Šport / ARHIV ČLANKOV
10.24 06. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zlatanu je najboljše darilo za rojstni dan kupil kdo? Zlatan!

Nekdanji kapetan švedske nogometne reprezentance Zlatan Ibrahimović, ki je v četrtek praznoval 43. rojstni dan, si je kot vsako leto kupil enako darilo, svoj deveti ferrari. Tokrat je to model SF 90 XX Spider v črni barvi, z močjo 1030 konjskih moči in vrednostjo, ki jo dnevnik Aftonbladet ocenjuje na približno milijon evrov
09.56 06. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Carvajal bo po poškodbi križne vezi potreboval operacijo

Nogometaši Real Madrida so v 9. krogu španske lige prišli do zmage proti Villarealu (2:0), vendar jih je ta drago stala. Na tekmi se je najprej poškodoval Vinicius Junior, še večjo skrb za beli balet pa predstavlja poškodba Daniela Carvajala, ki je zelenico zapustil na nosilih. Španski nogometaš je staknil hujšo poškodbo križne vezi in bo potreboval operacijo. Vse kaže na to, da je sezona zanj že končana.
09.13 06. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zaradi ugovarjanja v dveh minutah prejel dva kartona, zdaj ne bo igral proti Realu

V španski La ligi smo v soboto bili priča edinstvenemu prizoru. Celta Vigo je na obračunu z Las Palmasom velik del drugega polčasa moral odigrati z dvema igralcema manj, oba pa sta rumena kartona prejela v razmaku dveh minut. Zaradi kazni izjemno pomembna nogometaša ne bosta mogla nastopiti na naslednjem ligaškem obračunu Celte z madridskim Realom.
08.00 06. 10. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Prišel je čas za Mohoriča, Govekarja in svetovno prvenstvo na makadamu

Slovenska kolesarja Matej Mohorič in Matevž Govekar bosta danes med zvezdniki svetovnega prvenstva na makadamskih cestah v Belgiji. Tekmovalce med mestoma Halle in Leuven čaka 185 km, od tega bo 100 neasfaltiranih. Preizkušnja se bo začela ob 12. uri, naslov pa brani prav Mohorič.
07.54 06. 10. 2024
Hokej Zadovoljna

Kopitar s svojimi kralji proti prvakom izgubili generalko pred novo sezono

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so ponoči izgubili generalko pred začetkom nove sezone v ligi NHL. V Quebecu so jih s 4:2 premagali branilci naslova Florida Panthers. Kapetan kraljev Anže Kopitar, ki ga čaka že 19. sezona v ligi, je v statistiko vpisal eno izključitev in en strel na gol.
06.44 06. 10. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bagnaia z zmago pred Martinom prednost Španca stopil na deset točk

Italijanski motociklist Francesco Bagnaia si je v Motegiju tudi na nedeljski dirki podredil konkurenco. Povedel je že v uvodnem krogu in vodstvo zadržal vse do ciljne črte, četudi je v zadnjih krogih drugouvrščeni Jorge Martin nekoliko topil njegovo prednost. Na stopničke je stopil še Marc Marquez, ki je za seboj uspel zadržati Eneo Bastianinija. Bagnaia je štiri dirkaške vikende pred koncem sezone prednost Martina v skupnem seštevku zmanjšal na pičlih deset točk.
06.00 06. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Psi iz zavetišča glavne zvezde tekme med Espanyolom in Mallorco

Katalonski nogometni klub Espanyol je še drugo leto zapored organiziral pomoč lokalnemu zavetišču za pse. Nogometaši so se na zelenico domačega stadiona v Cornellu sprehodili s kosmatinci, ki v zavetišču čakajo na posvojitev. Na družbenem omrežju X pa so objavili tudi vsa imena in telefonske številke, kamor lahko za posvojitev pokličejo bodoči lastniki.
05.16 06. 10. 2024
MotoGP Zadovoljna

V moto2 Gonzalez s premierno zmago, v moto3 Alonso zmagoslavno do naslova

Razreda moto2 in moto3 sta prinesla razburljivi dirki, ki sta na novo spisali zgodovino. V srednjem razredu je premierno zmago slavil Manuel Gonzalez pred Aijem Oguro in Filipom Salačem, vsi trije so po prekinitvi dirke zaradi dežja tvegali z izbiro pnevmatik za suho stezo in taktično nadigrali konkurenco. Dirko v najšibkejšem razredu pa je dobil David Alonso in s tem kot prvi Kolumbijec že postal svetovni prvak. Na stopničke sta stopila še Collin Veijer in Adrian Fernandez.
04.00 06. 10. 2024
MotoGP Zadovoljna

Marc Marquez: Smo strokovnjaki za zapletanje lastnega življenja

Marc Marquez je po napetem vikendu na sprint dirki v Motegiju dejal: "Smo strokovnjaki za zapletanje lastnega življenja". Kljub težavam, ki so ga spremljale čez vikend, se je na koncu uspel prebiti do tretjega mesta v sprintu. Marquez je opisal, kako so se težave vrstile že od petka, ko so ga pestile številne manjše napake. "Pokazali smo hitrost v kvalifikacijah, a smo imeli smolo. Dotaknil sem se zelene površine, a obvestilo o tem je prišlo zelo pozno." Pedro Acosta je na drugi strani priznal 'neumno napako', ki ga je stala borbe za zmago na sprint dirki.
23.14 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zajc izgubil v Lillu, Monako znova zmagal

