VIDEO: 'Kje si ti, kje je moj keš?'

Emka, 26-letni raper iz okolice Kranja, je za skladbo Ne rabm več posnel svoj prvi videospot. Z njim napoveduje svoj solo prvenec, ki bo nosil ime Ujet v svet in bo luč ugledal že pred koncem leta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ne rabm več je prvi singel z omenjene plošče. Spot je bil posnet v Kranju z ekipo Wanted, v sami pesmi pa Emka razloži, česa ne rabi več in zakaj še vztraja. Zaupa pa tudi recept, s katerim sam prihaja do življenjskega bistva, zgodba v spotu pa besedilo pesmi opremi na čisto svoj način.

Emka - Ne rabm več - 3

''Vem, dons je informacij tok, da ne slediš več, pa se mal ustau in pomisl, kaj želiš prec. In ostalo? Ostalo pride s časom, Ne z glavo skoz zid vsakič, ko si pod gasom!'' pravi Emka. (Foto: YouTube)

Emka je svojo glasbeno zgodbo začel pisati leta 2002, ko je skupaj s prijatelji ustvaril skupino TLMP - The Last Minute Project, ki je v Kranju obudila hip hop ritme. Večletno ustvarjanje ga je popeljalo do male plošče z naslovom En povedat more, ki pa je bila zaradi pomanjkanja financ na voljo le za ožji krog. Pozneje je postregel z nekaj singli, ki so bili na voljo na plošči Kranjski MixTape. Ta je bila dobro sprejeta med poslušalci po vsej Sloveniji, zato je z drugimi ustvarjalci plošče odšel tudi na turnejo.

''Rap se dela iz čiste ljubezni,'' pravi Emka. ''Tukaj je ta nepopisna energija, ki te pelje čez glasbo, ki pravzaprav ni komercialna in je tako namenjena vsem, ki razmišljajo v to smer. Besedila govorijo o vsakdanjem življenju, o problemih mladostnika ter o možnosti vsakega posameznika, da z majhnimi koraki spremeni sebe in tako skupaj z drugimi spremeni svet.''

Na plošči so tudi gostje, ki so dejavni na slovenski ''rap sceni'', vendar pa o njihovih imenih, kot pravi, za zdaj še ne želi govoriti. ''Instrumentale'', ki bodo na plošči, je pripravil ''beatmaker'' Kibo iz bosanskega Bihača in velenjski producent Mentally Ill, ki je izvedel celotno produkcijo.

Emka - 2

Emka se pripravlja na izid svojega prvenca. (Foto: Nejc Pelzel)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
Sikson 10.10.2012 16:36:32
hah prvo kar vidm na posnetku je moj blok :D
Več komentarjev