Začela se je prenova jeseniške športne dvorane Podmežakla

V športni dvorani Podmežakla na Jesenicah so se po številnih zapletih pri postopkih izbire izvajalcev vendarle začela obnovitvena dela. Po zagotovilih izvajalcev bo obnova v celoti končana do 30. junija. Zatem bodo sledili testni dogodki, da bo dvorana septembra povsem pripravljena za evropsko prvenstvo v košarki.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Dela so se z rušenjem začela prejšnji teden, danes pa si jih je ogledal tudi direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar, ki je vesel, da so še pred koncem leta vendarle stekla dela v Podmežakli, ki bo od vseh dvoran deležna najbolj obsežne prenove, da bo lahko gostila evropsko prvenstvo. Pričakuje, da bodo vse dvorane pripravljene do 30. junija, saj bodo po tem sledili testni dogodki. "Tudi če pogledamo na ostala prvenstva, vidimo, da so se marsikje določene stvari popravljale v zadnjem trenutku," je poudaril Križnar.

"Imeli bomo še nekaj časa, da razrešimo kakšne morebitne pomanjkljivosti,"
je pojasnila jeseniška podžupanja Vera Pintar, ki je vesela, da se obnova dvorane Podmežakla vendarle nadaljuje.

HK Acroni Jesenice

Košarkarske tekme bo lahko spremljalo 5500 gledalcev. (Foto: Damjan Žibert)

Zaradi pritožb pri postopkih izbire izvajalcev se je začetek del zamaknil za več mesecev. Sprva je bilo predvideno, da se bodo dela začela poleti, zdaj pa morajo vsi izvajalci delati hkrati. V delo so bili uvedeni 7. decembra, prejšnji teden pa so začeli rušiti. Pri gradnji se bodo morali prilagajati vremenskih razmeram, in ko bo vreme dopuščalo, se bodo lotili tudi zamenjave strehe.

"Halo Podmežakla gradimo praktično že od leta 1954 in vse do danes še ni bila dograjena, kot bi bilo potrebno," je spomnila Pintarjeva in dodala, da če bi se morali zanašati le na občinska sredstva, bi na obnovo najverjetneje še dolgo čakali. Tako pa so za prenovo, ki naj bi stala 6,1 milijona evrov, prejeli 3,5 milijona evrov evropskih in državnih sredstev.
Investicija obsega obnovo strehe, fasade in garderob pod severno tribuno, ureditev prostorov VIP v drugem nadstropju ter rekonstrukcijo stopnišča in izvedbo dvigala v zahodnem delu dvorane. Hkrati se obnavljajo tudi elektro in strojne instalacije ter razsvetljava. "Potem bo dvorana v celoti urejena," je zagotovila vodja projekta Petra Dečman.
"Prenovljena dvorana bo bolj moderna in bolj prijetna za uporabnike, predvsem pa za gledalce,"
je poudaril Zoran Kramar, direktor Zavoda za šport Jesenice, ki bo dvorano upravlja.

Med prenovo dvorane ni mogoče uporabljati, zato jeseniški športniki na ledu zdaj uporabljajo dvorane v bližnji okolici. "Trudimo pa se, da bi pripravili zunanjo ledeno ploskev, za katero ocenjujemo, da bo gotova do 28. decembra, po novem letu pa jo bomo pokrili tudi s šotorskim platnom, tako da bomo zagotovili vsaj tri mesece kolikor toliko normalnega dela za vse športnike," je poudaril in dodal, da bodo po koncu prvenstva Podmežaklo ponovno preuredili za športe na ledu.

Za spremljanje hokeja bo dvorana sprejela 4500 gledalcev, za tekme košarke pa 5500. Križnarja ob tem ne skrbi, da sedežev v času prvenstva ne bi zapolnili, saj bodo v jeseniški skupini igrale zelo atraktivne ekipe. "Glede na lego Slovenije in glede na to, da ni drugega pomembnega športnega dogodka v letu 2013, verjamem, da bo v Slovenijo prišlo ogromno tujcev," je dejal Križnar.

Glede na sestavo skupine bodo v tem času na Jesenicah poskrbeli tudi za okrepljeno varovanje. "Verjamem, da bo kar nekaj emotivnih trenutkov. Na srečo pa v košarki vsaj v reprezentančnem smislu nekih izgredov oziroma navijaških skupin ni oziroma jih ne pričakujemo," je dejal, a hkrati zagotovil, da bodo v sodelovanju s policijo in mednarodnimi organizacijami pripravljeni na morebitno bolj emotivno izražanje navijačev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
zmha 22.12.2012 00:03:40
kaj pomaga ce so ubili hokej !!!!
Več komentarjev