Nogomet / ARHIV ČLANKOV
16.31 27. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Oblaku bo v obrambi pomagal španski reprezentant in evropski prvak

Atletico iz Madrida, kjer vlogo prvega vratarja opravlja slovenski reprezentant Jan Oblak, bo podpisal pogodbo z Robinom Le Normandom. 27-letnik se v Madrid seli iz Real Sociedada, kluba pa sta se že dogovorila za prestop. Osrednji branilec je bil na evropskem prvenstvu v Nemčiji del zmagovite španske reprezentance.
13.33 27. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Kek o zlati priložnosti proti Portugalski: Takrat sem rekel, da je treba Beniju pomagati

26 dni je od zadnjega nastopa slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu. 26. dan selektor Matjaž Kek razmišlja o tem, kaj bi lahko naredil drugače, da bi izvlekli še več. Pa čeprav je bil (so)avtor največjega uspeha v zgodovini slovenskega nogometa.
06.00 27. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Nogometno trgovanje se nadaljuje, prihodnost Felixa še vedno v oblakih

Poletni prestopni rok je ponudil veliko zanimivih prestopov nogometašev med nogometnimi klubi, dogajanje na tržnici pa se še naprej razpleta. Še vedno pa ostaja kar nekaj nerazrešenih vprašanj, eno izmed teh je tudi prihodnost portugalskega nogometaša Joaa Felixa. Novih moči pa se močno nadeja Barcelona.
20.32 26. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Sanchez: Želimo zmagovati na vse načine, ki jih nogomet ponuja

Nogometaši Olimpije so si na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo s pragmatično predstavo proti ukrajinski Polisji iz Žitomirja priigrali odlično izhodišče pred povratnim dvobojem, ki bo na Poljskem. Trener Victor Sanchez je bil po koncu srečanja vidno zadovoljen, prav tako pa tudi njegovi varovanci.
17.56 26. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Pri Barci stoodstotno osredotočeni na podpis Nica Williamsa

Barcelona v poletnem prestopnem roku okrepitev še ni pripeljala, dejstvo pa je, da jih bodo krvavo potrebovali, če bodo želeli v španskem prvenstvu konkurirati madridskemu Realu. Njihova prioriteta je mladi krilni napadalec Nico Williams, ki je na minulem evropskem prvenstvu navduševal v dresu španske izbrane vrste.
14.11 26. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elšnika le še formalnosti ločijo od prestopa k Crveni zvezdi

Govoric o prestopu vezista ljubljanske Olimpije bo kot kaže kmalu konec. Timi Max Elšnik je že na poti v Beograd, kjer ga čakajo formalnosti pred podpisom pogodbe s tamkajšnjim prvoligašem Crveno zvezdo.
14.00 26. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Riera in Vipotnik po kolapsu Bordeauxa v Celje?

Bordeaux se je odpovedal statusu profesionalnega nogometnega kluba, razpustil nogometaše in zaprl trening center. Člana šestkratnih francoskih prvakov, nekdanji mariborski napadalec in slovenski reprezentant Žan Vipotnik ter nekdanji trener Olimpije in Celja Albert Riera bosta tako od 1. avgusta imela proste roke pri izbiri novega delodajalca. Zanimanja za njune usluge vsekakor ne manjka.
13.13 26. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šimundža zadovoljen s predstavo na evropski ravni, a delo še ni končano

Mariborčani so si s prepričljivo predstavo na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo proti romunski Universitatei zagotovili ugoden položaj pred povratnim obračunom v Craiovi. Štajerci v Romunijo odhajajo z dvema goloma prednosti, a seveda tudi z dolžno mero previdnosti.
23.09 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Po Olimpiji in Mariboru do evropske zmage tudi Bravo

Nogometaši Brava so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo v gosteh premagali bosanski Zrinjski z 1:0. Edini gol na tekmi je v 16. minuti dosegel Matic Ivanšek.
22.16 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Maribor po vrhunski predstavi do zaslužene zmage

Nogometaši Maribora so se v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo v Ljudskem vrtu udarili z romunskim klubom Universitatea Craiova. Gostje so v 31. minuti na igrišču ostali le z deseterico, za vodstvo Maribora je v 58. minuti poskrbel Jan Repas, pol ure kasneje pa je za končnih 2:0 zadel Arnel Jakupović.
21.20 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ljubljančani odlično otvorili letošnjo evropsko sezono

Nogometaši Olimpije so se v okviru drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo v domačih Stožicah pomerili z ukrajinskim klubom Polisja iz Žitomirja. Po mirnem prvem polčasu so Ljubljančani v 57. minuti povedli preko Raula Florucza, za končnih 2:0 pa je v 92. minuti zabil Diogo Pinto.
18.35 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vipotnikov Bordeaux se bo odpovedal statusu profesionalnega kluba

