Ženske bolje prikrivajo nezvestobo

Čeprav so moški glede nezvestobe že od nekdaj na slabem glasu, pa je najnovejša študija pokazala, da pri skokih čez plot v zadnjem času prednjačijo ženske. Ko partnerja prevarajo, nezvestobo bolje prikrijejo in tudi pri laganju so bolj prepričljive.

seks

Razlogov za nezvestobo je pravzaprav toliko, kot je tistih, ki varajo. (Foto: Thinkstock)

gola ženska

Ženske varajo precej bolj prepričljivo. (Foto: Thinkstock)

Psiholog David Holmes z univerze Manchester Metropolitan pravi, da ženske še nikoli niso toliko varale kot v današnjem času. Najnovejša raziskava namreč kaže, da okrog 20 odstotkov moških vara svoje partnerice. Svoje partnerje pa vara 15 odstotkov žensk, vendar se te obnašajo precej drugače od moških.

Ženske so bile že od nekdaj nezveste, toda v zadnjih 20 letih se je njihovo število močno povečalo. Ženske hodijo v službo, uporabljajo elektronsko pošto, mobitel, odhajajo na službena potovanja. V današnjem času imajo pogosteje priložnost srečati in spoznati druge moške in si privoščiti afero.

Holmes pravi: "Ženske precej lažje prikrijejo afero kot moški. Pri laganju so precej bolj prepričljive, na splošno pa so bolj racionalne. Povsem umirjeno delujejo tudi takrat, ko se nahajajo v vrtincu strasti. Moški pa pogosto pozabljajo, delajo napake, pa tudi radi se pohvalijo s svojimi skoki čez plot. Če upoštevamo še dejstvo, da kar 10 do 15 odstotkov otrok odrašča ob očetu, ki v resnici ni njihov biološki oče, potem je slika jasna. Verjemite, ženske imajo številne skrivnosti, za katere vedo samo one."

seks

Ena najbolj bolečih prelomljenih obljub v razmerjih je nezvestoba. (Foto: Thinkstock)

"Ženske varujejo skrivnosti, saj se dobro zavedajo, kaj lahko izgubijo. Če imajo otroke, so še posebej pazljive, da jih ne bi prizadele. Moški se po navadi odločijo za več afer in spijo z več ženskami, ženske pa so pri izbiri partnerjev precej bolj preudarne. Ko moški izbere svojo življenjsko partnerico, postane emocionalno slep. Če ga vprašate, ali je bil nezvest, bo priznal. Toda če ga vprašate, ali se mu zdi, da ga vara žena, se bo le nasmehnil in dejal, da gre za nesmisel. Moški si želijo misliti, da ženske ne varajo, ženske si pa želijo, da oni tako mislijo. Zato ne preseneča, da znajo predstavnice nežnejšega spola precej bolje prikriti svoje afere," je še dodal dr. Holmes.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 81
 
greyfaith 24.05.2013 10:27:35
kako naj ne varamo če pa od fantov dananes nič ni?? pride ob 5 iz službe, gre k mamici se najest, gre na pivo, ob pol 11 pa že spi? pol pa naj ne varamo?
ančka30 24.05.2013 14:43:27
Bravo,bravo!!!!!!!! In jih poslušaš sam,kaj bi jst,kako bi jst.......
greyfaith 24.05.2013 17:42:39
ja, pol pa nč ni! :D
Več komentarjev