Slovenija / ARHIV ČLANKOV
00.16 27. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ta vikend: Vroče poletne ponudbe samo za vas!

Naša ekipa je pregledala najbolj prodajane izdelke tega tedna in si za bralce izborila eksluzivni popust.
00.16 27. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

20 let DPD Slovenija: razkrivajo, kako se je vse skupaj začelo

Ali ste vedeli, da podjetje DPD Slovenija letos praznuje že 20. obletnico delovanja? Ta obletnica pa ni le priložnost za slavje, ampak tudi za oziranje nazaj, kako se je vse skupaj začelo ...
00.16 27. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

JUB z novo spletno stranjo za boljšo uporabniško izkušnjo

V družbi JUB z mesecem junijem slovenski javnosti predstavljajo novo, moderno spletno stran jub.si, ki so jo prijazno zasnovali za vse segmente svojih uporabnikov. S prenovo spletne strani so jim želeli omogočiti čim hitrejši in enostavnejši dostop do želenih informacij, tako da lahko zdaj vsak na enem mestu do iskanih vsebin dostopa z le nekaj kliki. Nova JUB-ova spletna stran tako obiskovalcem prinaša še izboljšano uporabniško izkušnjo.
21.25 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Golob v Pariz presenetljivo brez spremljevalke, Klakočar Zupančičeva čaka vabilo

Na slovesnosti v Parizu bo ob rekordni 90-članski slovenski olimpijski zasedbi dobro zastopan tudi naš politični vrh. Tako predsednica republike kot predsednik vlade sta se že udeležila sprejema pri predsedniku Macronu, spremljala sta tudi slavnostno odprtje iger. Tam bi morala biti tudi premierjeva spremljevalka Tina Gaber, a se ta, po tem ko je že bila na letališču, na letalo ni vkrcala. Zakaj ne? Golob je sicer v Parizu že obiskal Slovensko hišo, kot je dejal, jo bodo s ponosom predstavljali tujcem iz celega sveta, tako športnikom kot nešportnikom in vsem, ki jih bo zanimala. Vabila v francosko prestolnico medtem ni dobila predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki priznava, da to odločitev olimpijskega komiteja obžaluje.
19.40 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Hude nesreče: s skirojem 70 km/h, tudi pod vplivom alkohola in drog

Skoraj 70 kilometrov na uro skozi naselje, vožnja z več kot dvema promiloma alkohola v krvi, celo pod vplivom drog. Ne, ne govorimo o nespametnih voznikih avtomobilov, temveč o številnih lahkomiselnih voznikih električnih skirojev, ki že zadnjih nekaj let veljajo za ene največjih nadlog v prometu. Kar polovico prometnih nesreč, v katerih so udeleženi povzročijo sami. Poškodbe pa so seveda še veliko hujše, kot za volanom avtomobila. K ukrepanju zdaj poziva še dijaška organizacija. In kaj predlaga?
18.46 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Hoteli za pse med počitnicami: od 15 do 30 evrov na dan

Naše ceste včasih na žalost postanejo tudi odlagališča, pa ne le za odpadke, temveč tudi za pse, ki se jih lastniki pred dopusti preprosto znebijo tako, da jih pustijo na kakšnem počivališču – k sreči je takih primerov v Sloveniji zelo malo. Lastniki namreč svoje ljubljenčke vzamejo s seboj, jih pustijo pri sorodnikih ali prijateljih, vse več povpraševanja pa je tudi po hotelih za hišne živali. Trenutno jih je pri nas registriranih kar 77 – nekateri sprejemajo zgolj pse, drugi mačke, tretji pa oboje. Kakšne so cene take namestitve, kaj vse jim nudijo in zakaj ne sprejmejo kar vsakega gosta?
18.38 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Skozi koruzni labirint se lahko sprehodite tudi v Mariboru

Bi se želeli podati skozi učno pot izgubljenega jamskega človeka? Ne le v Kranju, po poti, ki vodi skozi koruzni labirint, se lahko podate tudi v Mariboru. Pot je dolga tri kilometre, traja približno uro in pol, razen, če se vmes kje izgubite. Zemljevid je že dobro vzeti zraven, tudi zato, da najdete skrite kotičke, ki so ne le poučni, ampak tudi zabavni. Doživetje, ki se ga najbolj razveselijo najmlajši.
17.03 26. 07. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

