MotoGP / ARHIV ČLANKOV
08.42 28. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Acosta s smelo napovedjo: Skrbel bom, da na vrhu ne bodo zgolj Ducatiji

Čeprav ni zmagal, je bil Pedro Acosta eden izmed junakov dirkaškega vikenda v Portimau. Španki novinec med elito se je že v drugem poskusu v razredu motoGP povzpel na zmagovalni oder. Acosta na Portugalskem ni nastopil sramežljivo, kaj šele bojazljivo. Nekajkrat se je pogumno spustil v dvoboje z velikani tega športa in praviloma celo kot zmagovalec končal "obračune" na stezi. "Lepo je, da sem razbil prevlado Ducatija. Obljubim, da bom skozi sezono še naprej mešal štrene najboljšim," je med drugim v pogovoru za španski AS dejal 19-letni član ekipe Gasgas-Tech3. Naslednja dirka bo preizkušanja v ameriškem Austinu 14. aprila.
07.12 26. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bagnaia in Marc Marquez praznih rok iz Portimaa

Jorge Martin je z zmago na dirki motoGP za Veliko nagrado Portugalske prevzel vodstvo v skupnem seštevku, praznih rok pa sta po nedeljski dirki v Portimau ostala Francesco Bagnaia in Marc Marquez. Asa na Ducatijih sta boj za čim boljšo uvrstitev začela že v uvodu dirke, obračun pa tri kroge pred ciljem končala s trčenjem in padcem. Uradni epilog po zaslišanju: šlo je za dirkaški incident. A dirkača vseeno s prstom kažeta drug na drugega.
10.29 25. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Marquez (p)o bližnjem srečanju z Bagnaio: Manever bi lahko bil tudi kaznovan

Čeprav so večji del slave po drugi dirki motociklistične sezone, ko je v Portimau šlo za VN Portugalske, pobrali prvi trije na tekmi, pa je bilo podobno zanimivo tudi v boju za mesta pod stopničkami. Motociklistični javnosti bo v spominu ostalo bližnje srečanje Marca Marqueza in Francesca Bagnaie v samem zaključku dirke, ko sta dirkača ostala brez vrhunskega rezultata. Naslednja dirka bo preizkušnja v ameriškem Austinu 14. aprila.
17.01 24. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Jorge Martin: Čutim veliko olajšanje

Velika nagrada Portugalske je pripadla Jorgeju Martinu, ki je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Drugo mesto je zasedel Italijan Enea Bastianini, tretji pa je bil mladi Pedro Acosta. Posnetek dirke si lahko ogledate v bogatem arhivu VOYO!
15.07 24. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bezzecchi: V zadnjem času se pogosto videvava z Valentinom

Med dirkaškim vikendom v Portimau nam je nekaj časa namenil obetavni italijanski dirkač Marco Bezzecchi. 25-letni Italijan je z našo Evo Koderman Pavc spregovoril o dobri lanski sezoni, slabem začetku letošnje, odločitvi, da ostane pri ekipi VR46, težavam, ki ga pestijo, in kako mu pri tem pomaga njegov vzornik in mentor Valentino Rossi.
14.27 24. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Zmaga Martina, trk Marqueza in Bagnaie, v zadnjem krogu padec Vinalesa

Glavno dejanje tega motoGP vikenda na Portugalskem je postreglo z dramatično dirko, ki jo je zaznamovala zmaga Jorgeja Martina, trk med Francescom Bagnaio in Marcom Marquezom ter padec Mavericka Vinalesa v zadnjem krogu. Dirko si lahko ponovno ogledate v bogatem arhivu VOYO!
07.17 24. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Holgadu zmaga v razredu moto3, Canet prvič zmagal v moto2

Drugi dirkaški vikend sezone motoGP dosega svoj vrhunec. Na glavni dirki razreda moto3 je slavil Daniel Holgado. V razredu pa je prvič v svoji karieri slavil v razredu moto2. Sledi prenos kraljevskega razreda na Kanalu A in VOYO.
15.39 23. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Vinales (presenetljivo) dobil sprint dirko

