Kolesarstvo / ARHIV ČLANKOV
16.09 19. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Odločitev o nastopu Vingegaarda na Touru v začetku maja

Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.
12.08 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Cuban: Vsa čast Dirku, a Luka je že sedaj najboljši igralec Dallasa v zgodovini

Prvi mož Dallasa je na druženju s sedmo silo, enim zadnjih pred začetkom končnice, na vsa usta hvalil svojega ljubljenca Luko Dončića. Lastnik Dallasa Mark Cuban, ki je velik delež lastništva pred nekaj meseci prodal, komaj čaka, da se začne spopad z ekipo Los Angeles Clippers na prvi stopnji končnice lige NBA.
10.29 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Bosta Roglič in Tratnik znova združila moči?

Zmagovalec belgijske kolesarske klasike Omloop Het Nieuwsblad Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) bi utegnil v sezoni 2025 znova združiti moči z dobrim prijateljem in kolesarskim zvezdnikom Primožem Rogličem. Minulo sezono sta skupaj sodelovala pri Jumbo Vismi.
10.03 18. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Deževna napoved za dirko Liege–Bastogne–Liege: bo Pogačar slavil z večminutno prednostjo?

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo v nedeljo na dirki Liege–Bastogne–Liege lovil svojo drugo zmago, skupno pa šesto na spomenikih oziroma petih največjih enodnevnih kolesarskih preizkušnjah. Obenem se 25-letnik s Klanca pri Komendi vrača na kraj, kjer si je lani zlomil zapestje.
16.51 17. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Stephen Williams zmagovalec Valonske puščice

Britanski kolesar Stephen Williams (Israel-Premier Tech) je zmagovalec 88. izdaje Valonske puščice. Sedemindvajsetletnik je napadel v zadnjih nekaj 100 m na slovitem klancu Mur de Huy in za sabo zadržal Francoza Kevina Vauquelina (Arkea-B&B Hotels) in Belgijca Maxima Van Gilsa (Lotto Dstny).
16.09 16. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Vingegaard po 12 dneh zapušča špansko bolnišnico

Danski kolesar Jonas Vingegaard je po 12 dneh zapustil špansko bolnišnico Txagorritxu, kjer je okreval po grdem padcu na dirki po Baskiji. Zdravstveno ustanovo v Vitorii je zapustil z dvignjenim palcem.
08.22 16. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Novi rekord neverjetnega Pogačarja, že 144 tednov na vrhu svetovne lestvice

Zadnje tri sezone najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je začel 134. teden na vrhu svetovne lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Pogačar ima 6158 točk, drugi je Danec Jonas Vingegaard s 5970,5 točke, ki tako kot tretji na lestvici Belgijec Remco Evenepoel (5697,6) po hudem padcu na dirki po Baskiji še nekaj časa ne bo dirkal.
18.42 14. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Olimpijski prvak Pidcock končal serijo van der Poela

Britanski olimpijski prvak v gorskem kolesarstvu Thomas Pidcock je zmagovalec letošnje izvedbe kolesarske dirke Amstel Gold. Nizozemski favorit Mathieu van der Poel pred domačim občinstvom ni imel možnosti za uspeh.
12.06 12. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Roglič vendarle ne bo nastopil na belgijskih enodnevnih klasikah

Primož Roglič ne bo na štartu letošnje Valonske puščice in dirke Liege–Bastogne–Liege. Tako je na uradni spletni strani sporočila njegova ekipa Bora-Hansgrohe, pri kateri so pojasnili, da se bo slovenski kolesarski as po hudem padcu na dirki po Baskiji osredotočil na okrevanje in treninge.
16.31 11. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Roglič bo nastopil na enodnevnih klasikah, Van Aert bo izpustil Giro

Primož Roglič se je po hudem padcu na dirki po Baskiji že vrnil v trenažni proces. Slovenski kolesarski zvezdnik tako že načrtuje nastop na enodnevnih klasikah v Belgiji, čeprav njegova pripravljenost, kot pravi šef ekipe Ralph Denk, še ni na najvišji ravni.
11.06 11. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Oče Vingegaard v skrbeh: S sinom še nisem govoril, nihče od domačih ni

Danec Jonas Vingegaard je pred dnevi prestal operacijo ključnice nekaj dni po hudem padcu med dirko po Baskiji. Dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji je ostal v Vitorii, kjer pa naj ne bi imel stikov z zunanjo okolico. Kot je v pogovoru za špansko Marco dejal njegov oče Klaus, sin komunicira le prek piarovske službe svoje ekipe.
18.33 10. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Cosnefroyu Brabantska puščica, brez slovenskega uspeha

Z dirko Brabantska puščica, ki sicer ne šteje za točke svetovne serije, se je začel niz ardenskih kolesarskih dirk. Preizkušnjo od Leuvna do Overijseja, dolgo 195,2 kilometra, je dobil Benoit Cosnefroy, francoski kolesar Decathlon AG2R La Mondiale, ki je imel največ moči v sprintu skupine šestih kolesarjev.
11.36 10. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

'Na dirki po Baskiji sem doživel bližnje srečanje s smrtjo'

Grozljivi padec na dirki po Baskiji, kjer so se huje poškodovali Remco Evenepoel, Primož Roglič in Jonas Vingegaard, je močno zaznamoval tudi Steffa Crasa, ki je bil poleg omenjenih zvezdnikov udeležen v nesreči.
19.34 09. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Vodilni pri Bori sporočajo: Veseli smo, da je Primož spet na kolesu in nasmejan

Slovenski kolesar Primož Roglič manj kot teden dni po hudem padcu na dirki po Baskiji spet trenira, poročajo slovenski portali. Njegova ekipa BORA – hansgrohe je na družbenih omrežjih objavila fotografijo slovenskega kolesarja na trenažnem kolesu. "Več kot veseli smo, da je Primož spet na kolesu in nasmejan," so zapisali v ekipi.
16.32 09. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

So prihodnost kolesarstva hlače z zračno blazino?

Po številnih padcih, ki so v zadnjem obdobju krojili potek različnih dirk, se kolesarska javnost vse bolj sprašuje o rešitvah, ki bi predvsem preprečile grozovite poškodbe tekmovalcev. Nekateri izboljšanje stanja vidijo v hlačah z zračno blazino.
14.04 09. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Vingegaardu uspešno operirali ključnico

Danec Jonas Vingegaard, dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, je uspešno prestal operacijo ključnice nekaj dni po hudem padcu med dirko po Baskiji, je danes sporočila njegova ekipa. "Jonas je uspešno prestal operacijo ključne kosti, zdaj ga naslednje tedne čaka okrevanje," je na družbenih omrežjih zapisala ekipa Visma-Lease a Bike.
14.13 08. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Za padec na dirki po Baskiji krive korenine in neprilagojena hitrost

Huda nesreča na četrti etapi dirke po Baskiji počasi, na kateri so jo skupili tudi nekateri najboljši svetovni kolesarji Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel in Primož Roglič, počasi dobiva epilog. Fotografije usodnega ovinka, ki so jih posneli amaterski kolesarji, so jasno razkrile neravno podlago, zaradi katere so številni kolesarji končali na tleh, po mnenju nekdanjega profesionalnega kolesarja Briana Holma pa je nesreči botrovala tudi neprilagojena hitrost kolesarjev.
11.28 08. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Vingegaard izgubljen za Tour, van Aert za Giro, Roglič pa za Ardene?

Grozljivi padec na dirki po Baskiji, ko so jo huje skupili Remco Evenepoel, Primož Roglič in Jonas Vingegaard, še vedno nosi rep. Še pred tem je v Flandriji grdo padel belgijski superzvezdnik Wout van Aert. Omenjena četverica sodi v sam vrh svetovnega kolesarstva, a po zadnjih informacijah večina izmed naštetih ne bo krojila vrha na prihajajočih velikih in večtedenskih dirkah, saj (mnogi izmed njih) ne bodo ujeli bitke s časom ...
06.00 08. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Zgodovinski uspeh in napoved svetle prihodnosti

V nedeljo je bila pozornost kolesarske javnosti usmerjena v spomeniško dirko Pariz–Roubaix, ki jo je še drugič zapored dobil izjemni Mathieu van der Poel. Še pred tem so organizatorji na severu Francije izpeljali preizkušnjo za kolesarje do 19. leta, na kateri smo videli dvojno slovensko slavje. Jakob Omrzel je bil v sprintu boljši od Erazma Valjavca.
19.10 07. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Roglič z novimi fotografijami pokazal posledice padca

Četrta etapa kolesarske dirke po Baskiji se je za nekatere kolesarje končala precej dramatično. Med vpletenimi v skupinski padec približno 36 kilometrov pred ciljem je bil tudi slovenski junak Primož Roglič. Sedaj je svojim sledilcem na Instagramu pokazal nekaj fotografij, ki so nastale tistega dne, pa tudi, kako poteka njegovo okrevanje.