Lanski bilančni dobiček SDH za financiranje popoplavne obnove

Vlada je v vlogi skupščine Slovenskega državnega holdinga (SDH) potrdila, da se celoten bilančni dobiček SDH, ki je ob koncu 2023 znašal 78,9 milijona evrov, nakaže v proračunski sklad za financiranje obnove po lanski ujmi. SDH bo lahko skladno s spremenjenim statutom še naslednja štiri leta bilančni dobiček namenjal za popoplavno obnovo.
16.53 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Redne analize vzorcev živil Izbrane kakovosti: lani odkrili 53 neskladnosti

Neodvisni certifikacijski organi pri nosilcih certifikata Izbrana kakovost Slovenija izvajajo redne nadzore, so pojasnili na upravi za varno hrano, po tem, ko je v javnosti odmevala informacija, da so v jabolkih s to oznako odkrili ostanke nedovoljenega pesticida. Lani je bilo zaradi prisotnosti ostankov pesticidov neskladnih 53 živil.
13.33 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Predor Karavanke znova odprt, zastoji so na primorski avtocesti

Vrhunec poletne sezone pomeni tudi poplavo pločevine na cestah; predvsem tiste, ki se vije v smeri morja. Zastoji so na primorski avtocesti na več odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani, pa tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Podobno je tudi pri naših južnih sosedih, kjer je gneča tudi na več mejnih prehodih. Na dveh mejnih prehodih tako tovorna vozila za izstop čakajo celo štiri ure.
09.50 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Čofotanja v Ljubljanici še nekaj časa ne bo

Čeprav je kemijsko stanje Ljubljanice dobro, pa rezultati mikrobioloških parametrov, ki jih izvajajo na ljubljanski mestni občini, kažejo, da kakovost vode v reki še vedno ne zadostuje kriterijem za pridobitev statusa kopalne vode. Kljub temu na občini vztrajajo pri načrtih za kopališče na ljubljanski Špici, kjer so se prebivalci pred desetletji že lahko kopali. Ljubljanica je sicer tudi poleti precej sveža, najvišja izmerjena temperatura nikoli ni presegla 20 stopinj.
09.15 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pametna ura za športne navdušence! NOVO: Galaxy Watch Ultra

Zamislite si pametno uro, ki združuje eleganco, izjemno vzdržljivost in najnaprednejšo tehnologijo, vse to na vašem zapestju. Samsung je to zamisel uresničil z Galaxy Watch Ultra, pametno uro, ki ni zgolj dodatek, temveč nepogrešljiv del vašega vsakdana. Od vrhunskih športnikov do tehnoloških navdušencev, Galaxy Watch Ultra je ustvarjena za vse, ki želijo preseči svoje meje in doseči več.
07.02 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Bojim se, da bodo začeli reklamirati zdravila za čudežno zdravljenje raka'

Da gredo nekateri za zaslužek čez meje vsega, tudi zdravja, dokazuje najnovejša spletna prevara oziroma kraja identitete enemu najbolj znanih borcev proti korupciji v zdravstvu, doktorju Eriku Breclju, ki med ljudmi uživa izjemno veliko stopnjo zaupanja. Spletni goljufi so mu ukradli identiteto in z njegovo fotografijo oziroma izmišljenim intervjujem oglašujejo izdelek za čiščenje žil. "To so lahko nevarni izdelki, sploh če jih zamenjamo za prava zdravila," opozarja Brecelj.
06.23 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Veselu zelena luč za komisarskega kandidata

Vlada je na seji soglasno potrdila kandidaturo nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela za evropskega komisarja iz Slovenije. Preden bo v Bruselj poslala predlog, ki ga predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen pričakuje do 30. avgusta, Vesela čaka še predstavitev pred pristojnim odborom DZ za evropske zadeve. Razgovori o pričakovanjih Slovenije glede resorja v Evropski komisiji so v teku, ima pa Vesel osebne preference glede komisarskega položaja.
06.08 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Najprej uvrščeni na seznam za rušenje, zdaj izvedeli, da jih tam ni več

