Liga prvakov / ARHIV ČLANKOV
20.12 22. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Čakajo Ancelottija sladke skrbi ali kakšen siv las več?

Prijateljske tekme z Milanom, Barcelono in Chelseajem, vse v Združenih državah Amerike, nogometaše madridskega Reala čakajo pred spopadom za prvo lovoriko v sezoni – evropskim superpokalom, ki ga bomo 14. avgusta prenašali na Kanalu A in VOYO. Spektakel bo na sporedu v Varšavi.
12.53 22. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Celje dobilo potencialne nasprotnike ob uspehu nad Slovanom iz Bratislave

Celje je dobilo nasprotnika ob morebitnem uspehu proti Slovanu iz Bratislave. To bo zmagovalec dvoboja Apoel – Petrocub. Najprej pa jih v drugem krogu čaka dvoboj s Slovanom iz Bratislave. Ob uspehu nad Slovaki bo Celje igralo vsaj v Konferenčni ligi.
21.08 16. 07. 2024
Nogomet Zadovoljna

Celjski nogometaši pričakovano preskočili prvo evropsko oviro

Nogometaši Celja so na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma premagali Floro iz Talliina z 2:1 (0:1). Slovenski prvak je že prvo tekmo v Estoniji dobil s 5:0 in se uvrstil v drugi kvalifikacijski krog.
13.11 16. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

En dan so počivali, danes pa ... Kylian Mbappe na 'predstavitvi stoletja'

Čakali so ga leta, vmes si je premislil, nato so mesece neuradno vsi vedeli, vmes so Španci postali tudi evropski prvaki, zdaj pa je črnilo končno tudi na papirju in francoski superzvezdnik Kylian Mbappe je od torka 16. julija leta 2024 tudi uradno nogometaš aktualnega zmagovalca Lige prvakov Real Madrida.
09.09 16. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Celjani po visoki zmagi doma potrjujejo uvrstitev v drugi krog kvalifikacij

Slovenski nogometni prvak Celje bo drevi ob 19. uri na domačem stadionu gostil povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Izbranci Damirja Krznarja so že na prvi tekmi opravili večji del posla in nebogljeno Floro v Tallinnu odpravili s 5:0.
19.50 04. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Delničarji Girone, ki so povezani s Cityjem, odstopili, da bodo Španci lahko igrali v Evropi

Trije člani upravnega odbora španskega kluba Girona, povezani z Manchester Cityjem, so odstopili, da bi oba kluba naslednjo sezono lahko zaigrala v Ligi prvakov. Nadomestili so jih trije odvetniki, ki naj bi bili neodvisni. Girona je prejšnje leto presenetila in zasedla tretje mesto v španski nogometni ligi, zaostala je le za Real Madridom in Barcelono.
13.04 04. 07. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Ten Hag ostaja na klopi rdečih vragov: Lahko smo ponosni na dva osvojena pokala in napredek

Erik Ten Hag ostaja trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda. 54-letni Nizozemec je preživel vse kritike javnosti in po analizi vodstva kluba še za eno leto podaljšal pogodbo, ki se mu bi sicer iztekla v sezoni 2024/25. Ten Haga, ki je iz Ajaxa v Manchester prišel leta 2022, je rešil osvojeni pokal FA.
13.49 25. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Po 23 letih in 26 osvojenih lovorikah Real zapušča 'kapetan'

Španski nogometaš Nacho Fernandez bo po koncu pogodbe zapustil vrste Reala iz Madrida, je klub sporočil na spletni strani. Sodeč po informacijah španskih medijev bo 34-letni branilec, sicer v zadnji sezoni kapetan Reala, v prihodnji sezoni igral v Savdski Arabiji za Al Qadsiah.
18.54 03. 06. 2024
Nogomet Zadovoljna

Real madrid z navijači proslavil 15. naslov evropskih prvakov

Več deset tisoč navijačev je sinoči na ulicah Madrida z nogometaši Reala proslavilo 15. naslov evropskih prvakov. Parada najtrofejnejšega evropskega kluba, ki se veseli druge osvojene lige prvakov v zadnjih treh letih, se je zaključila na stadionu Sentago Bernabeu, kamor v prihodnji sezoni prihaja nov zvezdnik v vrsti galaktikov. Francoski napadalec Kylian Mbappe.
13.36 03. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Vinicius igralec sezone, Bellingham najboljši mladi nogometaš

Evropska nogometna zveza (Uefa) je podelila individualne nagrade za letošnjo sezono Lige prvakov. Vinicius Junior je bil izbran za najboljšega posameznika, Jude Bellingham za najboljšega mladega igralca, v najboljši enajsterici pa so po štirje nogometaši obeh finalistov.
09.53 03. 06. 2024
Nogomet Zadovoljna

Razkol v garderobi Borussie: kdo bo moral oditi, Terzić ali Hummels?

