Svet

Mali koraki tudi letos dosegli VELIK CILJ

Ljubljana, 11. 11. 2016 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družbeno odgovorna akcija, ki je na pobudo informativne oddaje SVET na Kanalu A in pod okriljem medijske hiše Pro Plus potekala že šesto leto zapored, je znova presegla pričakovanja. Skupaj z zaposlenimi Pro Plusa, ki so tri dni tekli za dober namen, so se akciji pridružili gledalci in za bolnike s cistično fibrozo s pošiljanjem smsov, klicev ali nakazilom na tekoči račun zbirali denar.

Društvu za cistično fibrozo Slovenije so v sinočnji oddaji Svet predali ček v vrednosti 81. 049 evrov.

Za bolnike s cistično fibrozo dobrih 81 tisoč evrov!
Za bolnike s cistično fibrozo dobrih 81 tisoč evrov! FOTO:

 

»Ob koncu letošnje akcije Malih korakov bi se najprej rad zahvalil vsem, ki ste nas vzpodbujali ob cesti tri tekaške dni. Še večja zahvala vsem, ki ste v roko vzeli telefon in poslali sms ali pa poklicali in s tem darovali evre za akcijo. In hvala za vso potrpežljivost vsem bolnikom s cistično fibrozo in zdravnikom, ki so sodelovali v naših prispevkih, v katerih smo pokazali njihovo življenje, boj in vztrajnost. Znova pa ne morem mimo požrtvovalnosti ekipe naše medijske hiše, mimo Jana in Nuše, Žive in Urše, vseh, ki jih ne poznate in jih niste videli, pa so delali pri projektu, da je na koncu tako uspel,« je povedal urednik oddaje SVET na Kanalu A, Gregor Trebušak.

 

»HVALA vsem, ki ste podpirali in prispevali za boljšo kakovost življenja bolnikov s cistično fibrozo. Zbrana sredstva bomo namenili za program Ohranjanje telesne zmogljivosti bolnikov. Tako bomo lahko omogočili izvajanje prilagojene individualne telesne vadbe pod vodstvom vaditelja vsem bolnikom s cistično fibrozo, ki želijo in zmorejo izvajati vadbo. Bolnikom s cistično fibrozo bomo kupili ustrezne medicinske pripomočke glede na starostno skupino, ki so potrebni za vzdrževanje zmogljivosti, moči in gibljivosti telesa. S temi pripomočki bomo tudi spremljali napredek v telesni vadbi in še bolj natančno prilagodili program telesne vadbe posamezniku. Kupili bomo tudi sobna kolesa z naslonjalom za bolnike s cistično fibrozo in po presaditvi pljuč za ohranjanje telesne zmogljivosti v času hospitalizacije,« zadovoljno dodaja Slavka Grmek Ugovšek, predsednica Društva za cistično fibrozo Slovenije.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.