Vlak trčil v voznika, ki je zapeljal na nezavarovan prehod. Umrl je na kraju nesreče

V Podklancu pri Dravogradu je 71-letnik zapeljal na nezavarovan prehod čez železniško progo. Ravno v tem času je pripeljal tovorni vlak, ki je trčil v voznika. 71-letnika je vrglo iz vozila. Umrl je na kraju nesreče.

V Podklancu pri Dravogradu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, je za 24ur.com potrdil tiskovni predstavnik PU Celje Peter Pungartnik.

Okoli 9.40 je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nezavarovan prehod čez železniško progo, v tem času je iz  Raven na Koroškem proti Dravogradu pripeljal tovorni vlak. Ob trčenju je 71-letnika iz okolice Slovenj Gradca vrglo iz vozila in je umrl na kraju nesreče.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, je voznik nesrečo povzročil zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, prehod je označen z andrejevim križem in znakom stop.

71-letnik se je na prehodu z osebnim avtomobilom ustavil in poskušal zapeljati vzvratno, vendar je tovorni vlak med zaviranjem s prednjim delom trčil v desni bočni del osebnega avtomobila. Ob trčenju je voznik padel iz vozila in obležal na travniku ob železniški progi, vozilo pa se je odbilo naprej in je obstalo v jarku ob železniški progi, so še sporočili.

Kljub nudenju nujne medicinske pomoči zdravniškega osebja reševalne postaje Ravne na Koroškem je voznik osebnega avtomobila umrl na kraju nesreče.

Ogled kraja nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Celje, ki bodo tudi podali poročilo na slovenjgraško okrožno državno tožilstvo, pri ogledu pa so sodelovali tudi gasilci Poklicne gasilske enote Ravne na Koroškem.

Z današnjim dnem je na območju PU Celje v prometnih nesrečah umrlo 22 udeležencev, v enakem obdobju lani pa 15, so še zapisali na celjski policijski upravi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: