Košarka / ARHIV ČLANKOV
13.02 22. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Zmaji lovijo četrto zmago: zahteven izziv v solunskem 'kotlu'

Košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije bodo v sredo po slovenskem času gostovali v Solunu pri Arisu, kjer bodo na obračunu petega kola rednega dela BKT EuroCupa skušali zabeležiti četrto evropsko zmago, a se obenem vrniti na zmagovalne tirnice. Konec tedna košarkarske zmaje čaka obračun v regionalni ligi Aba proti Budućnosti. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.
16.50 21. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Mike Tobey na Kanarskih otokih boljši od Zorana Dragića

Konec tedna so lahko slovenski ljubitelji košarke spremljali tudi dogajanje na španskih igriščih. Derbi med Zoranom Dragićem in Mikeom Tobeyjem je pripadel slednjemu, prve zmage v prvoligaški druščini pa se je veselil Edo Murić.
08.57 21. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Ionescu in druščina do prvega naslova v ligi WNBA

Košarkarice New York Liberty so osvojile zgodovinski prvi naslov v severnoameriški poklicni ligi WNBA, potem ko so na odločilni peti tekmi velikega finala po podaljšku s 67:62 premagale Minnesoto Lynx. To je za mesto New York prvi košarkarski naslov po letu 1973, ko so Knicks osvojili ligo NBA.
07.45 21. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Lani končal na četrtem mestu, novo sezono pa bo Dončić začel z drugega

Luka Dončić bo čez nekaj dni začel sedmo sezono v ligi NBA, pred začetkom novega plesa pod obročema pa so pri ameriški mreži ESPN spet objavili pričakovanih najboljših sto igralcev lige. Dončić je lani končal na četrtem mestu "top 100", letos pa se je povzpel na drugo. Na vrhu je pristal Srb Nikola Jokić.
21.02 18. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Med tekmo Zvezde in Barcelone na parket pritekel pes

Crvena zvezda je v evroligaškem obračunu gostila Barcelono. Srečanje je bilo napeto že od prve minute, domači navijači pa so poskrbeli za pravo vročico v dvorani. Glasno navijanje je odmevalo v ušesih številnih košarkarjev, vendar to ni pretirano motilo manjšega psa, ki se je očitno želel le igrati, saj je stekel na parket beograjske arene.
19.13 18. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Cedevita Olimpija nemočna v Laktaših proti Igokei

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petem krogu lige ABA gostovali pri Igokei. Ljubljančani so bili proti razpoloženemu tekmecu nemočni. V Laktaših so izgubili z 91:78 in tako doživeli še tretji poraz v regionalni ligi.
08.06 18. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić spet ni igral, a Dallas je le (prvič) zmagal, Čančarju izdatna minutaža

Potem ko so košarkarji Dallas Mavericks brez poškodovanega slovenskega zvezdnika Luke Dončića nanizali tri zaporedne poraze na pripravljalnih tekmah proti ekipam Memphis Grizzlies, Utah Jazz in Los Angeles Clippers, so tokrat v domači dvorani dosegli prvo zmago. Slovenski as še vedno ni zaigral, gostitelji pa so s 109:84 premagali Milwaukee Bucks.
14.33 17. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Najboljši začetek sezone po letu 2019

Košarkarje Cedevite Olimpije po torkovi zmagi v evropskem pokalu, sedaj v 5. krogu regionalnega tekmovanja, čaka gostovanje pri Igokei. V petek si boste tekmo od 17. ure lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, Zmaji pa so prepričani, da želijo zmagovalni niz še podaljšati. Obe ekipi sta po štirih odigranih tekmah v rednem delu pri izkupičku dveh zmag in dveh porazov.
12.43 17. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Vrhunec sodniške nesposobnosti, dve minuti je šest igralcev igralo proti petim

V regionalni Ligi ABA 2 sta domača Zlatibor in Borac iz Banja Luke odigrala tekmo, ki bo zagotovo dolgo ostala v spominu. Sodniška trojica je namreč skoraj dve minuti domačim dovolila igro z igralcem več. Vas zanima, kako preprosta je košarka, ko igra šest košarkarjev proti petim? Oglejte si posnetek ...
11.45 17. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Nora 'turneja' nemškega kluba, v petih dneh tri tekme na treh kontinentih

Medtem ko ljubljanska Cedevita Olimpija blesti v skupini B Evropskega pokala in se ukvarja z 'napornim' urnikom, napolnjenim s tekmami regionalne Lige ABA in evropskimi obveznostmi, nemški Ulm z enakim izkupičkom treh zmag in enega poraza zaseda četrto mesto v skupini A. Vodstvo nemškega kluba pa je svojim košarkarjem pošteno otežilo že tako naporno delo, saj bodo zaradi nepotrebnega prijateljskega obračuna z NBA moštvom iz Portlanda v petih dneh morali odigrati tri tekme na treh kontinentih.
09.04 17. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Luka Dončić je živ in zdrav, na treningih že 'terorizira' soigralce

Luka Dončić je med pripravljalnim obdobjem na novo sezono doživel manjšo poškodbo, zaradi katere ni mogel nastopiti na dosedanjih treh pripravljalnih tekmah. A posnetki, ki jih je na družbenih omrežjih objavilo njegovo moštvo Dallas Mavericks dokazujejo, da bo novo sezono začel brez težav.
06.00 16. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Nikolić kljub zmagi svari zmaje: Tak padec se nam preprosto ne sme zgoditi

Cedevita Olimpija je v torek v Stožicah v četrtem krogu Evropskega pokala z izidom 76:72 premagala Lietkabelis in zabeležila še tretjo zmago na prvih štirih tekmah v tem tekmovanju. Kljub slavju pa skrbi slaba igra v tretji četrtini, ki bi domače skoraj stala zmage.
23.24 15. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Panathinaikos presenetljivo izgubil, Crvena zvezda in Partizan zmagala

Danes je bila odigrana večina tekem tretjega kroga košarkarske Evrolige. Moštvi slovenskih reprezentantov sta bili polovično uspešni, tako Žiga Samar kot Josh Nebo pa zaradi poškodb nista bila na klopeh.
18.35 15. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Zmaji so po slabi tretji četrtini poleteli in znova zmagali

Cedevita Olimpija se je vrnila v Stožice, kjer bo po zmagi proti Splitu v ABA ligi uspela prvič letos zmagati na dveh zaporednih tekmah. Tokratni nasprotnik Lietkabelis Panevezys v evropskem pokalu ostaja brez zmage. Zmaji so v prvem polčasu igrali odlično in v drugi polčas vstopili s prednostjo 43:23. Po slabi tretji četrtini je prednost skopnela na zgolj 52:48, a zmaji so v zadnji četrtini znova zaigrali veliko bolje in na koncu zmagali z izidom 76:72.
17.23 15. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Krkin Slovenec je igralec četrtega kroga regionalne lige ABA

Občasni slovenski reprezentant Miha Cerkvenik je bil najbolje ocenjeni igralec četrtega kroga košarkarske lige ABA. Hkrati je s statističnim indeksom 34 postavil nov mejnik v sezoni regionalnega tekmovanja.
11.45 15. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Irving pojasnil, zakaj je med njim in Dončićem dokončno 'kliknilo'

Ni jih bilo malo, ki so svarili, da je sodelovanje s Kyriejem Irvingom za Dallas slaba naložba. Skeptiki so opozarjali, da se muhasti zvezdnik nikakor ne bo ujel z Luko Dončićem. Lanska sezona, ko so Mavericksi prvič po letu 2011 zaigrali v finalu lige NBA, pa je pokazala, da to ne bi moglo biti dlje od resnice. Pred začetkom nove sezone je Kyrie Irving spregovoril o tem, zakaj sta se s slovenskim zvezdnikom na parketu (in tudi izven njega) tako dobro ujela.
08.12 15. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas brez Dončića in Irvinga poražen še tretjič zapored

Potem ko so košarkarji Dallas Mavericks izgubili uvodni pripravljalni tekmi proti Memphis Grizzlies in Utah Jazz, so bili od lanskih finalistov severnoameriške lige NBA boljši tudi Los Angeles Clippers. Prvi zvezdnik Dallasa Luka Dončić zaradi poškodbe mečne mišice še ni stopil na parket.
19.47 14. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Kdaj se bo na parket vrnil Luka Dončić?

Prvi zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić zaradi poškodbe mečne mišice še ni stopil na parket. Naslednja pripravljalna tekma Mavse čaka v noči na torek, ko bodo gostovali v Kaliforniji pri moštvu Los Angeles Clippers. A tudi tokrat Slovenca po besedah trenerja Jasona Kidda ne bo na parketu.
14.32 14. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

Španijo trese nov škandal: Brizuela 'nehote' udaril sodnico po zadnjici

Medtem ko se v vrstah košarkarjev Reala ubadajo z nezadovoljstvom enega od nosilcev igre Maria Hezonje, ki je z vsemi topovi udaril po trenerju Chusu Mateu, se v taboru najhujšega rivala Barcelone po nepremišljeni reakciji njenega košarkarja Daria Brizuele, ki je po eni od dosojenih osebnih napak udaril po zadnjici sodnico Jasmino Alkaraz Moreno, soočajo s pravim medijskim stampedom.
12.29 14. 10. 2024
Košarka Zadovoljna

V taboru Reala vre: Hezonja in trener Mateo na nasprotnih bregovih

Košarkarji madridskega Reala so vse prej kot prepričljivo vstopili v novo klubsko sezono. Po treh odigranih tekmah španskega prvenstva so kralji že pri dveh porazih – nazadnje so klonili proti moštvu Bilbaa –, medtem ko so v elitni Evroligi sredi minulega tedna morali priznati premoč še münchenskemu Bayernu. Da so odnosi znotraj moštva pošteno načeti, priča tudi ena od izjav nosilca igre Reala, Maria Hezonje, ki je udaril po trenerju Chusu Mateu.