Slovenski nogometaš Miha Zajc je s Toulousom v sedmem krogu Ligue 1 gostoval pri ambicioznem Lillu in izgubil z 1:2. Monako pa je na gostovanju pri Rennesu slavil z 1:2.
23.02 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Real Madrid odpravil Villarreal, a poškodovala sta se Vinicius in Carvajal

Nogometaši Real Madrida so se po dveh razočaranjih v zadnjih sedmih dneh vrnili v zmagovalne tirnice. V devetem krogu španskega prvenstva so na domačem terenu premagali Villarreal z 2:0, a grenak priokus sta pustili poškodbi Viniciusa Juniorja in Daniela Carvajala.
22.58 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Udinese in Inter do četrte zmage v italijanskem prvenstvu

Nogometaši Udineseja so v sedmem krogu italijanske lige premagali Lecce z 1:0 in vpisali četrto zmago. Edini zadetek na tekmi, na kateri je Jaka Bijol igral celo tekmo za Videmčane, Sandija Lovrića pa zaradi poškodbe ni bilo v ekipi, je dosegel Jordan Zemura. Slavil je tudi Inter iz Milana, ki je s 3:2 ugnal Torino.
22.41 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Domžalčani v 91. minuti do prve zmage v letošnji sezoni

Nogometaši Mure so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1. Za edini zadetek in nekoliko nepričakovano zmago Domžalčanov je v 91. minuti poskrbel Marcel Lorber.
19.45 05. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Olimpija premagala Mornar za prvo zmago v letošnji sezoni lige ABA

Cedevita Olimpija je v tretjem krogu lige Aba premagala zadnje uvrščeno ekipo Mornar Bar z 82:92. Ljubljančani so ključno razliko naredili sredi tretje četrtine, ko so se tekmecu iz Črne gore oddaljili na dvomestno razliko. To so brez večjih težav zadržali in se veselili prve letošnje zmage v regionalni ligi Aba.
19.35 05. 10. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke v dramatičnem zaključku še do četrte evropske zmage

Rokometašice Krima Mercatorja so uspešno prestale še četrti evropski izziv v Ligi prvakinj. Po uvodnih treh zmagah v skupini A so v domači dvorani Arena Stožice gostile Storhamar, ta čas najboljšo ekipo norveškega prvenstva, in slavile s 25:23.
18.45 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Leverkusen zgolj remiziral z novincem, Borussia klonila v Berlinu

Nemški nogometni prvak Bayer Leverkusen si je v tekmi šestega kroga Bundeslige privoščil velik spodrsljaj. Na domačem terenu je igral le 2:2 proti novopečenemu prvoligašu Holstein Kielu. Opekla se je tudi Borussia Dortmund, ki je proti Union Berlinu izgubila z 2:1.
18.09 05. 10. 2024
Nogomet Zadovoljna

Liverpool, Manchester City in Arsenal do novih treh točk

Sedmi krog angleške Premier lige sta začela Crystal Palace in Liverpool, dvoboj v Londonu pa se je odvil po željah redsov (0:1). Do željenih in pričakovanih treh točk sta prišla tudi Manchester City, ki je gostil Fulham (3:2), ter Arsenal, ki je na domačem Emiratesu s 3:1 ugnal Southampton.
17.36 05. 10. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Urška Žigart četrta na ženski različici dirke po Emiliji

Slovenska kolesarka Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je na ženski različici dirke po Emiliji zasedla četrto mesto. Na trasi od Vignole do vrha klanca San Luca (113,8 km) je za zmagovalko, domačinko Eliso Longo Borghini, zaostala zgolj 16 sekund.
17.04 05. 10. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Deset let od zadnje usodne nesreče v Formuli 1

Mineva deset let od zadnje usodne nesreče v Formuli 1, ki se je zgodila 5. oktobra 2014 med deževno dirko za Veliko nagrado Japonske v Suzuki. Jules Bianchi, francoski dirkač ekipe Marussia, je izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom in trčil v dvigalo, ki je odstranjevalo drug dirkalnik s steze. Nesreča, ki se je zgodila v izjemno slabih vremenskih pogojih, je pretresla celoten svet motošporta. Umrl je 17. julija 2015, devet mesecev po nesreči.
16.41 05. 10. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačarju (trenutno) nihče ne seže do kolen, nov solo napad, nova zmaga

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je znova pokoril konkurenco, tokrat na klasiki po Emiliji, kjer je napadel 38 km do cilja in na koncu tudi suvereno slavil. Drugo mesto je zasedel Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) in Davide Piganzoli (Polti Kometa). Na 215,3 km dolgi trasi med Vignolo in San Luco je tekmoval tudi Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe).