VIDEO: Lee o novem Tarantinovem filmu: Nisem ga gledal in ga tudi ne mislim!

Kultni temnopolti režiser Spike Lee je, še preden je videl novi film Quentina Tarantina Django brez okovov, tega močno pokritiziral in izjavil, da ga niti nima namena gledati, češ, da "ne spoštuje njegovih prednikov".

Spike Lee

Spike Lee meni, da "življenje njegovih prednikov ni bilo špageti vestern" ... (Foto: Reuters)

Tisti, ki vedo, kakšen je po naravi kultni temnopolti režiser, 55-letni Spike Lee, so najbrž samo čakali, kdaj se bo oglasil v primeru novega filma Django brez okovov režiserja Quentina Tarantina. Lee je namreč film že vnaprej obtožil rasizma in da "kaže nespoštovanje do njegovih prednikov". Film, tako kot je pri Tarantinu že v navadi, mnogi tretirajo kot vrhunsko zabavo, Lee pa se s sporočilom filma ne strinja.

"Ne morem govoriti o filmu, ker ga niti ne nameravam pogledati. A trdim, da izkazuje nespoštovanje do mojih prednikov. A to je moje mnenje. Nočem govoriti v imenu nikogar drugega," je povedal Lee.

Quentin Tarantino

... tako kot po njegovem mnenju želi temnopolte sužnje prikazati Quentin Tarantino v novem filmu Django brez okovov. (Foto: Reuters)

Svoj gnev pa je izlil tudi na Twitterju. "Ameriško suženjstvo ni bilo špageti vestern Sergeja Leoneja. Gre za holokavst. Moji predniki so bili sužnji. Ugrabljeni iz Afrike. Zato jih spoštujem," je bil oster režiser filmov, kot so Malcolm X, Džungelska vročica in Insajder.

Tarantinov film v slogu "špageti vesterna" v filmu predstavi zgodbo lovca na glave dr. Kinga Schultza (igra ga oskarjevec Christoph Waltz), ki se poveže z osvobojenim sužnjem Djangom (Jamie Foxx), da bi osvobodil njegovo ženo iz rok njenega belopoltega gospodarja, lastnika plantaže (Leonardo DiCaprio). V filmu igra tudi Samuel L. Jackson, na naša kinoplatna pa prihaja 17. januarja.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
lordslayer 04.01.2013 08:28:31
črnci imajo vse ostale razen sebe za rasiste...
Več komentarjev