Žana z borilnimi veščinami do novega hollywoodskega projekta

Pevki Žani Povše Salobir, ki se je junija poročila z dolgoletnim partnerjem Danijem, se je pred meseci ponudila izjemna poslovna priložnost čez lužo, kjer se ji projekti vrstijo kar po tekočem traku. Med drugim se pripravlja na snemanja filma, kjer bo morala pokazati svoje borilne veščine.

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 7

Žana v družbi igralca Andrewa Keegana, ki je med drugim nastopal v filmu 10 razlogov, zakaj te sovražim. (Foto: osebni arhiv)

Žanina pot čez lužo se je začela zaradi filma Havana Heat, ki se zaradi neljubih dogodkov ni nikoli zgodil. Ker je Josef Cannon poznal igralca Wesleya Snipesa, je nekako slišal tudi za Žanino ime. Iskal je evropsko pevko, ki bi naredila pesem za njegov prihajajoči film, zato je navezal stike z Žano in po dolgih dogovorih je že bila na letalu za Ameriko, kamor se je odpravila s svojim možem Danijem in z njuno hčerkico Kiaro, je za 24ur.com povedla pevka in igralka.

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 6

Jutranji sprehod po Hollywood Boulevardu (Foto: osebni arhiv)

''Res je, da sem v Ameriko odpotovala poslovno. Igrala sem v treh projektih, in sicer Paranormal Incident 2, The Promise in Fragmented Truth, kar je veliko za prve tri mesece bivanja v Ameriki. V tem času sem spoznala tudi ogromno znanih producentov in igralcev. Ampak mislim, da je bolj pomembno to, da sem jaz naredila dober vtis na njih, saj že potekajo novi dogovori za sodelovanja,'' je pripomnila Žana, ki je na slovensko sceno prodrla kot pevka.

Marsikdo v Sloveniji si jo po vsem tem času še vedno želi videti na koncertnih odrih. A je na glasbenem področju še kaj upanja za vzhajajočo hollywoodsko zvezdo?

"Tudi na glasbo nisem pozabila. V Ameriki sem posnela pesem v enem najbolj znanih studiev založbe 1500 or nothing. Tam se večkrat znajdejo tudi Beyonce in Jay-Z, Rihanna, Chris Brown, Usher, Snoop Dogg ... Navdušeni so bili tudi nad pesmimi, ki sem jih sama napisala za svoj album. Zato sem se tudi vrnila za kratek čas domov, ker bi rada ta projekt ustvarila doma. Slovenijo sem zelo pogrešala. Odločila sem se, da bom pomagala vsem, ki si želijo uspeti tudi zunaj Slovenije. Imamo ogromno talentov, vendar jih ne znamo dovolj ceniti. Zato si moramo vsi med seboj pomagati, da bo cel svet vedel, kje in kaj je Slovenija.

Tako bo moj album posnet tukaj in upam, da tudi videospoti, ki se bodo predvajali tudi v Ameriki. V Ameriki sem promovirala tudi nekatere naše ustvarjalce. Tako me je igralec in fotograf Adam Karst na znani ulici Hollywood Boulevard fotografiral v oblekah naše priznane modne oblikovalke Suzane Rengeo. Obožujem njene kreacije in tudi Američani so bili navdušeni nad oblekami. Še ena oseba je, brez katere moja pot v Ameriko ne bi bila mogoča, in to je moj osebni trener Amir Talović. Pravkar se vračam na naporne treninge v fitnes klub v Žalcu, kjer se bova pripravljala na moj naslednji projekt The legend of the Masters."

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 5

Pevko je v fotografski objektiv ujel tudi igralec in fotograf Adam Karst. (Foto: osebni arhiv)

Žana je v treh mesecih bivanja v Ameriki z družino dodobra izkoristila vse priložnosti, ki so se ji ponudile. Med drugim je dokazala tudi svojo poslovno žilico.

"Govoriti o vseh ponudbah ne bi imelo smisla, ker se veliko od teh na koncu ne uresniči, vendar je res, da neprestano dobivam nove ponudbe. Pravkar sem postala obraz za nakit Initial Jewels, kjer izdelujejo tudi mojo prvo kolekcijo nakita. Imenoval se bo Zana Infinity Collection in bo na voljo januarja. Naročil si ga bo lahko vsakdo, narejen pa bo po meri."

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 4

Žana v obleki modne oblikovalke Suzane Rengeo (Foto: osebni arhiv)

Slovenska pevka in po novem tudi igralka nam je priznala, da ima življenje v Ameriki veliko prednosti, med drugim to, da je možnosti za uspeh veliko več. "Če si talentiran in sposoben, potem se tam hitro znajdeš. Če ne, si lahko pa zelo razočaran. Težko je, treba se je truditi in zavedati, da so vsi okrog tebe tam iz istega razloga, zato moraš biti še posebej priden in delaven."

Živi svoje sanje

"Pot do sanj je vedno težka, dokler se ne prenehamo obremenjevati in delati tako, kot nam ukazujejo drugi. Samo odločiti se je treba in slediti sanjam. Ne glede na to, kaj te sanje so. Če zaupamo sami sebi, je mogoče vse. In res je, živim svoje sanje, vendar še vedno za to trdo delam in se trudim,'' je za konec opisala pot do svojih sanj in razkrila, da nima nobenega vzornika.

"Nimam nobenega vzornika, ker spoštujem vse ljudi, ki se trudijo in zaupajo sami vase, tudi takrat, ko drugi ne. Kar je zelo težko. Tudi sama sem večkrat izkusila, kako je, ko večina ne verjame in ne zaupa vate. Ni lahko, ko stojiš čisto sam. Vendar če si dovolj močan, je mogoče vse. Lahko rečem, da so moji vzorniki ljudje, ker me vsak dan naučijo veliko novih stvari – kako je treba živeti, se razumeti, odpuščati in ljubiti."

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 2

Pripravlja se že na novi projekt, in sicer na snemanje filma The Legends of the Masters. (Foto: osebni arhiv)

In kakšni so načrti za naprej?

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 3

V filmu bom zaigrala ob Tokiko De`Lozada in tudi ob drugih znanih imenih. (Foto: osebni arhiv)

"Čez nekaj mesecev se vračam v Ameriko, ker me čaka snemanje filma The Legends of the Masters. K sodelovanju sta me povabila legendi borilnih veščin Nikko in Tokiko De`Lozada. Nikko je naredil ogromno borilnih koreografij za filme (Blade, The last Samurai, Mortal Kombat ...). V filmu bom zaigrala ob Tokiko De`Lozada in tudi ob drugih znanih imenih, vendar jih ne bi razkrila, dokler ni vse potrjeno. Ker kot vemo, se do zadnjega ne ve, ali se bo projekt izpeljal ali ne.

Preko Nikka in Tokiko sem spoznala tudi zelo znanega glasbenika Rahna Colemana, s katerim smo v dogovorih za moje sodelovanje pri muzikalu, ki se bo odvijal naslednje leto v New Yorku, Las Vegasu in Los Angelesu. Ko se vrnem, me čaka tudi moja glasbena skupina, katere vodja je Stoney Dixon (bil je kitarist znanega glasbenika Solomona Burkea), s katero začnemo nastopati v Hard Rock Cafeju v Hollywoodu. Čaka me ogromno dela, zato sem izkoristila nekaj mesecev zatišja, da lahko doma posnamem album z mojimi prijatelji in ljudmi, ki bi jim rada pomagala, da se njihov talent vidi tudi v svetu."

Žana Povše Salobir v Hollywoodu - 1

Legenda borilnih veščin Tokiko De`Lozada in Žana med treningom (Foto: osebni arhiv)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
stajerc3 04.08.2013 21:10:26
kje pa bodo snemal to pornjavo
Več komentarjev