Za novo leto poslali več kot 27 milijonov SMS-sporočil

V zadnjem dnevu lanskega in prvem dnevu letošnjega leta so uporabniki Mobitela poslali več kot 15 milijonov SMS-sporočil. Si.mobilovi uporabniki so poslali 9,5 milijona, uporabniki Tušmobila pa več kot 3 milijone kratkih sporočil.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Pisanje SMS-sporočila

(Foto: Thinkstock)

Čeprav se zdi, da si vse več voščil za novo leto ''izrečemo'' prek družbenih omrežij, so, kot kažejo podatki mobilnih operaterjev, še vedno zelo priljubljena tudi SMS-sporočila in slikovna sporočila MMS.

V zadnjem dnevu lanskega in prvem dnevu letošnjega leta so uporabniki Mobitela poslali 15.032.681 SMS-sporočil. To je skoraj milijon sporočil več kot lani, ko so jih našteli 14.125.615. In koliko MMS-sporočil so poslali njihovi uporabniki? Odgovor, ki so nam ga posredovali iz Telekoma, se glasi 333.343.

Več kratkih sporočil so poslali tudi uporabniki Si.mobila. ''Samo zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta so poslali več kot 9,5 milijona SMS-sporočil, kar je 18 odstotkov več kot leto poprej, ter več kot 305.000 MMS-sporočil, kar je 62 odstotkov več kot leto poprej,'' so sporočili. Iz Si.mobila so pojasnili še, da so po podatkih Poročila o razvoju trga elektronskih komunikacij za tretje četrtletje 2012, ki ga je izdala Agencija za pošto in elektronske komunikacije, Si.mobilovi uporabniki najbolj aktivni pri pošiljanju SMS-sporočil.

Porast pošiljanja sporočil so zabeležili tudi pri Tušmobilu, ko je bilo 31. decembra in 1. januarja poslanih več kot 3 milijone SMS-sporočil, kar je 25 odstotkov več kot lani. Trend rasti velja tudi za MMS-sporočila, kjer so uporabniki poslali kar 30 odstotkov več sporočil kot lani v enakem obdobju. Dodali so, da so uporabniki Tušmobila v tem času opravili tudi več klicev, kot jih ob običajnih dneh, a pri tem klici po priljubljenosti še vedno zaostajajo za sporočili.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
veselasmrketa 07.01.2013 18:18:14
toliko je poslanih smsov bilo, jaz pa nisem dobila niti enega
Več komentarjev