Španec Maverick Vinales je zmagovalec sprint dirke za VN Portugalske v Portimau. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Marc Marquez, tretje pa še en Španec Jorge Martin. Aktualni prvak kraljevega razreda Italijan Francesco Bagnaia, ki je vodil lep del dirke, je po napaki osvojil četrto mesto. Klasična dirka se bo v kraljevem razredu začela v nedeljo ob 15. uri. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.
13.06 23. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bastianini najhitrejši v kvalifikacijah, Martin tretji, Bagnaia četrti

Že prvi dan merjenj moči pred drugo dirko sezone motoGP, Veliko nagrado Portugalske, je nakazal, da nas čakata izjemno razburljiva sprint in dirka. Sobota kot vrhunec ponuja sprintersko dirko, pred tem še kvalifikacije vseh razredov. Iz prve kvalifikacijske skupine razreda motoGP se je v hitrejšo uvrstil mladi Pedro Acosta, poleg njega pa si je mesto v drugi kvalifikacijski skupini priboril tudi Alex Marquez. Tam si je prvo mestu na startu sprint in nedeljske dirke priboril Enea Bastianini, drugi je bil Maverick Vinales, tretji pa Jorge Martin. Prenos na Kanalu A in VOYO.
13.47 22. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bastianini najhitrejši na petkovih treningih, Miller drugi, Marc Marquez tretji

Najboljši motociklisti sveta se ta konec tedna mudijo na Portugalskem, kjer so že opravili s petkovimi treningi. V elitnem razredu je čas dneva postavil Enea Bastianini, ki je prehitel Jacka Millerja in Marca Marqueza. Slednji je bil sicer najhitrejši na dopoldanskem prostem treningu. V moto2 je bil dopoldne najhitrejši Španec Manuel Gonzalez, popoldne pa še en Španec Alonso Lopez. Dopoldanski trening moto3 je bil 13 minut pred koncem prekinjen zaradi težav na stezi, na drugem pa je najhitrejši čas postavil David Alonso.
10.05 21. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Pedro Acosta bo po VN Portugalske morda moral na operacijsko mizo

Najbolj opevani novinec v karavani motoGP po legendarnem Marcu Marquezu je na prvi dirki sezone v Katarju z devetim mestom opozoril nase. A že po naslednji dirki bo morda moral plačati 'kazen' za svoj uspeh, saj bo pregled po VN Portugalske pokazal, ali bo mladi Pedro Acosta moral pod nož.
06.00 21. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Pri Yamahi se dobro zavedajo, da rezultati ne bodo prišli čez noč

Pred motociklisti je drugi dirkaški vikend sezone, ki ga bo gostil Portimao. Veliko pozornosti bo deležen Fabio Quartararo, ki je v Katarju začel skromno in glavno dirko končal na 11. mestu. VN Portugalske tako za Francoza prinaša odlično priložnost, da rezultatsko krivuljo obrne navzgor, a v njegovi garaži opozarjajo, da bo za to potreben predvsem čas.
21.22 18. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Aldeguer prihodnjo sezono z Ducatijem v elitnem razredu motoGP

Španski najstniški dirkač Fermin Aldeguer bo prihodnjo sezono z Ducatijem prestopil v elitni razred motociklizma motoGP. 18-letnik bo podpisal dveletno pogodbo z opcijo za dodatni dve leti, je danes sporočil italijanski proizvajalec, ki pa ni razkril, za katero izmed ekip bo v sezoni 2025 nastopal Španec.
12.35 15. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Dall'Igna o prvi dirki Marqueza na Ducatiju: Obetaven začetek

Nova sezona dirkanja v motociklističnem razredu motoGP je v teku in na prvem dirkaškem vikendu sezone smo že lahko videli prve obrise razmerja moči. Tako kot lani bodo tudi letos daleč najbolj konkurenčni dirkači na Ducatijevih motorjih, med katerimi je letos tudi Marc Marquez. Šestkratni prvak elitnega razreda je na VN Katarja zasedel peto mesto na sprint dirki in četrtega na nedeljski dirki, kar je po besedah šefa rdečih Luigija Dall'Igne obetavno.
06.00 11. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Marquez po četrtem mestu v Katarju: Še se lahko izboljšamo

