrov.

Veneno je “najhitrejši in najmočnejši lamborghini, ki smo ga kadar koli naredili za na cesto”, se je pohvalil izvršni direktor podjetja Stephan Winkelmann. Pri imenu so se, kot je v tej tovarni petičnih avtomobilov že v navadi, zgledovali po bikoborbah. Kot so zapisali na svoji spletni strani, je bil Veneno najmočnejši in najhitrejši bik doslej, njegovo ime pa je postalo znano, ko je leta 1914 v Sevilli smrtno ranil slavnega bikoborca.

Lamborghini Veneno - 1

(Foto: Reuters)

Avto poganja 6,5-litrski 12-valjčni motor z močjo kar 750 konj. S pogonom na vsa štiri kolesa brez težav pospeši do zakonsko nedovoljenih hitrosti. V 2,8 sekunde doseže 100 km/h, zmore pa 355 km/h. Da ima sedem prestav, je ob tem, seveda, jasno.

Da boste katerega videli na kakšni cesti, pa si ne želite preveč. Možnosti so minimalne. Izdelali bodo le tri.

Lamborghini Veneno - 2

(Foto: Reuters)

Salon v Ženevi v znamenju negotovosti

Ženevski avtomobilski salon bo vrata zaprl 17. marca.

Sicer pa bo pozornost v Ženevi poskušalo pritegniti približno 900 avtomobilov, med njimi 130 svetovnih oziroma evropskih novosti. Salon posebej zaznamujejo vozila na alternativni pogon. 

Dogajanje v Ženevi poteka v senci negotovosti, s katero se sooča avtomobilska panoga. Najtežje je v Evropi, kjer zaradi krize in z njo povezanega šibkega povpraševanja napovedujejo zapiranje tovarn, ogroženih je deset tisoče delovnih mest.

Medtem ko se ZDA letos obeta rast števila registracij novih avtomobilov za štiri odstotke ter Kitajski za šest odstotkov, zahodni Evropi neka nemška raziskava napoveduje padec za približno pet odstotkov na 11,2 milijona avtomobilov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 92
 
kajtebriga11 14.03.2013 10:12:54
Struuuup od avta!! Ampak kaj cs sam sejki ga majo lahko!!! Konc koncev pa sanjat ni prepovedano *
Več komentarjev