VIDEO: Ditka – prava osvežitev na slovenski glasbeni sceni

18-letna Ditka se z glasbo ukvarja že od zgodnje mladosti, saj je že pri 11 letih posnela svojo prvo zgoščenko. Trenutno se ukvarja s pripravo zgoščenke, na kateri bodo uglasbene pesmi znanih slovenskih pesnikov, kot sta Tone Pavček in Feri Lainšček, ter avtorske skladbe v angleščini ...

Ditka

Ditka se intenzivno ukvarja s pripravo zgoščenke, na kateri bodo uglasbene pesmi znanih slovenskih pesnikov, kot sta Tone Pavček in Feri Lainšček, ter avtorske skladbe v angleščini. (Foto: Žiga Koritnik)

Ditka ni povsem nov obraz na slovenski glasbeni sceni, čeravno (vsaj do zdaj) zanjo morda marsikdo še ni slišal. 18-letna mladenka ima namreč za seboj že dolgoletno glasbeno kariero. Že pri 11 letih je posnela svojo prvo zgoščenko in začela z nastopanjem. Leta 2005 je s skladbo Album s slikami zmagala na največjem otroškem festivalu Fens v Izoli. Leta 2010 je bila njena skladba So fine uvrščena na zgoščenko Val010 -  imamo dobro glasbo, istega leta pa je nastopila tudi na zaključnem koncertu Odprtega mikrofona v kinu Šiška v Ljubljani. Velikega uspeha je bila leta 2011 deležna njena pesem My guitar na angleškem tekmovanju United Kingdom Songwriting Contest, na katerem se je v kategoriji ljubezenskih pesmi uvrstila v polfinale.

Trenutno se pevka intenzivno ukvarja s pripravo zgoščenke, na kateri bodo uglasbene pesmi znanih slovenskih pesnikov, kot sta Tone Pavček in Feri Lainšček, ter avtorske skladbe v angleščini. Singel Nekaj je v zraku na besedilo Toneta Pavčka je prvi korak v tej smeri. Glasbo za pesem je napisal njen oče Gorazd Čepin, aranžma pa Matevž Šalehar - Hamo in Gorazd Čepin skupaj. Letos poleti se je Ditka s celovečernimi samostojnimi koncerti ob spremljavi svoje skupine zelo uspešno predstavila že v Kopru, Ljubljani, Slovenj Gradcu, na Ravnah in Laškem, sredi oktobra pa bo nastopila še v Mariboru v okviru festivala EPK12. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
novaroza 04.10.2012 00:47:11
lepo, bravo
Več komentarjev