Borilni športi / ARHIV ČLANKOV
06.00 20. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Zlatko Mahnič: Na tribunah in v kletki bo noro!

Ljubljanska Hala Tivoli bo v soboto gostila borilni spektakel WFC 26/BRAVE CF 81, na katerem bomo lahko videli tudi štiri slovenske predstavnike. Pred dogodkom smo se pogovarjali z Zlatkom Mahničem, organizatorjem dogodka, ki napoveduje, da zbrana množica zagotovo ne bo razočarana. Če sklepamo po petkovem soočenju borcev, bo zagotovo precej zanimivo in napeto: "Kaj takšnega sam še nisem doživel in to v skoraj 20 letih." K temu so pripomogli tudi številni navijači, ki so v prostor vnesli dodaten val pozitivne energije.
14.22 19. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Borci prestali tehtanje, jutri gre zares!

Borci in borke, ki se bodo v soboto zvečer pomerili na borilnem spektaklu WFC 26 / BRAVE CF 81, so uspešno opravili z najbolj nevšečnim opravilom – uradnim tehtanjem. Sedaj imajo na voljo še približno 30 ur, da v telo povrnejo izgubljeno vodo, opravijo še zadnje medijske obveznosti in se osredotočijo na svoje tekmece, preden se bodo jutri odpravili v ljubljansko Halo Tivoli. Nekaj kart je še na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol.
12.10 19. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Bayer Leverkusen presegel 12 let star rekord neporaženosti

Novopečeni nemški prvak Bayer Leverkusen se ne ustavlja. Črno-rdeči so na povratni tekmi četrtfinala Lige Evropa proti West Ham Unitedu izenačili v 89. minuti tekme in s tem še podaljšali niz neporaženosti, ki zdaj obsega rekordnih 44 zaporednih tekem.
06.00 19. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Erko Jun: Pridite, da vidite ta spektakel, naredimo skupaj pravi šov!

V soboto bodo v ljubljanski Hali Tivoli prišli na svoj račun ljubitelji mešanih borilnih veščin. Znova sta moči združili slovenska organizacija WFC in bahrajnska BRAVE FC. Na delu bodo tudi štirje Slovenci, v glavni borbi večera pa se bosta udarila borec iz Bosne in Hercegovine Erko Jun ter Alžirec Mohamed Said Maalem. 33-letni Jun, ljubljenec občinstva, ki je že lani zabaval številne navzoče, je tudi tokrat pripravljen na pravi šov in nov borilni spektakel: "Tako kot lansko leto ste tudi letos vsi dobrodošli!"
18.17 18. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Soočenja opravljena, le še uradno tehtanje in vse bo pripravljeno za 26. WFC

Še dobra dva dneva nas ločita do borilnega spektakla slovenske organizacije WFC in bahrajnske organizacije BRAVE CF. Borci so se zato že zbrali v Ljubljani, kjer so si prvič zrli iz oči v oči in izmenjali nekaj besed. Pred dogodkom, ki bo potekal v kultni dvorani Tivoli, tako borce čaka le še uradno tehtanje, potem pa se lahko povsem osredotočijo na čim boljšo predstavo za slovensko občinstvo.
15.30 15. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Le še nekaj dni nas loči do borilnega spektakla v Tivoliju

Sobota bo znova dan, ko se bodo v Hali Tivoli zbrali nekateri najboljši slovenski in tuji borci, ki se bodo pomerili na borilnem spektaklu slovenske organizacije WFC in bahrajnske organizacije BRAVE CF. Pred samim dogodkom je prišlo do nekaj sprememb borcev, a vsi štirje slovenski predstavniki ostajajo v igri za domačo zmago. Karte so na voljo na Eventimu in bencinskih servisih Petrol.
08.57 14. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Zdaj je uradno, Connor McGregor se vrača v oktagon

Pred dogodkom UFC 300 v Las Vegasu se je dolgo namigovalo, zdaj pa je postalo tudi uradno. Conor McGregor bo na junijskem dogodku UFC 303, skoraj tri leta po zadnji borbi, znova nastopil v oktagonu.
09.34 13. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Nedoha v prvi rundi presenetil Turkmenistanec, a upanje za naslov še živi

Jakob Nedoh je opravil s prvo borbo v Ameriki, a domov se žal vrača s porazom. Od njega je s tehničnim nokavtom v prvi rundi bil boljši Turkmenistanec Dovledžan Jagšimuradov. Kljub temu vse še ni izgubljeno, saj ima Nedoh še možnost osvojiti naslov v poltežki kategoriji. Posnetki vseh borb so vam na voljo na VOYO.
21.51 12. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Jakob Nedoh v Las Vegasu lovi novo odmevno mednarodno zmago

Danes ponoči si boste lahko na VOYO v živo ogledali prvi nastop slovenskega borca v glavnem turnirju najmočnejše svetovne lige v mešanih borilnih veščinah PFL. Z zmago v evropski konkurenci si je to priložnost priboril Jakob Nedoh, ki bo uspeh poskušal ponoviti še med elito druge najmočnejše organizacije na svetu. "Ne čutim pritiska, pripravljen sem bolje kot kadarkoli," je samozavesten 27-letni Primorec. S prenosom borb na VOYO pričnemo torej v noči na soboto ob 2.00!
08.25 12. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

'Komaj čakam, da tu naredim šov. Videli bomo, na kateri ravni sem'

