Košarka

Indiana izsilila sedmo tekmo

Indianapolis, 18. 05. 2024 07.40 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Košarkarji Indiana Pacers so na domačem igrišču dosegli še eno veliko zmago, premagali so New York Knicks s 116:103 in izsilili odločilno sedmo tekmo polfinalne serije vzhodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pascal Siakam je bil s 25 točkami najboljši strelec pri Indiani. Tyrese Haliburton jih je dodal 15 z devetimi podajami, Myles Turner pa je pomagal s 17 točkami, šest igralcev Pacers je doseglo dvomestno število točk. Na robu izločitve po sramotnem porazu na peti tekmi v New Yorku so Pacersi igrali neverjetno napadalno in dobili bitko za skoke. Hiteli so za izgubljenimi žogami, blokirali osem metov in podali 35 podaj, da bi ohranili strelsko prevlado v napadu in pokrivali talismana Knicksov Jalena Brunsona, ki je ostal pri 31 točkah.

Tyrese Haliburton
Tyrese Haliburton FOTO: AP

Odločilna sedma tekma konferenčnega polfinala na vzhodu bo v zgodnjih ponedeljkovih urah po srednjeevropskem času v Madison Square Gardnu. Boljši iz tega obračuna se bo v finalu vzhodne konference pomeril z Boston Celtics, ki so v konferenčnem polfinalu s 4:1 v zmagah izločili Cleveland.

Na zahodu igralci Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića proti ekipi Oklahoma City Thunder vodijo s 3:2 v zmagah. Šesta in morebiti že odločilna tekma teh dveh ekip bo v noči na nedeljo v Dallasu. Košarkarji Minnesote Timberwolves pa so v polfinalu zahodne konference končnice lige NBA na zadnji tekmi nadigrali Denver Nuggets in izid v zmagah proti branilcem naslova izenačili na 3:3.

Izid, končnica, 2. krog:
- polfinale vzhodne konference:
Indiana Pacers - New York Knicks  116:103
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

* Opomba: ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri dobljene tekme.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volja
18. 05. 2024 09.13
+1
Zaenkrat vse čaka Boston Celtics, ki se je najbolj spočit, glede na število odigranih tekem, prebil do trenutnega položaja. Dallasu želim, da se jim aktivira vsa klop, da do preboja pride že v nedeljo. Potrebujejo čas za saniranje poškodb in regeneracijo.