Domača scena / ARHIV ČLANKOV
19.16 20. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Zahteve in muhe slovenskih glasbenikov: komu štirizvezdični hotel ni dovolj?

Ko je glasbenik na odru, vidimo samo njegov nastop. A da je ta uspešen, je pomembno tudi, kako se nastopajoči počuti. Aleksander Pozvek je preverjal kakšne zahteve imajo naši umetniki. Od večerje za ekipo, flaša alkoholne pijače pa vse do točno določene temperature v zaodrju in petzvezdičnih hotelov.
11.54 20. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Mehiški Cabo, ne Krk: Dončić 'ponagajal' svojim sledilcem

Košarkarski as Luka Dončić je nekaj ur po tekmi vseh zvezd, na kateri je nastopil že petič, na svojem Instagram profilu objavil fotografijo obale ter kot lokacijo označil Punat na Krku. Športnik, ki je pravzaprav na oddihu v mehiškem Cabu, se je nekoliko pošalil s svojimi sledilci, saj ga že v petek čaka nov obračun v ligi NBA, ko se bo s svojim Dallasom pomeril proti ekipi Phoenix Suns.
20.34 18. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Kako so videti hitri zmenki v prestolnici?

Novinar Alen Podlesnik se je infiltriral med iskalce ljubezni na Gospodarskem razstavišču, kjer so se samski prepustili disciplini hitrih zmenkov, plesali, se družili in zabavali. Dan po dogodku je Alen sicer še vedno samski. V prispevku preverite, kako so videti hitri zmenki v prestolnici in kako se razlikujejo od klasičnih.
18.54 15. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Znani nominiranci za Grumovo nagrado

Strokovna žirija je za nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo nominirala delo Marka Bratuše in Harisa Pašovića Najboljša evropska predstava, delo Tjaše Mislej Prva beseda je mama, delo Daniela Daya Škufce Budnost zimskega jutra ter delo Ize Strehar Nezakonske matere.
11.54 15. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Anže Kopitar valentinovo zaznamoval s fotografijami žene in hčerke

Hokejist Anže Kopitar je valentinovo zaznamoval z objavo fotografij, na katerih sta njegova žena Ines in hčerka Neža, poklon pa velja celotni družini. Čeprav mu športna sreča v zadnjem času ni bila najbolj naklonjena, pa mu družinske sreče ne manjka, saj je že več kot desetletje poročen s Štajerko, s katero imata dva otroka.
08.01 15. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Silvo Bezjak s tetovažo Melitinega obraza: Ona je moja boginja ljubezni

Zaljubljenca, ki smo ju spoznali v šovu Super par, Silvo Bezjak in Melita Biserkova, sta po trinajstih letih zveze še vedno zaljubljena kot prvi dan. V času valentinovega se je Silvo odločil, da svojo ljubezen do Melite ovekoveči s tetovažo. Na levi si je vtetoviral njen obraz, na desno pa vzdevek, ki ga ima zanjo.
19.57 14. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Kako praznik zaljubljencev praznujejo znani Slovenci?

Valentinovo, praznik zaljubljencev, smo v Sloveniji že kar dobro posvojili. Sicer skoraj za mesec dni prehiteva naše Gregorjevo, pa nič zato, od viška poljubov in kakšnega simpatičnega presenečenja glava ne boli. Za vse 'zmrde', ki ob valentinovem nejevoljno zamahnejo z roko, češ da gre le še za eno novotarijo: prva dokumentirana izmenjava valentinovih sporočil sega v 15. stoletje, ko so si pari izmenjevali barvita pisma, okrašena s srčki, rožami in ljubezenskimi verzi. In kako so praznik zaljubljencev praznovali znani Slovenci?
17.36 14. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Valentinov poljub Gorana Dragića in Greice Murphy

"Veselo valentinovo, delite ljubezen," je zapis, ki krasi novo fotografijo Gorana Dragića in njegove izbranke Greice Murphy, ki sta si podarila poljub.
16.08 14. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Elda Viler svoje življenje in kariero popisala v knjigi

Ena največjih pevk iz zlate dobe slovenske popevke Elda Viler je svoje življenje in kariero popisala v avtobiografiji Elda – notranji naboj. Soavtor in pisec knjige je bil Ivo Gajič, ki mu je po oceni portretiranke uspelo izluščiti bistvo vsega tistega, kar je napisala sama. Knjigo sta simbolno predstavila na valentinovo.
20.10 13. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Pustne maske še zadnjič 'zažurale' do zgodnjih jutranjih ur

Gusarji, hipiji, medicinske sestre, zaporniki, policisti in številne druge maske so zavzele državo. Na Ptuju, v epicentru pustnega rajanja, pa vladajo že vsaj dva tedna. Dan pred pustnim torkom so na nabito polnem prizorišču v bližnjih Markovcih maškare še zadnjič 'zažurale' do zgodnjih jutranjih ur, na odru pa so jih v kar dveh izmenah zabavali Fehtarji in Modrijani.
13.45 13. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Umrla je dramska igralka Mihaela Novak

Iz SNG Drama Ljubljana so sporočili, da je umrla igralka Mihaela Novak, ki je bila članica igralskega ansambla od leta 1952 do upokojitve leta 1992. Stara je bila 93 let. Nastopila je v nekaj filmih slovenske produkcije, med njimi tudi v Naš avto iz leta 1962 in Odpadnik iz leta 1988.
06.29 13. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Eva Pavli prvič mamica: Mali Lev je najbolj 'luštkan' na svetu!