Prva borba najboljšega slovenskega borca v mešanih borilnih veščinah Jakoba Nedoha v Ameriki je vse bližje. V noči s petka na soboto se bo v Las Vegasu boril v prvem krogu največjega turnirja mešanih borilnih veščin na svetu. Tam ga čaka Turkmenistanec Dovledžan Jagšimuradov, borbo pa si boste v soboto ob 2.00 v živo ogledali na VOYO.
17.52 11. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Nedoh lov na PFL-naslov prvaka začenja proti nevarnemu Turkmenistancu

Najboljši slovenski borec v mešanih borilnih veščinah Jakob Nedoh bo ta konec tedna znova stopil v kletko. Koprčan, ki je lani osvojil evropsko verzijo PFL-turnirja poltežke kategorije, se bo v noči s petka na soboto v Las Vegasu boril v prvem krogu največjega turnirja mešanih borilnih veščin na svetu, kjer ga čaka obračun z nevarnim Turkmenistancem Dovledžanom Jagšimuradovom. Nedohovo borbo si boste lahko v soboto ob 2.00 v živo ogledali na VOYO.
16.00 11. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kučinič: Začetki so bili grozni, zdaj ljudje vidijo, da to ni brezvezen pretep

Pred borilnim spektaklom WFC/BRAVE CF 20. aprila v ljubljanski Hali Tivoli smo se v Popkastu pogovarjali z edino slovensko predstavnico nežnejšega spola, ki bo na dogodku nastopila, Moniko Kučinič. Naša najboljša borka bo drugič nastopila v kletki WFC, kjer se je tudi njena kariere v mešanih borilnih veščinah pred dobrimi štirimi leti začela.
15.09 08. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kar 15 medalj za mlade slovenske borce na EP v ju-jitsuju

Številčna slovenska ju-jitsu reprezentanca je bila na evropskem prvenstvu v Romuniji zelo uspešna. Slovenski borci in borke so namreč v mlajše kadetski, kadetski in mladinski konkurenci v romunskem Pitestiju osvojili kar 15 medalj.
11.04 08. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Slovenija bogatejša za dva evropska prvaka in podprvakinjo v MMA-ju

Slovenska reprezentanca v mešanih borilnih veščinah se iz amaterskega evropskega prvenstva v Beogradu, kjer je tekmovalo kar 523 bork iz 35 držav, vrača s kar tremi medaljami. Nova evropska prvaka sta postala Chiril Negru v mladinski velterski kategoriji in Domen Vergles v članski poltežki kategoriji, podprvakinja v mladinski peresni kategoriji pa je postala Lucija Kožuh.
08.49 08. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kaja Schuster in David Štarkel v Dubrovniku na najvišjo stopničko

Slovenski judoisti so se pretekli konec tedna merili na evropskem pokalu v Dubrovniku, kjer so se odrezali odlično. V konkurenci 350 tekmovalcev iz 28 držav so z dvema zlatima in tremi srebrnimi medaljami zasedli skupno tretje mesto. Na najvišjo stopničko sta se zavihtela David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov in Kaja Schuster v kategoriji do 70 kilogramov, njun uspeh pa so z drugimi mesti dopolnili Maša Slavinec, Nika Tomc in Nace Herkovič.
13.49 07. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Neubranljivo 'leteče kolo' in zmaga brez priprav

Tudi četrti dogodek organizacije Golden Fight v skoraj povsem polni dvorani Dražena Petrovića v Zagrebu ni razočaral. Še posebej ne številčnih slovenskih navijačev, ki so bili priča odličnima predstavama Matije Koščaka in Saša Vorkapića. Slednji je v glavnem dvoboju večera v atraktivni borbi ugnal Karla Kedveša. Dogodek so sicer zaznamovali številni nokavti v šestih različnih polnokontaktnih borilnih disciplinah.
21.46 06. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

KSW 93: Mbappe MMA-ja ubranil naslov prvaka lahke kategorije

Poljska organizacija mešanih borilnih veščin se je tokrat prvič mudila v Parizu, kjer smo v glavni borbi večera spremljali obračun za naslov prvaka v lahki kategoriji. Pomerila sta se Salahdine Parnasse in Valeriu Mircea, zmagovalec pa je postal domačin Parnasse in to že v prvi rundi z nokavtom.
18.49 06. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

KSW se prvič ustavlja v Parizu, kjer se bosta pomerila Parnasse in Mircea

Ena najmočnejših evropskih organizacij mešanih borilnih veščin KSW se prvič podaja v francosko prestolnico, kjer je doma prvak peresne in lahke kategorije Salahdine Parnasse. 26-letni Francoz bo šampionski pas lahke kategorije prvič branil pred domačo publiko, in sicer proti nedavno okronanemu začasnemu prvaku Valeriu Mircei. KSW 93 si lahko v živo ogledate na VOYO!
15.05 06. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Anglež brez roke zmagoslavno debitiral v tajskem boksu

Jake Peacock je angleški borec, ki se je rodil brez desne dlani in podlahti, kljub temu pa si je svoje ime ustvaril v neizprosnem svetu borilnih športov – in to v splošni konkurenci. Pri 30 letih je na debiju v organizaciji ONE premagal Japonca Koheia Šindžo.
14.31 05. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Premierni nastop Jakoba Nedoha v ZDA ekskluzivno na VOYO!

Za ljubitelje mešanih borilnih veščin imamo dobro novico, saj boste lahko prihodnji konec tedna na VOYO v živo gledali prvi krog nove sezone največjega turnirja mešanih borilnih veščin, ki ga prireja ameriška organizacija PFL. Letos se bo za naslov prvaka in milijon dolarjev (približno 920 tisoč evrov) boril tudi najboljši slovenski borec Jakob Nedoh. Njegovo prvo borbo na ameriških tleh boste lahko v noči iz petka na soboto 13. aprila v živo gledali na VOYO!