Zlatko Šugman

Pretekli teden je minil v znamenju gledališča. V Mariboru so igralki Jožici Avbelj podelili Borštnikov prstan, nekaj dni prej pa igralcu Zlatku Šugmanu nagrado Franeta Milčinskega - Ježka. Zlatka Šugmana smo izbrali za ime tedna.

Zlatko Šugman

Zlatko Šugman

Zadnja leta Zlatka Šugmana redkokje še vidimo. Raje kot na odru ali ekranu, dneve preživlja z ženo - tudi igralko -na vikendu v Savinjski dolini. In pravzaprav je tudi njun zakon kariera, saj je dolga skoraj toliko kot igralska. Z ženo Majo sta se spoznala na akademiji, zaljubila pa malo kasneje. "Nekoč so nekega mojega prijatelja vprašali, kako dolgo je poročen. Ta je dogovoril: ne vem točno, mora biti pa zelo dolgo, ker se vleče. Poročena sva že čez 40 let," pravi o svojem zakonu Šugman.

Maja Šugman

Maja Šugman

"Imeli smo to srečo, da smo toliko časa zdržali, videti je, da bomo tudi v bodoče. Velikokrat me spravi v smeh, kar je kar kvaliteta" pravi Maja Šugman. O igralstvu se doma ne pogovarjajo veliko, kar je po besedah gospe Maje zasluga Zlatka Šugmana, ki mu je uspelo vedno ločevati med kariero in zasebnostjo. Šugmanovi imajo gledališče že skoraj v genih, saj je bil oče Zlatka Šugmana tudi igralec."Očeta sem vedno spremljal, saj poznate tisto: oče kovač, sin kovač, oče doktor, sin doktor," pravi o svoji odločitvi za igralstvo Zlatko Šugman.

Jernej Šugman

Jernej Šugman

"V glavnem sem bil vesel, da sta oče in mama igralca. So pa bili trenutki, ko mi je to hodilo narobe. Spomnim se nekega dne v šoli, ko me je cela šola zafrkavala, zaradi nečesa, kar je moj oče igral v nadaljevanki prejšnji večer. Takrat bi se najraje vdrl v zemljo," je o svoji igralski družini povedal Jernej Šugman, prav tako uspešen igralec.

Zlatko Šugman je ustvaril kar nekaj zelo močnih predvsem komičnih televizijskih likov, tako da so ga gledalci velikokrat poistovetili z njegovimi liki. "Večkrat me je spreletel srh, ko sem ob različnih potovanjih od različnih ljudi slišal želje, da naj nekaj povem," pravi Zlatko Šugman.

Boris Kobal

Boris Kobal

"Zdi se mi komedijantski, kar ne pomeni, da ni pristen. Ima v sebi nekaj, kar apriori vzbudi nek smeh," pravi o Šugmanu Boris Kobal. Boris Ostan pa ga ima za svojega igralskega, gledališkega očeta. Eno je poklic, drugo pa zasebno življenje, pravi Zlatko Šugman in zato z ženo Majo zadnja leta še najraje gobarita po lepih Savinjskih hribih.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: