Zakaj ženske nasprotujejo analnemu seksu?

To je nehigienično, pogosto boli, ni zdravo – so samo nekateri od razlogov, zaradi katerih ženske ne želijo niti razmišljati o analnem seksu. Je takšna oblika seksa v družbi nesprejemljiva, ker spominja na homoseksualnost?

Pri nekaterih parih je analni seks del vsakodnevne spolne prakse tako kot vaginalni seks. O tej obliki seksa se zelo malo govori, zato je brez raziskav težko ugotoviti, kolikšen je pravzaprav odstotek ljudi, ki prakticirajo takšen seks. In zakaj se o analnem seksu tako redko govori? Ker smo konservativna država in je pri nas takšna oblika seksa nesprejemljiva? Ali pa zato, ker obstaja možnost, da bi nas zaradi tega proglasili za homoseksualca?

analni seks

Ženske se za analni spolni odnos odločijo takrat, ko imajo ob sebi partnerja, ki mu zaupajo. (Foto: Thinkstock)

Kaj pa o njem pravijo ženske? Zanje takšna oblika seksa ni preprosta stvar, saj gledano z biološke strani, debelo črevo ni ustvarjeno za takšne aktivnosti. Zagovarjajo ga predvsem tisti, ki so se ga lotili na pravilen način z osebo, ki ji zaupajo. Kljub temu pa se številne ženske težko odločijo za takšen "podvig". Poglejmo, kakšni so razlogi za njihov strah.

naga partnerja

O analnem seksu se je treba najprej dobro poučiti. (Foto: Thinkstock)

Bolečine
Veliko žensk ima z analnim seksom slabe izkušnje, saj pravijo, da so pri spolnem odnosu čutile močne bolečine. Tiste, ki v njem še vedno uživajo, pa svetujejo, da se je treba o vseh stvareh prej dobro poučiti. Za to je potrebna sproščenost in večje količine lubrikanta.

Zakaj prav zadnjica?
Ženske se pogosto sprašujejo, zakaj si moški tako zelo želijo analnega seksa. Zakaj jih ne zadovolji vaginalni in oralni seks. Konkretnega odgovora na to vprašanje ni, čeprav mnogi pravijo da se vse skupaj vrti okrog "prepovedanega sadeža". Takšne scene vidimo predvsem v filmih za odrasle, kar moške vzburi, zato si želijo analni seks tudi sami poskusiti.

Nekoristen seks
Nekatere ženske so prepričane, da pri analnem seksu ni možno uživati, saj zadnjična odprtina anatomsko ni ustrezna za spolne odnose. Seveda pa predstavnice nežnejšega spola, ki pri takšnem seksu uživajo, trdijo povsem nasprotno.

Pomanjkanje zaupanja
Nekatere ženske niso dovolj povezane s svojim partnerjem, da bi se spustile v takšno avanturo. Trdijo, da bodo analni seks poskusile takrat, ko bodo našle partnerja, ki mu lahko povsem zaupajo.

Zlata rezerva
Veliko žensk pravi, da analni seks ''hranijo'' za poseben dan, ko bodo z njim presenetile svojega partnerja. Seveda grele za izgovor, saj potem večina moških te posebne ''ponudbe'' nikoli ne doživi.

Ali ni njegovo spolovilo preveliko?
Nekatere ženske so prepričane, da je partnerjev penis prevelik za njihovo zadnjično odprtino. Bojijo se bolečin in poškodb. Seveda so lahko takšni pomisleki upravičeni, a bi kljub temu ženske morale vedeti, da je danka zelo raztegljiva.

Poškodbe in krvavitve
Na žalost določen odstotek žensk po analnem seksu doživi krvavitev iz debelega črevesa, zato si takšnih spolnih odnosov več ne želi. Tudi ženske, ki imajo težave s hemoroidi, se izogibajo analnemu seksu. In to upravičeno.

analni seks

Potrebna je predvsem sproščenost. (Foto: Thinkstock)

Zdravstvene težave
Analni seks je treba prakticirati s kondomom, saj s tem preprečujemo prenašanje nalezljivih spolnih bolezni, skrbimo pa tudi za splošno higieno. Pride lahko tudi do poškodb debelega črevesa, pri ženskah, ki pogosto uživajo v takšnem seksu, pa lahko pride tudi do težav pri kontroli iztrebljanja.

Takšen seks ni zame
''Komur je všeč, naj v njem uživa. Analni seks mi preprosto ni privlačen, pri meni so ''zadnja vrata'' samo za izhod in ne za vhod," pravijo nekatere ženske.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 316
unknown69 28.02.2013 03:18:05
God made Adam and Eve, not Adam and Steve. Zdaj pa razmišljajte pa premlevajte, sej so vas tudi v osnovni šoli podučili o vseh teh stvareh kako in zakaj, samo povem :)
Več komentarjev