Kolesarstvo / ARHIV ČLANKOV
06.00 06. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Naslednji dnevi nekoliko manj naporni za vodilnega Pogačarja

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo kot vodilni v skupnem seštevku začel tretjo etapo od Novare do Fossana (166 km). Trasa bo tokrat ravninska in ob koncu namenjena predvsem najbolj vzdržljivim šprinterjem, medtem ko bo skušal Slovenec v rožnati majici vodilnega varno priti do cilja v času glavnine.
21.04 05. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tadej Pogačar: To je potrdilo, da delamo dobro!

Kar mu ni uspelo včeraj, mu je uspelo danes. Tadej Pogačar je na drugi etapi dirke po Italiji pokoril konkurenco in si privozil svojo prvo etapno zmago na Giru. Prevzel je vodstvo v skupnem seštevku in si nadel rožnato majico, pred zasledovalci pa ima sedaj 45 sekund prednosti. Vrhunce druge etape, dolge 161 kilometrov, od San Francesca al Campa do svetišča Oropa si lahko ogledate v spodnjih videoposnetkih. Vrhunce dnevnega dogajanja boste lahko sicer vsak dan ob 18.30 spremljali na Kanalu A in VOYO ter na spletni strani 24ur.com.
09.00 05. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar kljub prazni gumi in padcu do suverene zmage ter rožnate majice

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na drugi etapi dirke po Italiji z napadom na ciljnem vzponu suvereno opravil s tekmeci, s čimer si je priboril sploh prvo etapno zmago na Giru in vodstvo v generalni razvrstitvi. Vodilni Slovenec ima sedaj pred Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) in Danielom Martinezom (Bora - hansgrohe) 45 sekund prednosti. Vrhunce si boste lahko ob 18.30 ogledali na Kanalu A in VOYO ter na spletni strani 24ur.com.
06.00 05. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Narvaez: Slediti najboljšemu fantu na svetu je bilo zares težko

Prva etapa kolesarske dirke po Italiji je za nami, zmagovalec je postal Jhonatan Narvaez, ki je v tesnem sprintu ugnal našega asa Tadeja Pogačarja, enega glavnih favoritov za skupno zmago. Druga etapa se bo začela v San Francescu al Campu in končala ob svetišču Oropa, kolesarje pa čaka 161 razgibanih kilometrov. Vsak dan si lahko od 18.30 naprej na Kanalu A, VOYO in 24ur.com ogledate vrhunce dnevnega dogajanja. Ekvadorec ima trenutno v skupnem seštevku tri sekunde prednosti pred Schachmannom in šest pred Pogačarjem.
22.20 04. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tadej Pogačar: Mislim, da smo opravili dobro delo

Za nami je prva etapa dirke po Italiji, na kateri je slavil Ekvadorec Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers). Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je na zadnjem strmem, a kratkem vzponu bliskovito napadel, toda po ciljnem šprintu je zasedel tretje mesto. "Bila je kratka, a naporna etapa," je povedal po koncu. Vrhunce dnevnega dogajanja boste lahko vsak dan ob 18.30 spremljali na Kanalu A in VOYO ter na spletni strani 24ur.com! Giro se bo končal po 3400 kilometrih 26. maja v Rimu.
20.16 04. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar na zadnjem vzponu bliskovito napadel, a do zmage Narvaez

Venaria Reale, predmestje Torina, je bilo prizorišče začetka 107. kolesarske dirke po Italiji. Glavni favorit v generalni razvrstitvi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je na zadnjem vzponu napadel, toda v ciljnem šprintu sta ga ugnala Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) in Maximilian Schachmann (Bora - hansgrohe). Narvaez je postal drugi Ekvadorec v zgodovini Gira, ki je oblekel rožnato majico.
16.22 04. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Zeeman: Vingegaard bo izpustil Dofinejo, za Tour bo nared

Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard bo sodeč po izjavah športnega direktorja zasedbe Visma-Lease a Bike Merijna Zeemana nastopil na dirki po Franciji, izpustil pa bo načrtovano pripravljalno preizkušnjo po Dofineji, poroča spletni portal Wielerflits. Dofineja za Vingegaarda "nikoli ni bila realna opcija po grdem padcu", je dodal Zeeman.
06.00 04. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Mezgec: Če imaš takšne rezultate, kot jih ima Pogačar, je to nekaj nadnaravnega

Pred začetkom 107. dirke po Italiji se je naš novinar Matic Flajšman pogovarjal z Luko Mezgecem, kolesarjem, ki je pred desetimi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Giru. To mu je uspelo blizu Slovenije, natančneje v Trstu, kjer je dobil sprint glavnine. Razgovoril se je o spominih na takratni velik uspeh slovenskega kolesarstva ter tudi o letošnjem glavnem favoritu, Tadeju Pogačarju. Po koncu vsake etape boste lahko ob 18.30 spremljali vrhunce na Kanalu A.
14.24 03. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Dirka po Italiji bo tudi v znamenju štirih Slovencev

