VIDEO: Film o Hitchcocku posneli v Hitchcockovem slogu

V slovenske kinematografe prihaja biografska drama o "mojstru suspenza" in izjemni ikoni, ki je orkestrirala nekaj najbolj zloveščih izkušenj in spletk, kar jih je videlo občinstvo. Režiser Sacha Gervasi v filmu Hitchcock prvič razkriva tudi očarljivo in zapleteno ljubezensko zgodbo.

Hitchcock

Anthony Hopkins kot Alfred Hitchcock (Foto: Blitz)

Hitchcock

Scarlett, Anthony in Helen Mirren (Foto: Blitz)

Legendarni mojster napetih srhljivk Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) se po številnih filmskih uspehih pripravlja na režijo novega celovečerca, toda številni so prepričani, da so njegova najboljša leta že minila. Oporo najde pri ženi Almi (Helen Mirren), ki podpre njegovo idejo o snemanju srhljivke Psiho.

Ker hollywoodski producenti niso navdušeni nad idejo, se Hitchcock odloči zastaviti ves svoj denar in ugled. Poleg težav s cenzuro, svojeglavimi igralkami in zvedavimi novinarji se mora spopasti tudi z domnevno ženino nezvestobo in rešiti njun skrhani zakon. Film je prejel nominacijo za zlati globus in oskarja.

Ta film se lahko pohvali z odlično igralsko zasedbo. Poleg Hopkinsa in Mirrenove v njem igrajo še Scarlett Johansson, Toni Collette, Danny Huston, Michael Stuhlbarg, Jessica Biel in James D'Arcy.

Sodelovali so še po dvakrat za oskarja nominirana direktor fotografije Jeff Cronenweth in kostumografka Julie Weiss, za oskarja nominirana montažerka Pamela Martin, scenografka Judy Becker in štirikrat za oskarja imenovani skladatelj Danny Elfman.

Hitchcock

Izza podobe Alfreda Hitchcocka se skriva še ena plat: njegovo ustvarjalno in eksplozivno ljubezensko razmerje z odločno soprogo in soustvarjalko Almo Reville. (Foto: Blitz)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
dewitt33 27.02.2013 15:47:42
Pogledala sem ga že pred kakim tednom, film je zakon, tako kot večina v katerih igra Anthony Hopkins. No, Hitchcock je bil z razlogom the master of suspense. :)
Več komentarjev