VIDEO in FOTO: Flisar po smoli: To ni več smučarski kros ...

Slovenski smučarski krosist Filip Flisar je četrto tekmo svetovnega pokala v italijanskem Innichenu končal v osmini finala tekmovanja, potem ko mu je po zelo dobrem startu na smuči zapeljal Avstrijec Andreas Matt. Zmagovalec četrte letošnje preizkušnje je Švicar Alex Fiva, Mariborčan pa je bil na koncu 26.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (10)

  • Filip Flisar - 1
  • Filip Flisar - 2
  • Filip Flisar - 3
  • Filip Flisar - 4
  • Filip Flisar - 5
  • Filip Flisar - 6
  • Filip Flisar - 7
  • Filip Flisar - 8
  • Filip Flisar - 10
  • Filip Flisar - 9

Slovenski smučarski krosist Filip Flisar je četrto tekmo svetovnega pokala v italijanskem Innichenu nesrečno končal po le nekaj metrih. Po odličnem startu, ko se je prebil na drugo mesto, mu je na smuči zapeljal izkušeni Avstrijec Andreas Matt in sanj o nadaljevanju je bilo za slovenskega tekmovalca konec. Iz osme predtekmovalne skupine sta v četrtfinale napredovala Anton Grimus in Daniel Bohnacker.

"Ne vem, kaj se je zgodilo, ker sem bil spredaj, je pa vsem jasno, da na takšni superveleslalomski progi, kjer so sami zavoji in kratki skoki, ne more biti nič drugega kot padci. To sploh ni več smučarski kros. Škoda, ker sem imel med vsemi tekmovalci v Innichenu največ navijačev in sem bil kljub bolezni dobro pripravljen in z eno nogo že v četrtfinalu. Ko se štirje borimo na eni progi, se takšne stvari pač zgodijo,“ je za 24ur.com po izpadu v osmini finala tekmovanja in končnem 26. mestu dejal Mariborčan, ki bo naslednje dni predvsem počival in se skušal kar najbolje pripraviti na tekme po novem letu.

Filip Flisar - 8

Filip Flisar in Andreas Matt (Foto: Damjan Žibert)

Zmagovalec četrte letošnje preizkušnje je postal najhitrejši iz kvalifikacij, 26-letni Švicar Alex Fiva, v osmini finala tekmovanja pa je izpadel njegov reprezentančni kolega in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Armin Niederer. Fiva je v Innichenu dosegel tretjo zmago, odkar nastopa med svetovno elito. Drugega mesta se je veselil Nemec Bohnacker, tretjega mesta pa Šved Victor Oehling Norberg.

V kvalifikacijah so nastopili še trije slovenski predstavniki (Blaž Ogorelc, Matej Adorjan in Alan Vidovič), a se nikomur izmed njih ni uspelo uvrstiti na tekmo. Posnetek dogajanja v italijanskem Innichenu najdete na VOYO.

Prenesi v

Zgodba: Smučarski kros

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 86
k53e 24.12.2012 23:55:12
kok negativnih komentarjev! Sram vas je lahka!! Zamislite se mal tisti pametnjakoviči ki ste tok nevoščljivi in znate samo pljuvat po drugih! Filip Flisar car si! :) in verjamem da če nebi prišlo do te nezgode, bi zelo zelo daleč prišel.. :) pa veliko več sreče naslednjič :)
Več komentarjev