Drugi športi

ACH Volley vrnil pokal v svoje vitrine

Bratislava, 10. 03. 2013 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so še petič postali zmagovalci srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v Bratislavi so s 3:1 (26, –23, 16, 20) premagali Posojilnico Dob. Tretje mesto je zasedel Hypo Tirol Innsbruck, ki je v malem finalu s 3:2 premagal Unicef Bratislavo.

Milan Rašić
Milan Rašić FOTO: Damjan Žibert

Odbojkarji ACH Volleyja so v svoje vitrine vrnili lovoriko najboljše ekipe srednjeevropske lige. Potem ko so zanesljivo dobili redni del, so tudi na zaključnem turnirju dokazali, da so najboljša ekipa v tem tekmovanju. V polfinalu so z lahkoto premagali gostitelja turnirja, v finalu pa so proti "napol" slovenski ekipi Posojilnica Dob, ki jih je v rednem delu v Pliberku premagala, pokazali še boljšo igro, ta jim je prinesla peti naslov v ligi. Tekmec se je z izjemo tretjega niza sicer dokaj dobro upiral, a pravih možnosti za presenečenje vendarle ni imel.

Tako kot v polfinalu je zaradi poškodbe Aleša Fabjana na mestu libera tekmo začel povratnik v ekipo Matija Pleško, Daniel Lewis pa je igral na mestu sprejemalca. Namesto Moryja Sidibeja je bil v vlogi korektorja Alen Šket, prav on pa je bil tisti, ki je tehtnico povesil na stran slovenskih prvakov. Ko je bilo potrebno, je bil pravi, veliko pomoč pa je imel vsaj v prvi polovici tekme tudi v Janu Klobučarju. Svoje je dodal še Matej Vidič, zaradi njegove odlične igre se ni poznala odsotnost Borivoja Petrovića. Spet pa je nekoliko šepal sprejem, kar pa tudi tokrat ni bilo usodno.

Ljubljančani so tekmo dobro začeli, a večje prednosti si niso ustvarili. Proti koncu so rahlo pobudo prevzeli tekmeci, toda napeta končnica je vendarle pripadla varovancem Luke Slabeta. Tudi drugi niz je bil povsem izenačen. Andrej Grut je sicer s servisi poskrbel, da je avstrijska ekipa povedla s 17:14. Nekaj trenutkov pozneje je blok Milana Rašića poskrbel, da je bil izid spet izenačen (18:18), a Avstrijci so po asu Valdirja de Seuse spet ušli za dve točki, prednosti pa niso zapravili.

Začetek tretjega niza ni bil po okusu Ljubljančanov, saj so tekmeci povedli s 6:3, toda po drugem tehničnem odmoru je na servis prišel Gregor Ropret in poskrbel za vodstvo 11:8. Tik pred odmorom je zaostanek Posojilnice znašal le točko (14:15), a po zaslugi blokov Vidiča je prednost ekspresno narasla, ekipa slovenskega trenerja Bogdana Kotnika je do konca osvojila vsega točko, niz je zaključil Klobučar.

Po gladki zmagi ACH v drugem nizu se je tekma vrnila v stare tirnice. Ekipa iz Pliberka je bila povsem enakovreden tekmec. Do izida 18:19 v korist Posojilnice sta se moštvi menjavali v vodstvu, dokončno pa je bilo jasno, da bo zmaga odšla v slovensko vrsto po servisu Vidiča, ki je s pomočjo mreže dosegel as za vodstvo 22:19. Nato je delo s tremi zaporednimi točkami le dokončal Šket.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.