Po poročanju francoskih medijev se bo Bordeaux odpovedal statusu profesionalnega nogometnega kluba, razpustil nogometaše in zaprl trening center. Pri šestkratnih francoskih prvakih si trenutno kruh služita nekdanji mariborski napadalec in slovenski reprezentant Žan Vipotnik in ter bivši trener Olimpije in Celja Albert Riera.
17.11 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Hansi Flick: Moja filozofija je podobna Cruyffovi in Guardiolini

Pri Barceloni so tudi uradno predstavili novega trenerja Hansija Flicka. Nemški strokovnjak je na predstavitvi poudaril, da bo trdo delo ključ do uspeha, ob tem pa je izpostavil tudi vlogo Barcelonine akademije La Masie, ki je v preteklosti že proizvedla številne nogometne dragulje.
16.40 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Angleški osmoligaš želi na svojo zelenico pripeljati dobitnika zlate žoge

Angleški nižjeligaš Atherton Collieries se po izpadu v osmo angleško ligo pripravlja na novo sezono, na prijateljsko tekmo pa so povabili tudi Al Ittihad, kjer si poleg dobitnika zlate žoge Karima Benzemaja kruh služita tudi N'Golo Kante in Fabinho. Če bo do obračuna prišlo, bo to še ena izmed številnih bizarnih pripravljalnih tekem v nogometni zgodovini, katere pa so ostale, ki so v preteklosti že bile odigrane?
15.17 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šiškarji bodo v Mostarju napadali ugodno izhodišče za povratno tekmo

Nogometaši Brava bodo na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo gostovali v Mostarju, kjer se bo pisal nov list klubske zgodovine. Zrinjski bo na domačem Stadionu pod Bijelim Brijegom v vlogi favorita, Šiškarji pa si bodo skušali priigrati ugodno izhodišče pred povratno tekmo v Ljubljani.
11.22 25. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Obžalovanje, a tudi potrditev, da so (lahko) boljši od Slovana

V taboru Celjanov po prvi tekmi s Slovanom iz Bratislave niso skrivali obžalovanja, ker niso uspeli izkoristiti kar ure igre z igralcem več, da bi si pred potjo v slovaško prestolnico priigrali ugodnejše izhodišče. Slovan se je žilavo branil in na koncu izvlekel remi (1:1). Strelec gola za domače Luka Bobičanec kljub temu ostaja samozavesten. "Rezultat je dober," je dejal in samozavestno dodal, da so bili od Slovana boljši tudi v igri 11 na 11.
10.06 25. 07. 2024
Olimpijske igre Zadovoljna

Fiasko v Parizu: 'Do česa takega ne bi prišlo niti na vaškem turnirju'

Nogomet je zaradi starostne omejitve igralcev na olimpijskih igrah le redko v soju žarometov. V Franciji pa je obračun med Marokom in Argentino že prvi dan požel ogromno pozornosti, a iz napačnih razlogov. Maroški navijači so po prejetem zadetku za 2:2 vdrli na igrišče in poskrbeli za dvourno prekinitev. Šele nato je posredoval VAR in zadetek gavčev razveljavil, tako da je ostalo pri zmagi afriške reprezentance. Selektor Argentine Javier Mascherano je dogajanje označil za patetično.
22.16 24. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Da le Celjani prihodnji teden ne bodo obžalovali zapravljenega

Nogometaši Celja so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma remizirali s Slovanom iz Bratislave (1:1). Rezultat pred povratnim srečanjem pušča vse odprto, a ga lahko glede na potek obračuna in število priložnosti v taboru grofov obžalujejo. Od 30. minute naprej so namreč igrali z igralcem več, a tega niso znali izkoristiti. V zadnjih desetih minutah se je kar trikrat izkazal gostujoči vratar.
19.03 24. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Savić se iz madridskega Atletica seli v turški Trabzonspor

Španski klub Atletico Madrid našega vratarja Jana Oblaka je po prestopu Alvara Morate izgubil še enega pomembnega igralca. Rojiblancose namreč zapušča tudi črnogorski nogometaš Stefan Savić, ki se bo iz španske prestolnice preselil v turški Trabzon in zaigral za tamkajšnji Trabzonspor.
17.04 24. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šimundža: Če želimo biti konkurenčni, potrebujemo večji kader

Nogometaše Maribora po izpadu iz kvalifikacij za Ligo Evropa čaka obračun v boju za skupinski del Konferenčne lige. Nasprotnik vijoličastih bo romunska Universitatea Craiova, kar bo za varovance Anteja Šimundže vse prej kot lahka naloga.