Film/TV / ARHIV ČLANKOV
09.22 23. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Znane nominacije za nagrade Sindikata hollywoodskih scenaristov

Zahodna in vzhodna veja ameriškega Sindikata hollywoodskih scenaristov. Podobno kot pri ostalih nagradah, tudi tu z nominacijami prevladujeta filmski uspešnici Oppenheimer in Barbie, med serijami pa priljubljeni Nasledstvo in The Bear.
16.28 22. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Nove obtožbe na račun francoskega režiserja Jacquota

Isild Le Besco je kot druga francoska igralka izrekla obtožbe na račun znanega filmskega režiserja Benoita Jacquota. Kot je danes povedala za francoske medije, je imel režiser "uničujoč vpliv" na njo v njunem razmerju, ki se je začelo, ko je sama imela 16 let, režiser pa 52 let. Danes 77-letni Jacquot je njene obtožbe na svoj račun že zavrnil.
07.58 22. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Jernej Kuntner o zadnji sezoni Za hribom: Mi smo kot specialci

Na VOYO si lahko ogledate še zadnjo sezono prismuknjene humoristične serije Za hribom, v kateri je eno od glavnih vlog prevzel Jernej Kuntner. Ta igra župana Karla Zabašnika, ki slovi po svojem prav posebnem vodenju mesta. Na prizorišču snemanja serije smo obiskali ekipo in na kratko poklepetali tudi z Jernejem.
07.00 22. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Jodie Foster pravi, da se je Hollywood v 58 letih njenega dela spremenil

Igralka Jodie Foster, ki je najbolj znana po vlogi v filmu Soba za paniko, je nedavno spregovorila o začetkih svoje kariere v Hollywoodu, ki traja že šest desetletij. Zvezdnica je dejala, da je bil takrat svet filmov v dominaciji moških in v času, ko je sama začela igrati, na snemanjih skorajda ni srečala druge ženske.
20.14 21. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Premiera 'utrgane' grozljivke Jama

Se spomnite zadnjega filma, ki ste si ga ogledali in zanj rekli, da je utrgan? Dejan Babosek, režiser novega slovenskega filma Jama, obljublja, da je to najbolj 'utrgan' film leta. Grozljivka, črna komedija, kri, solze, kriki .. in vse to sredi temačnega gozda. Pa zgodba? Par, ki ropa vdove, a kot vse kaže, se pri eni zatakne.
19.36 21. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Umrl igralec Ewen MacIntosh, znan po vlogi v britanski Pisarni

V 51-letu starosti je po težavah z zdravjem umrl igralec Ewen MacIntosh, znan po vlogi v britanski Pisarni. Od igralca sta se na spletu poslovila tudi ustvarjalca serije, ki sta ga označila za edinstveno smešnega človeka, ki je ukradel vsak prizor, v katerem je bil.
17.01 21. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Kaj bi se zgodilo, če bi za papeža izvolili mladega Američana?

Vatikan je razmeroma skrivnosten kraj, še bolj skrivnostne pa so papeške volitve, ki se dogajajo za zaprtimi vrati. In ker je papež zelo vpliven – ne le znotraj cerkve, temveč tudi v svetovni politiki, obstaja nekakšen konsenz, da bi izvolitev Američana na ta položaj pomenila preveliko koncentracijo moči v eni državi. V uspešni seriji Mladi papež, ki prihaja na POP TV, se zgodi prav to.
16.11 21. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Prihajajo štirje filmi o slavnih Beatlesih

Slavna četverica legendarne britanske skupine The Beatles bo zaživela tudi na velikem platnu. Vsak član skupine bo dobil svoj biografski film. Vse štiri filme bo režiral Sam Mendes. V kinematografske dvorane naj bi filmi prišli leta 2027, je v sporočil Sony Pictures, eden največjih filmskih studiev na svetu.
08.45 20. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Johnny Depp z zvezdniško zasedbo pri naših zahodnih sosedih

Johnny Depp je prispel v Torino na severu Italije, kjer bodo snemali nekaj prizorov filma Modi, drugega celovečernega filma, pod režijo katerega se podpisuje igralec. Modi govori o življenju italijanskega slikarja Amedea Modiglianija iz zgodnjega 20. stoletja, ki je ustvarjal predvsem v Parizu.
12.29 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Kaj bodo šolarji med počitnicami gledali na televiziji?