Vsestranska umetnica in predvsem glasbenica Eva Pavli je s svojim partnerjem v začetku letošnjega leta povila prvega otroka. Sinčku sta nadela prav posebno ime in, kot pravi, jima je bilo to ime všeč že od začetka njune zveze. V prvem intervjuju, odkar je postala mamica, nam je povedala, kako je potekal porod, kako se znajde v novi vlogi in kako bo materinstvo in umetnost kombinirala enkrat, ko bo konec porodniške.
11.18 12. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Challe Salle si je izpolnil dolgoletno željo: prvič na stol tetoverja

Priljubljeni raper Challe Salle je ponosno pokazal svojo prvo tetovažo, ki se razteza čez polovico njegove leve roke. Povedal je, da je želja po tetoviranju tlela v njem že nekaj let in dosegla vrhunec letos, ko se je naposled le odločil sesti na stol priznanega mojstra tetovaž. Skoraj šest ur je trajalo, da je podoba na njegovi koži zaživela – volk med steklenimi razbitinami.
20.10 11. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Miran Rudan zabaval pustne maske na Ptuju

Na glavni pustni vikend smo šli v oba epicentra pustnih zabav na Ptujskem polju: v Markovce in na Ptuj. Kateri kraj premore boljše vzdušje in kje se s pustno opravo oziroma maskami najbolj potrudijo?
20.10 11. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Dejan Vunjak širil pustno veselje po Markovcih

Malo naprej s Ptuja pa so v bližnjih Markovcih na pustno soboto v nabito poln šotor na oder povabili Ptujčana Dejana Vunjaka. Pustovanje imam v krvi, pravi Dejan, vzdušju na pustovanju pa so se čudili tudi glasbeni gosti iz sosednjih držav. Tudi v Markovcih je bilo veselo, pravzaprav se je zdelo, da smo se znašli sredi tekme, kje je bolj glasno.
16.14 11. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

V kaj so se našemili znani Slovenci?

V Batwoman, mačko, Harryja Potterja, kmete in še v marsikaj so se letos našemili znani Slovenci. Veliko njih, sploh glasbeniki, na pustovanjih ne samo raja, ampak tudi služi svoj kruh. Letos so se nam s koncertov javili kmetje Čuki, mačka Nastja Gabor in Alya z ekipo, ki se je s pustno opravo vrnila v 20. leta prejšnjega stoletja.
10.09 11. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Dvomesečna Gabriela prvič na očkovi tekmi

Mala Gabriela si je prvič v živo ogledala očetovo tekmo. Skupaj z mamico Anamario Goltes sta stiskali pesti za Luko Dončića in njegov Dallas, ki je na domačih tleh premagal drugouvrščeno ekipo zahodne konference lige NBA. "Prva tekma," je pod družinsko fotografijo pripisal košarkar in s sledilci delili lep trenutek.
07.00 10. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Izvirne maske na kurentovanju: fašenk je za Ptuj peti letni čas

V času pustovanja in kurentovanja je na Ptuju vedno veselo. Kot pravijo zavedni Ptujčani, je zanje to kot peti letni čas, svojim kostumom pa namenijo veliko pozornosti. Zbrali smo nekaj najboljših mask, ki so se na koncertu Učiteljic in Petra Graša zabavale dolgo v noč.
20.30 09. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Kdo je nova izbranka Gorana Dragića?

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je na Instagramu pokazal svojo novo izbranko in potrdil, da je spet našel srečo v ljubezni. Kdo je osvojil Dragićevo srce? Greice Murphy, o kateri je znano to, da je ustanoviteljica in direktorica podjetja, investitorka, filantropistka ter mati dveh sinov.
18.58 09. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Radio Ga Ga se je vrnil

Nazaj je ekipa legendarne oddaje Radio Ga Ga. Ta se je po petih mesecih vrnila na radijske valove. Z nekoliko drugačnim formatom. Sestavni del ekipe je tudi naš Aleksander Pozvek in zato boste lahko videli zakulisje prve oddaje, v kateri dobite tudi odgovor, kdaj se bo razdelilo 13 tisoč prenosnih računalnikov in zakaj v zadnjem tednu vsi odstopajo.