Zahtevali bodo tudi odstop župana Jankovića

Odstop "nesposobnih in s korupcijo prepredenih političnih elit". To je osnovna zahteva vstajnikov, ki se bodo zbrali v prestolnici. Protest s kulturnim programom se bo začel ob 15. uri, napovedan pohod po središču Ljubljane pa se tokrat ne bo končal na Trgu republike, temveč na Kongresnem trgu.

Transparent na Ljubljanskem gradu - 4

Pozivi k udeležbo na vstaji so bili v zadnjih dneh glasni, po prestolnici so se pojavljali plakati in grafiti, odbor VLV pa je na stolp ljubljanskega gradu v petek za krajši čas razobesil 20-metrski transparent. (Foto: Vseslovenska ljudska vstaja)

Današnjo 4. Vseslovensko ljudsko vstajo bomo spremljali tudi na naši strani. Ob 15. uri bomo začeli PRENOS V ŽIVO s Kongresnega trga. Vabljeni k ogledu!

Središče prestolnice bodo danes znova preplavili protestniki. Ob 15. uri je namreč na Kongresnem trgu napovedana Vseslovenska ljudska vstaja (VLV), tokratna bo četrta po vrsti. Sočasno z vstajo je napovedan tudi Protestival s številnimi glasbenimi točkami.

Ena od zahtev vstajnikov na prejšnjih protestih je bil odstop vlade Janeza Janše, ki ji je bila v tem času izglasovana nezaupnica. A kot poudarjajo v odboru VLV, njihova osnovna zahteva – odstop "nesposobnih in s korupcijo prepredenih političnih elit" – ostaja neizpolnjena. Zato zahtevajo predčasne volitve. Od prehodne vlade tudi pričakujejo določitev datuma volitev in napovedujejo nadaljevanje vstajniškega gibanja do izpolnitve te zahteve.

Nadaljevanje vstajniškega gibanja napovedujejo tudi v odboru za solidarno in pravično družbo. Člani odbora na današnji vstaji pričakujejo mandatarko Alenko Bratušek, vendar z obljubo, da bodo predčasne volitve še letos. Tudi v Delavsko-punkerski univerzi menijo, da kljub padcu Janševe vlade veliko pomembnejše zahteve protestnikov ostajajo nerealizirane.

Bogat kulturni program

Tako kot na prejšnji vstajah bo tudi današnji Protestival poskrbel za kulturni program. Med drugim bodo nastopili Kombinatke z Buldogi, Fake Orchestra, Srečna Mladina, Murat & Jose, Ulice pozabe, Dan D, Gušti, Zaklonišče prepeva, MI2, Jani Kovačič, Tide in Partizanski pevski zbor.

Po zbiranju ob 15. uri na Kongresnem trgu je napovedan pohod po Slovenski cesti do Trga OF in po Miklošičevi cesti do sodišča. Nato bo del protestnikov po Tavčarjevi ulici odšel nazaj na Slovensko cesto in se vrnil na Kongresni trg, del pa pred stavbo Radiotelevizije Slovenija in od tam proti magistratu, kjer bodo protestniki zahtevali odstop ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Od magistrata bodo protestniki odšli še pred sedež Evropske komisije v Sloveniji, so sporočili člani odbora.

Svojo udeležbo na vstaji je na Facebooku napovedalo okoli 5000 ljudi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 972
minovak 09.05.2013 09:18:23
Če nastopi partizanski pevski zbor, je takoj jasno kdo je naročnik te "vstaje". Morda bo med govorniki tudi murgeljski palček in brko, kar je kar normalno na takih prireditvah. Upam, da bo to tudi poslednja taka "vstaja", ki je svetlobna leta daleč od prave vstaje in zahtev. Slovenija je zaigrala svojo državo na rdečem polju, ki ni nikoli rodilo sadov. Zares, adijo Slovenija!
 
LOPOVIGOTOVISTE 10.03.2013 15:55:46
PINGVIN JE VELIKA PTICA IN JE ZAŠČITENA
Explainator 10.03.2013 11:45:24
je pa zanimivo, kako gorenak tokrat ni postavil ograje na drugem koncu kongresca
Explainator 10.03.2013 11:43:44
plagiatorka v bistvu govori, da je ok, če kradeš v nekem drugem kraju, ker to je njihov problem - je normalna? v bistvu so njene besede razumne, če jih gledamo skozi lupo plagiatorstva
Explainator 10.03.2013 11:42:53
jankovič v zapor
MIG21 10.03.2013 11:49:26
vazn da smo janso vrt sunli hohhohoohooh
Explainator 10.03.2013 11:53:42
janševa brca v rit je bil prvi pravi korak...jankovičeva brca bo pa še lepši korak

kako se bom smejal, ko mu skinemo tisti nasmeh z lica
liskub 10.03.2013 12:18:36
Bo pa pogledal Melitko ki ga ceni ter se nasmejal ampak bolj grenko.
mali_Möderndorfer 10.03.2013 11:29:13
Verniki v socializem se lahko veselite soočenja z realnostjo
MIG21 10.03.2013 12:14:02
kaj so eni nori kad pridejo od mase heheheheh
Sophie B 10.03.2013 19:36:36
kakšne maše pa ti obiskuješ, ko si že tako pahjen da ti ni para - morda kar od črnih - satanističnih, kjer vam palček mašuje .....
scernig 10.03.2013 11:18:24
Koliko časa bomo morali prositi lopove da odstopijo???
Nobena revolucija se ni začela z rožicami!!!
˘\˘~ 10.03.2013 11:15:35
BOM VAM JAZ DALA STVAR LJUBLJANČANOV.......MATER VAM...

U R E D B O
o načinu nakazovanja dohodnine po Zakonu o glavnem mestu Republike Slovenije

1. člen

(vsebina)

Ta uredba določa način nakazovanja dohodnine, ki pripada Mestni občini Ljubljana na podlagi zakona, ki ureja glavno mesto Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: dohodnina).

2. člen

(izračun nakazil dohodnine)

(1) Izračun nakazil dohodnine, ki pripada Mestni občini Ljubljana na podlagi zakona, ki ureja glavno mesto Republike Slovenije, pripravi Ministrstvo za finance.

(2) Dohodnina se Mestni občini Ljubljana nakazuje trimesečno.

(3) Izračun iz prvega odstavka tega člena mora vsebovati:

– trimesečni znesek dohodnine in

– datume nakazil dohodnine.

3. člen

(zagotavljanje dohodnine na podračun javnofinančnih prihodkov)

(1) Dohodnina se Mestni občini Ljubljana zagotavlja iz prilivov na podračun proračuna države, tako da se na podračun javnofinančnih prihodkov »Dohodnina – glavno mesto« prvo sredo oziroma naslednji delovni dan, če sreda ni delovni dan, v mesecu marcu, juniju, septembru in decembru nakažejo sredstva v višini iz prve alinee tretjega odstavka 2. člena te uredbe.

(2) Nakazilo iz podračuna proračuna Republike Slovenije na podračun javnofinančnih prihodkov iz prejšnjega odstavka se izvrši na dan nakazila do 12. ure.

4. člen

(evidentiranje predobremenitev in priprava odredb za nakazilo dohodnine)

(1) Trimesečni znesek dohodnine je osnova za evidentiranje predobremenitev proračuna Republike Slovenije in za pripravo odredb za nakazilo iz podračuna proračuna Republike Slovenije v skladu s pravilnikom, ki ureja postopke za izvrševanje proračuna Republike Slovenije.

(2) Predobremenitve in odredbe iz prejšnjega odstavka se pripravijo za celotno obdobje tekočega proračunskega leta najpozneje do 28. februarja.

(3) Predobremenitve in odredbe iz prvega odstavka tega člena pripravi Ministrstvo za finance, Sektor za sistem financiranja lokalnih skupnosti.

5. člen

(vključevanje dohodnine v likvidnostni načrt proračuna Republike Slovenije)

Trimesečni znesek dohodnine se na predlog Ministrstva za finance, Sektorja za sistem financiranja lokalnih skupnosti, v skladu s pravilnikom, ki ureja postopke za izvrševanje proračuna Republike Slovenije, vključi v mesečni likvidnostni načrt proračuna Republike Slovenije.

6. člen

(predložitev trimesečnih zneskov dohodnine)

Ministrstvo za finance, Sektor za sistem financiranja lokalnih skupnosti, trimesečne zneske dohodnine predloži Upravi Republike Slovenije za javna plačila najpozneje do roka za prvo nakazilo dohodnine, ki je določen v prvem odstavku 3. člena te uredbe.

7. člen

(začetek veljavnosti)

Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Št. 00712-7/2010/4

Ljubljana, dne 25. februarja 2010

EVA 2010-1611-0046

Vlada Republike Slovenije

Borut Pahor l.r.
Predsednik
MIG21 10.03.2013 12:10:34
politka ni za tebe bolj se drzi toteg pucanja sekretev v avstriji hhehehheh
Sophie B 10.03.2013 19:40:50
titoman, ali misliš, da je "politika v Sloveniji" rezervirana samo za vas srboslavske priležnike - srbske hlapce in srbe, ki ste bili podtaknjeni - nastavljeni v Sloveniji, da jo po "nalogu" prostozidarskih in komunistično fašističnih sil?
 
Mustafić 10.03.2013 11:10:58
To ni stvar ljubljane. Ljubljana protestira za ideologijo, medtem, ko ostala slovenija trpi v pomanjkanju...rdeca ljubljana, mrtva slovenija...
 
Mustafić 10.03.2013 11:08:47
Zahtevamo odstop jankovica. Tudi. Mogoce...
Več komentarjev