Dodobra smo že vkorakali v februar in s tem so se začele tudi prve šolske počitnice v letošnjem letu. In s kakšnimi vsebinami se bodo lahko kratkočasili šolarji na naših programih? Preverite!
11.03 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Razočaranje: Matthew Perry ni bil omenjen na podelitvi nagrad bafta

Po slavnostni prireditvi britanskih filmskih nagrad bafta je na družbenih omrežjih završalo. Zvrstili so se številni razočarani komentarji in predvsem nejevera, da Britanska akademija za filmsko in televizijsko umetnost (BAFTA) igralca Matthewa Perryja ni omenila niti v sklopu spomina na preminule.
10.31 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Delovna akcija: 3. marca prihaja še ena čustvena sezona

Ne zamudite novih prenov in novega upanja, vsako nedeljo ob 20.00 na POP TV.
08.59 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Ridley Scott se dogovarja za režijo filma o Bee Gees

Z oskarjem nagrajeni režiser Ridley Scott se dogovarja, da bi stopil za kamero filma o avstralsko-britanski skupini Bee Gees, ki je obveljala za eno najvplivnejših zasedb v zgodovini popularne glasbe. Projekt zaenkrat še nima naslova, o tem, da bi ga lahko režiral Scott, pa je poročalo več ameriških medijev.
08.23 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Bafta 2024: Zvezdniki na rdeči preprogi

Nominiranci za nagrado bafta in ostali povabljenci so se tudi pred letošnjo slovesnostjo v stilu sprehodili po rdeči preprogi. Slavnostne prireditve v Londonu so se udeležili Margot Robbie, Emma Stone, Ryan Gosling, David Beckham, Cillian Murphy, Colman Domingo, Bradley Cooper, Vivian Oparah, Paul Mescal, Da'Vine Joy Randolph, Emily Blunt in mnogi drugi.
08.01 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Prihaja Kuhinja na kolesih: Koroška z Matevžem Šaleharjem Hamom

Vrhunski glasbenik, kitarist in pevec Hamo je s svojo glasbeno skupino Tribute 2 love že mnogokrat prekrižaril Koroško, a je še nikoli ni spoznal in začutil tako od blizu. Blizu vonjev po domačem. Blizu iskrenim ljudem.
06.00 19. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Režiser Dejan Babosek: Jama bo najbolj 'utrgan' slovenski film leta

V kinematografe prihaja novi slovenski film, ki so ga ustvarjalci poimenovali 'Jama'. Zgodba govori o mladem paru, Kevinu in Mii, ki sta goljufa, njuna tarča pa so bogate ločenke in vdove. Pri ropu bogate zapeljivke Eme pa ne gre vse po načrtu, zato se začne igra mačke in miši, ki je hkrati tudi boj za življenje in smrt, nič pa ni tako, kot se zdi na prvi pogled. Pod režijo se podpisuje Dejan Babosek, ki pa pred samo premiero obljublja, da bo to najbolj 'utrgan' slovenski film leta 2024.
20.32 18. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Kako Boba Marleyja opisujejo znani Slovenci?

Bob Marley je legenda, borec, odličen glasbenik, predvsem pa navdih, so se strinjali vsi, ki so si za valentinovo ogledali premiero biografske glasbene drame o legendarnem pevcu. Film slavi njegovo glasbo in sporočilo – za eno ljubezen, enotnost in mir.
11.59 18. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Britanska filmska akademija bo nagradila najboljše filmske dosežke leta 2023

Britanska filmska akademija bo čez nekaj ur v Londonu nagradila najboljše filmske dosežke preteklega leta. V izbor za nagrade se je uvrstilo 38 filmov, največ nominacij pa je prejela biografska drama Oppenheimer v režiji Christopherja Nolana. Na 77. podelitev nagrad, ki jo bo vodil irski igralec David Tennant, prihaja s skupno 13 nominacijami.
10.31 18. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

John Travolta praznuje okroglo obletnico

Legendarni ameriški igralec John Travolta praznuje 70 let. Zvezdnik Briljantine, Vročice sobotne noči in številnih drugih filmskih uspešnic se je na vrh hollywoodske scene prebil z atraktivnimi nastopi in karizmatično osebnostjo.
08.00 17. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Po Super bowlu še Hollywood: Travis Kelce stopa v čevlje producenta

Leto 2024 se je za Travisa Kelceja začelo nadvse uspešno. Ne le, da se lahko športnik pohvali z zmago na znamenitem Super bowlu in zvezo z eno najuspešnejših glasbenic na svetu, nogometaš je sedaj prebil še led Hollywooda. V prihajajočem filmu 'My Dead Friend Zoe', opisanem kot mračna komična drama, je stopil v čevlje producenta.