"Pozabili so na nas, premier Robert Golob naj se neha norčevati iz nas in pomisli na svoj narod." To v Gornjem Gradu sporočajo predsedniku vlade izčrpani, pretreseni in še vedno ob vsaki nevihti prestrašeni domačini, ki so na enakem kot lanskega avgusta po apokaliptičnih poplavah. Brez odškodnin, brez nadomestnih hiš, za piko na i pa so 20 družinam, katerih hiše so bile konec leta uvrščene na seznam za rušenje, minuli mesec sporočili, da so bile iz seznama odstranjene. V tem času bi lahko svoje domove že dvakrat obnovili. In kaj bo, ko pride naslednje močno deževje? Skrbi, ki še bolj bolijo ob dejstvu, da se je premier z vladno delegacijo pred dnevi udeležil predaje prve in edine hiše slovenjgraški družini – hiše, s katero vlada nima nič, zgradilo jo je namreč 41 donatorjev. Kdo torej domačinom zagotavlja, da bodo njihovi domovi in njihova življenja na varnem?
00.15 26. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

To naredite vsako jutro in podaljšajte svoje trepalnice

Le kdo si ne želi dolgih in gostih trepalnic, ki bi bile čudovite in temne tudi brez uporabe maskare? S preprostim trikom, ki ga ponovite vsako jutro, lahko dosežete do kar 85 % več volumna in daljše trepalnice.
20.23 25. 07. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

Turki dovolj dobri za Karavanke in 2. tir, ne pa tudi za odsek pri Velenju

Turška gradbinska giganta - Cengiz, ki prav zdaj pri nas gradi predor Karavanke, in Ozaltin, ki gradi drugi tir med Divačo in Koprom – izpodbijata odločitev Darsa, ker so jim onemogočili sodelovanje pri še enem večstomilijonskem poslu, gradnji do Slovenj Gradca. Ob polnoči se je namreč iztekel rok za pritožbe in pred naše kamere je stopil tudi predsednik uprave Darsa David Skornšek. Tako pri Karavankah kot pri drugem tiru smo videli, da so bili prav Turki daleč najcenejši. Kakšna je možnost, da bodo s pritožbo uspešni? Razkrivamo, da je bil nad odločitvijo Darsa po naših informacijah presenečen tudi premier Golob. Je bil torej razpis prilagojen slovenskim gradbenim baronom?
19.34 25. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Znanemu kirurgu ukradli identiteto, da bi prodali lažno zdravilo

Ste na družbenih omrežjih zasledili oglas, da znane osebe, med njimi tudi zdravniki, priporočajo oziroma tudi prodajajo zdravilne, skorajda čudežne izdelke? Ti denimo rešujejo bolečine, otekline, previsok pritisk, z njimi lahko celo izgubite 10 ali več kilogramov. Pozor: gre za pasti – ukradene fotografije in identitete, lažne obljube, zavajanja, prevare in nevarne izdelke. Tako so goljufi identiteto ukradli tudi znanemu onkologu Eriku Breclju in z njegovo fotografijo ter v njegovem imenu oglaševali izdelek za čiščenje žil. "Ne nastopam v reklamah," pravi Brecelj, ki opozarja, da gre lahko za zelo nevarne, še več, strupene izdelke.
18.10 25. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Med raznašanjem pošte poštarko ugriznil pes

V sredo popoldne je med raznašanjem pošte na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici pes na povodcu skočil na poštarko in jo ugriznil v nogo ter jo ob tem lažje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.
18.04 25. 07. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zaplet med glasovanjem v DZ: poslanci večkrat vstavili in umaknili kartice

Proizvajalec državnozborske glasovalne naprave je v poročilu pojasnil, da so poslanci med glasovanjem o izvrševanju proračuna na seji DZ novembra lani večkrat vstavili in umaknili glasovalne kartice. Prvi objavljeni rezultati o glasovanju tako niso odražali volje poslancev, so v sporočilu za javnost poudarili v Gibanju Svoboda.