VIDEO: Bodo pice dostavljali kar brezpilotni helikopterji?

Neka britanska prodajalna s hitro prehrano preučuje možnosti, da bi svojim strankam dostavljala pice kar z manjšim brezpilotnim helikopterjem. Ideja je še v povojih, a obeta veliko, so prepričani.

DomiCopter - 3

Kdaj bo ideja zaživela v praksi, je še vprašanje. (Foto: YouTube)

V britanski izpostavi ameriške verige Domino's Pizza so se povezali z oglaševalsko agencijo T + Biscuits in proizvajalcem civilnih brezpilotnih zračnih plovil Aerosight. Nastal je t. i. DomiCopter, ki naj bi v radiju šestih kilometrov in pol v desetih minutah lahko dostavil dve veliki pici.

''Če drugega ne, hitrejši je od dostavljavca pic,'' je za Fox News povedal ustanovitelj T + Biscuitsa Tom Hatton. ''Bili smo presenečeni nad tem, kako lahko je bilo vse skupaj.'' Preizkus so najprej želeli opraviti v ZDA, a so se zaradi strogih zakonskih omejitev glede civilne uporabe civilnih letal premislili.

DomiCopter je med poletom usmerjal izkušeni pilot, ki so mu bile v pomoč številne kamere, v prihodnosti pa načrtujejo, da bi lahko helikopterje upravljali z GPS-koordinatami. Iz Domino's Pizza so še sporočili, da razmišljajo še o tem, da bi lahko helikopter prenašal tudi druge predmete, kot je dvolitrska steklenica pijače.

Čeprav ni dvoma, da gre primarno za oglaševalsko pogruntavščino, pa je povsem verjetno, da bo kaj podobnega res zaživelo enkrat v prihodnosti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
36Longboards 08.06.2013 16:48:26
kaj pa ce je dez, sneg, mocan veter, mrzlo...,ne bo slo!
Več komentarjev