Ženske pogosto seks uporabljajo kot nagrado

Veliko žensk, pa tudi precej moških, uporablja seks kot nagrado. Takšne zadeve pridejo do izraza predvsem v resni in dolgotrajni zvezi. Intimnost postane orožje, s katerim se je možno dokopati do stvari, ki si jih partnerja drug od drugega močno želita.

Ženske pogosteje uporabljajo seks kot nagrado za prijazno obnašanje moškega. V raziskavi, ki jo je opravilo podjetje Ukmedix in v kateri je sodelovalo 2000 Britank, je to potrdilo kar 65 odstotkov anketirank. Med izpraševanjem je to potrdilo še dodatnih 11 odstotkov vprašanih žensk. Večina jih je priznala, da seks uporablja kot nagrado, če jim je partner priskočil na pomoč pri hišnih opravilih.

objem

Če ženske seks uporabljajo kot nagrado, lahko marsikaj dosežejo. (Foto: Thinkstock)

partnerja v spalnici

Seks je lahko tudi močno orožje. (Foto: Thinkstock)

Znanstveniki pravijo: "Ni nas presenetilo dejstvo, da ženske uporabljajo seks kot orodje za spodbujanje k lepšemu in bolj vzornemu obnašanju moških." Thomas O'Connel iz podjetja ukmedix.com pa je povedal: "Ko živite v zakonu, seks ni več samo seks. Ima več dimenzij in ta je ena izmed njih."

Tudi moški udeleženci raziskave so priznali, da seks uporabljajo kot nagrado za svoje partnerice. To še posebej pride do izraza takrat, ko jim te dovolijo, da lahko gledajo športno tekmo ali s prijatelji odidejo na pivo v najbližjo gostilno.

Thomas O'Connel dodaja: "Intimnost je lahko v partnerskih odnosih izjemno zanimiva. S študijo smo želeli odkriti, na kakšen način jo partnerji uporabljajo. Veliko žensk, pa tudi moški, seks uporablja kot nagrado. Če želite od partnerja dobiti nekaj več, intimnost v resni zvezi predstavlja nekakšno orožje."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 37
 
Abrams 29.05.2013 11:57:01
Seks je vrhunec in ogledalo odnosa med dvema osebama. Zvečer naj bi se poravnali računi tudi v postelji. Če je bil dan zanič, tudi večer ni kaj prida :)))
Več komentarjev