VIDEO: Anavrinom jo je zagodla narava

Skupina Anavrin se predstavlja z videospotom za skladbo Mesto idej. Snemanje na izsušenem Cerkniškem jezeru je potekalo štiri dni, posledica pa je bil prah vsepovsod: v ojačevalcih, zvočnikih, kitarah, mikrofonih in na oblekah ...

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Ideja o spotu se je porodila že pred enim letom in sprva niti nismo pomislili, da se bo snemanje tako razvleklo. Prvi del je bil posnet že spomladi, a ko smo se lotili snemanja drugega dela, smo naivno naleteli na nepredvideno težavo, saj Cerkniško jezero še ni bilo prazno, izsušeno. Skratka, nihče od nas ni predvidel samih zakonitosti jezera, kdaj je jezero polno vode in kdaj ni. Nato smo čakali do poznega poletja," so nam povedali člani skupine.

Anavrin - 1

Videospot so posneli v izsušenem Cerkniškem jezeru. (Foto: Hangarpress)

Režiser in scenarist David Lužar pa je dejal: "Želel sem malce nenavadno lokacijo, ki še ni bila videna v videospotih pri nas. Izsušeno Cerkniško jezero je bilo točno to, kar sem imel v mislih, saj smo snemali ob požiralniku, ki je od daleč videti kot lunin krater, s suho, razpokano, sivo zemljo."

Snemanje je potekalo štiri dni, posledica pa je bil prah vsepovsod: v ojačevalcih, zvočnikih, kitarah, mikrofonih, prašne obleke ... 

Anavrin - 2

Ta trenutek fantje v domačem studiu "miksajo" celoten album. (Foto: Hangarpress)

Pri videospotu so sodelovali s produkcijsko ekipo Wide Lens, ki je poskrbela za režijo, scenarij in montažo. Pomagala sta še Andraž Jerič kot direktor fotografije in snemalec Andraž Anzeljc.

"Tematsko se zgodba spota zelo navezuje na samo besedilo. Preprosto, vsak od nas išče svoj prostor, mesto, kjer bo lahko kreativen, kjer se bo lahko svobodno izražal. To mesto nas napaja z energijo, nam vliva vero in upanje, ki sta nujno potrebna, da lahko živimo svoje poslanstvo," nam je zaupal pevec Damir Lisica, ki je tudi avtor besedila.

Ta trenutek fantje v domačem studiu "miksajo" celoten album in se pripravljajo na zadnji del obdelave zvoka, mastering, decembra pa so v načrtu tudi prvi koncerti, na katerih bodo predstavili nov glasbeni material.

Anavrin - 3

Snemanje je potekalo štiri dni, posledica pa je bil prah povsod. (Foto: Hangarpress)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Dakota 100 08.11.2013 10:14:19
Zakaj ne pridejo na jezero sedaj? Vode je dovol lahko ves prah sperejo z mašinerije in s sebe.
Več komentarjev