Višje sodišče znižalo kazen za očeta deklice iz Koroške

Višje sodišče je delno ugodilo pritožbi očeta "koroške deklice", ki je bil obsojen na tri leta in pol zapora zaradi sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe ter zanemarjanja otroka. Kazen so mu znižali na dve leti in osem mesecev zapora.

Višje sodišče v Mariboru je delno ugodilo pritožbi Boštjana Kakerja, znanega kot očeta "koroške deklice", ki je bil marca na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu obsojen na tri leta in pol zapora zaradi sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe ter zanemarjanja otroka. Višje sodišče je kazen znižalo na dve leti in osem mesecev zapora.

Pritožbo je v preostalem delu višje sodišče zavrnilo kot neutemeljeno in potrdilo sodbo okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Sodba je s tem 19. decembra postala pravnomočna, so danes še sporočili z okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.

Kaker ob izreku sodbe na slovenjgraškem sodišču 15. marca letos zaradi takratnih okoliščin ni povedal vseh dejstev, povezanih z njegovo leto dni pogrešano hčerko, po izreku sodbe pa je začel polno sodelovati s policijo. Rezultat sodelovanja je bil po mnenju njegove obrambe, da so deklico 28. marca letos našli v Ljubljani, skupaj z njeno babico po očetovi strani.

Tajna obravnava pritožbe na sodbo slovenjgraškega sodišča je na mariborskem višjem sodišču potekala 20. novembra. Takrat je višja tožilka Tatjana Kozelj predlagala, da se pritožba zavrne.

Kakerjev zagovornik Erik Šuler pa je po obravnavi povedal, da je njihova pritožba temeljila na novih dejstvih in dokazih, ki so se pojavili po razglasitvi prvostopenjske sodbe in o katerih je obsojeni do takrat molčal. Vztrajal je pri dokazih, ki so bili zavrnjeni na prvi stopnji in kažejo v smer, da je obsojeni ravnal v skrajni sili. Višjemu sodišču so predlagali oprostilno sodbo, podredno pa tudi, da se kazen odpusti ali zniža.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: