Z Rossijem prihaja tudi ...

Vodstvo motociklističnega moštva Yamaha v razredu motoGP s prihodom Valentina Rossija že pridobiva nove velikodušne pokrovitelje. Najnovejši je gigant velikan med proizvajalci energijskih pijač, s katerim je dirkaški doktor v preteklosti že sodeloval.

Vodstvo motociklističnega moštva Yamaha v razredu motoGP naj bi odkupilo pogodbo podjetja Rockstar – proizvajalec energijskih napitkov – z željo, da na čeladi naredijo prostor za v svetu vse bolj prepoznavni Monster, ki naj bi se ekipi pridružil v prihodnji sezoni. Bržkone ima veliko zaslug za omenjeni posel tudi povratnik v tovarniško moštvo Valentino Rossi, ki je s slednjim sodeloval že kot dirkač Ducatija.

Valentino Rossi - 3

Valentino Rossi je s seboj k Yamahi že pripeljal prvega velikega pokrovitelja. (Foto: Gaber Keržišnik)

Mnogim poznavalcem marketinških razmer v motociklistični karavani motoGP je bilo takoj po sklenitvi dogovora med predstavniki Yamahe in Rossijem jasno, da bo potrebno nekaj ukreniti ravno na omenjenem področju, saj gre za konflikt interesov, v kolikor bi dva tovarniška dirkača imela vsak svojega pokrovitelja, ko gre za energijski napitek. Po neuradnih podatkih naj bi Rockstar Jorgeju Lorenzu za sodelovanje letno odštel milijon evrov, medtem ko je pogodba Monstra težja za pol milijona.

Tako bo Yamaha s sklenitvijo dogovora prejela 3 milijone evrov – 1,5 milijona za vsakega izmed dirkačev moštva – za nameček pa so odšteli še milijon za odkup Rockstarjeve pogodbe (denar gre neposredno na račun svetovnega prvaka iz leta 2012). Dveletna pogodba o sodelovanju je tako težka približno 7 milijonov evrov, gigant na področju energijskih napitkov pa bo v prihodnje še naprej sodeloval z moštvom Tech 3 Yamaha.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
duce749 23.12.2012 09:47:06
ja, da pelje Yamaho, je moral to plačat, je voznik, ki plačuje svoj sedež, za razliko od Lorenza, ki je plačan s strani Yamahe, hahaha, Rossi,7x svetovni prvak, hahahaha, blamaža, še se bomo smejali
puding46 23.12.2012 13:00:08
teb se smejimo že zdaj ko govoriš stvari brez smisla. upam da ti je v življenju veliko lažje kot kažeš tukaj s temi komentarji ;) pa lep pozdrav
mikson1402 27.12.2012 13:01:39
Bravo puding......
Več komentarjev