VIDEO: Tragično: Hokejist po naletu tekmeca ostal paraplegik

Švicarski hokejist Ronny Keller je zaradi hudih poškodb hrbtenice na tekmi drugoligaških ekip Olten in Langenthal ostal paraliziran.


Novico je sporočil njegov klub Olten, potem ko so na specializirani kliniki za poškodbe hrbtenice v Nottwillu ugotovili, da so posledice udarca ob ogrado tako hude, da bo 33-letni igralec ostal paraplegik. Do nesrečnega dogodka je prišlo na polfinalni tekmi švicarske druge lige, ko je hokejist Langenthala Stefan Schnyder v boju za plošček potisnil Ronnyja Kellerja v ogrado za golom. Keller je v ogrado priletel z glavo in obležal na ledu, iz klinike v Notwillu, kamor so ga prepeljali, pa so danes sporočili: "Posledice poškodbe četrtega vratnega vretenca so tako hude, da bo hokejist Ronny Keller ostal paraplegik." Poškodb glave in možganov za zdaj še niso mogli potrditi. Igralec je pri zavesti in so mu že sporočili diagnozo, je še sporočila klinika.

Vodstvo švicarske lige bo zdaj moralo odločiti o kazni za Schnyderja. Slednji je za časnik Blick pojasnil, da ni imel namena poškodovati nasprotnika, da je šlo zgolj za običajen boj za plošček, ki pa se je razpletel tragično: "Želel sem biti le prvi pri ploščku. Nikoli ne bi namenoma nekoga poškodoval, ta prizor pa se mi zdaj nenehno vrti pred očmi." Ne glede na to, kaj bo ugotovila disciplinska komisija, pa Schnyder v tej sezoni ne bo več igral, saj je njegov klub Langenthal sporočil, da ga do konca sezona umika s seznama igralcev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 115
 
boga slovenija 08.03.2013 15:58:38
tole je pa namern prekršek.škoda hokejista.to je zame odvzeto življenje in če bi se to meni naredilo na takšen način ne verjamem,da bi se sprijaznil s tem do konca življenja.itak nebi ploščka dobil,tko,da je tole čista bedarija kar je naredil.
Več komentarjev