V taboru Borussie Dortmund po izgubljenem finalu elitne Lige prvakov proti madridskemu Realu na Wembleyju (0:2) vzdušje zagotovo ni bilo podobno tistemu, ki so ga na drugi strani doživljali nogometaši belega baleta, ki so se tako še 15. v klubski zgodovini razveselili najprestižnejše klubske lovorike na svetu. Da odnosi med glavnimi akterji pri rumeno-črnih še zdaleč niso idealni, pričajo tudi napisi nemških medijev o domnevnem sporu med trenerjem Edinom Terzićem in legendarnim branilcem kluba Matsom Hummelsom.
07.01 03. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Revolucija evropskih tekmovanj prinaša tudi finančne spremembe

Format Lige prvakov, Lige Evropa in Konferenčne lige, ki smo ga poznali doslej, se po zaključnem dejanju na kultnem Wembleyju, ki je pripadlo madridskemu Realu, poslavlja. Prihaja namreč nov ligaški format s 36 ekipami, do sprememb pa bo prišlo tudi z vidika financ.
21.01 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Gledalcem, ki so prekinili finale, obljubljenih 350 tisoč evrov

Manj kot minuto po začetnem žvižgu glavnega sodnika Slavka Vinčića je bil finale Lige prvakov med dormundsko Borussio in madridskim Realom prekinjen. Na igrišče so pritekli trije navijači v majicah z istim napisom, dejanje pa naj bi vsakemu izmed njih prineslo 350 tisoč evrov nagrade.
11.28 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Kroos je pomahal v slovo, Modrić ostaja. Hrvat bo podpisal novo pogodbo

Toni Kroos in Luka Modrić sta v soboto osvojila svoja šesta naslova v Ligi prvakov. Nemec je v dresu Reala zaigral zadnjič, Hrvat pa bo kljub namigovanjem o odhodu očitno vsaj še eno leto član belega baleta.
11.14 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Capello: Ancelotti? On je gospod Lige prvakov

Carlo Ancelotti je vnovič "pustošil" v Ligi prvakov. Italijan je serijski osvajalec najbolj eminentnega evropskega klubskega tekmovanja, ki ga je osvojil sedemkrat, štirikrat kot igralec in trener z Milanom, trikrat pa na klopi belega baleta. Tudi londonski večer je bil, po skromnem prvem polčasu in boljšem nadaljevanju Reala, belo obarvan, 64-letni Italijan pa je večer končal na rokah svojih varovancev. "Carleto? On je najboljši trener na svetu, on je gospod Lige prvakov," nam je v hitrem pogovoru na stadionu Wembley "zaupal" legendarni italijanski trener Fabio Capello.
09.48 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Kapetan pred iztekom pogodbe, ki je dvignil veliki pokal: 'Najsrečnejši dan'

Nacho Fernandez je še zadnji v dolgi vrsti kapetanov Real Madrida, ki je v zrak ponosno dvignil pokal Lige prvakov. To je storil po 364. tekmi v dresu belega baleta in mogoče zadnji, saj se mu poleti izteče pogodba z edinim klubom v njegovi karieri.
09.19 02. 06. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bellingham Mourinhu: Oprosti za to, moja mama te obožuje že leta!

Real Madrid je v soboto zvečer na Wembleyju osvojil že 15. lovoriko elitne Lige prvakov. Čarobno noč v Londonu so igralci izkoristili za slavje in veselje, toda preden so zapustili zelenice, so nekaj trenutkov namenili tistim, ki so zaslužni za njihove največje uspehe. Jude Bellingham, ki je že prvo leta pri kraljevem klubu osvojil to najbolj želeno lovoriko, se je na prav poseben način zahvalil svoji mami. "Oprosti za to, moja mama te obožuje že leta," so bile besede, ki jih je namenil Joseju Mourinhu, potem ko ga je prosil za spominsko fotografijo s svojo mamo.
09.15 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Med in po velikem finalu v Londonu je policija aretirala 53 razgrajačev

Real Madrid je na slovitem Wembleyju še 15. v svoji bogati zgodovini dvignil pokal evropskega klubskega prvaka. Na zelenici sta tekmo odločila Vinicius in Dani Carvajal, odločna pa je bila tudi angleška policija. Možje v modrem so aretirali 53 nepridipravov, trem so lisice nadeli že na začetku tekme.
07.48 02. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Bolj sem bil razočaran po izgubljenem finalu leta 2013, ko sem bil na Wembleyju navijač'

Huda žalost je prepletala druženje nemške sedme sile s trenerjem dortmundske Borussie Edinom Terzićem po izgubljenem finalu Lige prvakov, ko so rumeno-črni po odličnem prvem polčasu, ki se je na njihovo žalost (nesrečno) končal z ničlo, in slabšem nadaljevanju, ostali brez druge lovorike v najbolj eminentnem evropskem klubskem tekmovanju. Real pa je dokazal, da je Liga prvakov njegova domača dnevna soba.
23.44 01. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Ostali smo živi, vedeli smo, da bo prišel naš trenutek in prišel je'

Jude Bellingham je osvojil svoj prvi naslov v Ligi prvakov, Dani Carvajal se je veselil že svojega šestega, 'Don' Carlo Ancelotti pa skupno kar sedmega v igralski in trenerski karieri. Real Madrid je v velikem finalu Lige prvakov kljub dobri igri Borussie Dortmund na Wembleyju slavil 2:0 in osvojil svoj 15. naslov evropskega klubskega prvaka. Kljub na videz neizogibnem slavju pa ob osvojitvi najbolj prestižnega klubskega tekmovanja nihče ne more ostati ravnodušen.