Naslovnica

Aktivne počitnice za šolarje

Ljubljana, 24. 02. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
© STA
Komentarji
0

Prihodnji teden bodo za ostalimi slovenskimi šolarji zimske počitnice uživali tudi njihovi ljubljanski in mariborski vrstniki, za katere so nekatere mladinske organizacije pripravile zanimiv in bogat program različnih aktivnosti. Tako bodo lahko ljubljanski šolarji počitnice preživljali na smučanju, ob squashu, badmintonu, rolanju in vožnji z gokarti, možno pa bo tudi počitnikovanje na prostem ali ob aktivnostih v ustvarjalnih delavnicah. Mariborski šolarji bodo prav tako lahko sodelovali pri ustvarjalnih delavnicah, drugače pa se bodo bolj posvetili pustnemu rajanju.

Ljubljanska agencija za šport pripravlja smučarski tečaj na Kobli, ki bo nekakšen prevozni tečaj z avtobusom, saj se bodo otroci vsak dan počitnic ob 7.30 izpred Hale Tivoli odpeljali na smučišče in se sredi popoldneva vrnili na isto mesto. Otroci bodo na tečaju glede na smučarsko znanje razdeljeni v skupine, v katerih bodo skupaj vadili, cena petdnevnega tečaja pa je 16.000 tolarjev.

Agencija pripravlja v času počitnic tudi vsakodnevno igranje badmintona od 9. do 13. ure v dvorani Bit center na Litijski cesti in PRD Konex clubu na Cesti na Brdo, za kar bo treba odšteti 500 tolarjev dnevno. V Športnem centru Squashland, ki se nahaja v trgovskem centru BTC, bo možno vsak dan plezati in igrati squash ter wallyball, to je odbojko, pri kateri se lahko žoga v nasprotnikovo polje odbije tudi od stene. Poleg tega na agenciji že četrto leto zapored pripravljajo počitnice na kolesih oziroma rolanje in vožnjo z gokarti v prostorih hale 18 v BTC, ki bo potekala vsak dan od 9. do 13. ure, za kar bo potrebno odšteti 1200 tolarjev.

Pri Sezamu oziroma Servisu za malčke, kjer se sicer ukvarjajo z varstvom otrok kot svojo osnovno dejavnostjo, so za ves teden med 17. in 19. uro pripravili različne delavnice za otroke. Tako pripravljajo v ponedeljek in torek pustne delavnice, kjer si bodo otroci izdelovali obleke, lasulje in vse potrebno za pusta. Prav tako v prostorih Sezama na Vegovi 6 bo v sredo potekala sprostitveno ustvarjalna delavnica z naslovom glina, kjer bo dovoljeno vse, razen obmetavanja z glino. V četrtek bodo otroci v okviru delavnic izdelovali poslikane stenske maske iz papirja, v petek pa zanje pripravljajo slikovito presenečenje, ki naj bi bilo povezano s pričakovanjem pomladi.

Tudi pri Mestni zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana so za čas zimskih počitnic pripravili pester program aktivnosti. Med drugim bo Zavod za letovanje in rekreacijo otrok organiziral zimovanje s smučanjem v počitniških domovih. Zimske počitnice v Zgornjih Gorjah bodo trajale osem dni, otroci bodo nastanjeni v počitniškem domu, smučarsko znanje pa bodo izpopolnjevali na smučišču Kobla. Zavod pa v času počitnic pripravlja tudi prevozni smučarski tečaj v Zgornjih Gorjah, kamor bo vsak dan organiziran avtobusni prevoz, otroci pa bodo se bodo v šoli smučanja in deskanja lahko še kaj naučili. ZPM Šiška je pripravila počitnikovanje v Kranjski Gori, kjer bodo otroci smučali, deskali, drsali, sankali in se poleg tega zabavali ob družabnih igrah, športnih srečanjih, pohodih in na pustovanju. Pripravili pa so tudi pestre počitniške dejavnosti v domu na Srednjem vrhu nad Gozdom Martuljkom, od koder se bodo otroci odpravili tudi na smučanje v Kranjsko Goro. ZPM Vič﷓