Začenjajo se novoletne počitnice

Pred učenci in dijaki so novoletne počitnice. Mladi se bodo v šolske klopi vrnili v sredo, 2. januarja, ki prvič ne bo več dela prost dan. Prihodnji teden bo tako priložnost za preživljanje časa v družinskem krogu.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Božič

Za otroke se začenjajo počitnice. (Foto: Thinkstock)

Za slovenske učence in dijake se začenjajo novoletne počitnice, sicer druge v tem šolskem letu. Mladi se bodo v šolske klopi vrnili v sredo, 2. januarja, ki prvič ne bo več dela prost dan.

Drugače od preostalih počitnic je med novoletnimi prazniki manj ponudb javnih zavodov za mladino, prostovoljnih in drugih organizacij, ki pripravljajo vrsto različnih aktivnosti za otroke za zanimivejše preživljanje počitnic. Obdobje med božičem in novim letom je praviloma priložnost za preživljanje časa v družinskem krogu.

Nekaj dejavnosti za mlade pa občine pripravljajo v okviru božično-novoletnih prireditev, ko se bodo vrstili sprevodi dedka Mraza, koncerti in predstave.

Božič

(Foto: Reuters)

Pester program pripravljajo javni zavodi ljubljanske mestne občine. Med drugim bosta na Ljubljanskem gradu 27. in 28. decembra potekali prednovoletni počitniški delavnici. Javni zavod Mladi zmaji pripravlja več aktivnosti zunaj četrtnih mladinskih centrov, vse delovne dni med počitnicami pa bodo dejavnosti  potekale tudi v mladinskih centrih.

V Celju se bodo otroci, mladina in tudi študenti lahko udeležili različnih športnih aktivnosti v celjskih športnih objektih, ki bodo trajale od 26. do 28. decembra.

V Mariboru pa v tamkajšnji ledni dvorani z umetnim drsališčem med novoletnimi počitnicami organizirajo dodatne termine drsanja in tečaj drsanja za šoloobvezne otroke.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
kokicas 23.12.2012 18:33:26
Po novem letu, pa resno zagrabm šolo in se začnem učit,!!
Več komentarjev