Vse je že nared za 107. dirko po Italiji, na kateri bodo nastopili tudi štirje slovenski kolesarji. Tadej Pogačar, Domen Novak, Jan Tratnik in Luka Mezgec se bodo v soboto podali na tritedensko preizkušnjo. Njihove dosežke bomo po koncu vsake etape spremljali z vrhunci ob 18.30 na Kanalu A.
09.55 03. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Roglič bo na Touru tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe

Slovenski kolesar Primož Roglič bo od dirke po Franciji naprej tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe. Nemško moštvo je namreč zapečatilo prevzem avstrijskega podjetja, ki je dokončalo tranzicijo po velikem finančnem vložku v nemško zasedbo.
15.57 02. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar ne skriva ambicij o rožnati majici

Kolesarska elita, zbrana na 107. dirki po Italiji, odšteva ure do uradne predstavitve ekip, pred začetkom uvodne tritedenske dirke sezone. Vloga prvega favorita letošnje preizkušnje pripada Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates), ki bo skozi 21 etap, skupaj z moštvenimi kolegi, lovil rožnato majico zmagovalca preizkušnje.
15.27 02. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Emanuel Buchmann udaril po svoji ekipi Bora-Hansgrohe

Nemški kolesar Emanuel Buchmann in moštveni kolega našega Primoža Rogliča, je na svojem Instagram profilu izlil jezo, ker ni bil uvrščen v ekipo osmih kolesarjev, ki bodo na letošnjem Giru zastopali ekipo Bora-Hansgrohe.
18.03 30. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar komaj čaka začetek Gira: To je dirka, o kateri sem dolgo sanjal

Tadej Pogačar se je pričakovano znašel na seznamu osmerice, ki bo med 4. in 26. majem zastopala barve UAE Emiratesa na dirki po Italiji. 25-letnik s Klanca pri Komendi je v vlogi izrazitega (za mnoge tudi edinega) favorita za rožnato majico, ki jo je lani osvojil Primož Roglič. Pogačar ob tem ne skriva, da mu nastop na Giro predstavlja uresničitev sanj. Analitiki pa se ob tem sprašujejo, ali bo zaradi njegove prisotnosti trpela zanimivost dirke.
16.33 28. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Skupno slavje po Romandiji Rodriguezu, zadnja etapa Godonu

Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadier) je zmagovalec dirke po Romandiji v svetovni seriji kolesarstva. Zadnja etapa v okolici Verniera (150,8 km) je sicer pripadla Francozu Dorianu Godonu (Decathlon AG2R La Mondiale), veliko premikov v skupnem seštevku pa ni prinesla. Najboljši Slovenec v seštevku je bil Jan Tratnik na 32. mestu.
16.27 27. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Carapazu gorska etapa, Rodriguez prevzel skupno vodstvo

Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Romandiji od Saillona do Leysina (151,7 km). Olimpijski prvak iz Tokia je bil najmočnejši na zaključnem vzponu in je ugnal Nemca Floriana Lipowitza ter Španca Carlosa Rodrigueza. Slednji je v dresu Ineos Grenadiers prevzel majico vodilnega na dirki.
18.55 26. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačarjevi pomočniki pokazali zobe na kronometru

Ekipa UAE Emirates, v kateri si kruh služi tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar, je v četrti etapi kolesarske dirke po Romandiji na 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.
08.20 24. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tudi Quintana bo na Giru izzval Pogačarja

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana (Movistar), ki okreva po marčevski nesreči, je sporočil, da bo sodeloval na letošnji dirki bo Italiji, ki se bo začela 4. maja.
17.38 23. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Uvodni prolog pripadel Maikelu Zijlaardu, Govekar na 13. mestu

Šestdnevna kolesarska preizkušnja v Švici se je začela s kratkim prologom v Payernu (2,28 km). Do zmage je prišel Maikel Zijlaard (Tudor). Slovenska kolesarja Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) in Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) sta zasedla 13. oziroma 29. mesto.
16.36 23. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Kdo je na spomladanskih klasikah zaslužil največ? Pogačar na tretjem mestu

Z nedeljskim spomenikom Liege–Bastogne–Liege, na katerem je slavil Tadej Pogačar, se je končala sezona spomladanskih kolesarskih klasik. Pričakovano je z nagradami največ v žep pospravil Mathieu van der Poel, zmagovalec Flandrije in Pariz–Roubaixa. Pred Pogačarja pa se je uvrstil še Belgijec Jasper Philipsen.
15.29 22. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Tratnik in Govekar sta se podala na šestdnevno preizkušnjo v Švici

Slovenska kolesarja Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) bosta ta teden nastopila na dirki po Romandiji. Šestdnevna preizkušnja v Švici se bo začela s torkovim kratkim prologom v Payernu (2,28 km).