Za nami je prvi konec tedna nove sezone motoGP. Na dirki za VN Katarja je slavil aktualni prvak Francesco Bagnaia, za njim pa so v cilj pridirkali Brad Binder, Jorge Martin in Marc Marquez. Prav za zadnjega pa je bila prva dirka sezone še za odtenek bolj posebna, saj je bila premierna v barvah ekipe Gresini Racing.
18.08 10. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bagnaia kraljuje tudi v novi sezoni, Binder drugi, Martin tretji

Dolgo smo čakali in končno smo jo dočakali. Včerajšnja sprint dirka na VN Katarja nas je zbudila iz zimskega spanca, današnja glavna dirka pa je pričakovano bila dinamična in napeta. Jorge Martin je v soboto potrdil, da krone, ki jo je kralj sprint dirk lani ukradel tekmecem, ne bo zlahka odstopil. A nedeljski odgovor aktualnega prvaka Francesca Bagnaia je bil odločen. Zmagal je, sledil mu je Brad Binder, tretji pa je bil Martin. Marc Marquez je dirko zaključil na četrtem mestu.
11.08 10. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Zmaga Lopeza v razredu moto2, Alonso do zmage v moto3

Prvi dirkaški konec tedna dosega svoj vrhunec. Pred nami je osrednja preizkušnja podaljšanega dirkaškega konca tedna v Losailu. Na ogrevanju pred dirko je najhitrejši čas dosegel Maverick Vinales, drugi je bil Marco Bezzecchi, tretji pa Raul Fernandez. Sobota je bila v znamenju aktualnega podprvaka Španca Jorgeja Martina, ki je zmagal na sprinterski dirki. Branilec laskavega naslova Italijan Francesco Bagnaia je bil na skrajšani dirki četrti. Spremljajte dogajanje na Kanalu A in VOYO. Ob 15. uri so VN Katarja otvorili dirkači najšibkejšega razreda, zmagovalec pa je postal Kolumbijec David Alonso na KTM-u. V razredu moto2 je slavil Alonso Lopez, drugi je bil Barry Baltus.
17.23 09. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Martin prepričljivo začel novo sezono, aktualni prvak Bagnaia četrti

Španec Jorge Martin je (prepričljivi) zmagovalec sprinterske preizkušnje svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu motoGP za veliko nagrado Katarja. Drugo mesto je osvojil Južnoafričan Brad Binder, tretje pa Španec Aleix Espargaro. Aktualni šampion Italijan Francesco Bagnaia se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Nedelja (17.55) ponuja osrednjo tekmo dirkaškega vikenda na stezi v Losailu. Prenos bo na kanalu A in VOYO.
13.49 09. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Kvalifikacije: Holgado najhitrejši v moto3, Canet v moto2, Martin v motoGP

Sobota je na VN Katarja rezervirana za sprint dirko v elitnem razredu. Pred tem je kvalifikacije elitnega razreda dobil Jorge Martin, za njim pa ste se v prvo startno vrsto prebila še Aleix Espargaro in Enea Bastianini. Še pred tem pa so na vrsti dirkači razreda moto2 in moto3. V slednjem je bil na kvalifikacijah najhitrejši Daniel Holgado. V srednjem razredu pa je do prvega štartnega mesta prišel Aron Canet.
17.28 08. 03. 2024
MotoGP Zadovoljna

Se po jutru dan pozna? Marc Marquez najhitrejši na treningu

Pred najboljšimi motociklisti sveta je nova sezona 2024. Za uvod nas čaka dirka za VN Katarja, ki bo na sporedu v nedeljo, pred tem pa ste pospremili uvodna treninga v vseh motociklističnih razredih. Deževje in mokra steza sta motila petkov program in sta tudi spremenila potek dogajanja na stezi v Losailu. Po novem je šlo le za drugi prosti trening, ki ni veljal za razvrstitev v kvalifikacijski skupini. V zahtevnih pogojih se je najbolje znašel Marc Marquez, ki je bil na drugem treningu pred vsemi. Sobota bo "delila" prve točke sezone, saj je na programu sprinterska preizkušnja. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.