Odbojka / ARHIV ČLANKOV
17.22 25. 07. 2024
Olimpijske igre Zadovoljna

Na OI tudi Nizozemec, ki je bil obsojen zaradi posilstva mladoletnice

Na olimpijskih igrah v Parizu bo nastopil tudi 29-letni igralec odbojke na mivki Steven van de Velde, ki je bil leta 2016 obsojen na štiriletno zaporno kazen zaradi posilstva 12-letne Britanke. Mednarodni olimpijski komite (IOC) se sooča s pozivi k preiskavi, kako je bilo obsojenemu van de Veldeju dovoljeno tekmovati na olimpijskih igrah v Parizu 2024, tik pred odprtjem iger.
15.03 24. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Čebulj o medalji ne želi na glas govoriti: Cilj je igrati najboljšo odbojko

Po tem, ko so rokometaši v Pariz odpotovali v ponedeljek, so to v sredo storili še odbojkarji. Na olimpijske igre so odšli kot eni od favoritov za medalje, kar so nenazadnje potrdili z izjemnimi predstavami v Ligi narodov, skozi katero so si zagotovili olimpijsko vozovnico. Pred letom v Pariz smo se pogovarjali z enim prvih zvezdnikov reprezentance Klemnom Čebuljem.
13.36 19. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Nika Markovič odhaja na Japonsko

Slovenska odbojkarska reprezentantka Nika Markovič bo kariero nadaljevala na Japonskem in se prvič preizkusila v katerem od azijskih prvenstev. Naša 27-letna korektorica bo nosila dres prvoligaša Saitama Ageo Medics.
17.59 17. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Čebulj: Gre za enega najmočnejših turnirjev v zgodovini odbojke

Slovenski odbojkarji so po uspešno odigranem pripravljalnem turnirju na Poljskem, ko so na Wagnerjevem memorialu zasedli drugo mesto, misli že usmerili v najbolj pričakovan dogodek tega poletja. Do začetka olimpijskih iger v Parizu je le še nekaj dni, temu razumljivo pa je že čutiti vznemirjenje v slovenskem taboru. Do odhoda v Francijo bodo svojo formo pilili v Ljubljani.
07.00 17. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Eva Mori: To je dres, ki ga je najtežje nositi, je pa zagotovo najlepši

Slovenske odbojkarice se v Kranjski Gori pripravljajo na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo leta 2026. Med njimi je znova tudi Eva Pavlović Mori, ki se je reprezentanci pridružila po dveletnem premoru. Z njo smo se pogovarjali o stanju v reprezentanci, kakšni so cilji ekipe ter tudi, kaj je botrovalo njeni odločitvi o povratku. Cilji so postavljeni, načrt je narejen, vsi skupaj pa si seveda želimo, da bi tudi ženska reprezentančna odbojka pisala tako uspešne zgodbe, kot jih njihovi moški kolegi.
08.36 16. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenske odbojkarice optimistično vstopajo v nov kvalifikacijski cikel

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Kranjski Gori začela priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026. Slovenke najprej čakajo Izraelke in Estonke, tekmi bosta konec avgusta v Ljubljani.
08.00 14. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenski odbojkarji na Poljskem ugnali Egipčane

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi Wagnerjevega memoriala v Krakovu na Poljskem s 3:1 (21, 19, -17, 16) premagala najboljšo afriško reprezentanco Egipt.
12.58 11. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Urnaut: Preveč truda smo vložili, da bi v Parizu zgolj sodelovali

Slovenska moška članska odbojkarska izbrana vrsta se v teh dneh vneto pripravlja na bližajoči se olimpijski turnir v Parizu. V vmesnem času, natančneje ta konec tedna, pa kapetana Tineta Urnauta in druščino čakajo zadnji trije pripravljalni preizkusi v okviru Wagnerjevega memoriala na Poljskem, kjer bodo merili moči z gostiteljico turnirja, Egiptom in Nemčijo. Slovenski kapetan je zadovoljen s potekom priprav na najpomembnejši turnir v njegovi karieri.
06.01 11. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Možič: Turnir na Poljskem je za nas zelo pomemben

Slovenski odbojkarji, ki že od sobote znova trenirajo v Ljubljani, bodo ta vikend formo pred olimpijskimi igrami pilili na Poljskem, kjer se bodo že drugič zapovrstjo udeležili prestižnega Wagnerjevega memoriala. Med 12. in 14. julijem se bodo tako v Krakovu pomerili z Nemčijo, Egiptom in domačo Poljsko.
10.55 08. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Znana odbojkarska zasedba za olimpijski turnir v Parizu

Odbojkarska zveza Slovenije je objavila seznam reprezentantov, ki bodo odpotovali na olimpijski turnir v Parizu. Slovenijo bo na zgodovinskih prvih olimpijskih igrah zastopalo 13 odbojkarjev, ki jih bo vodil selektor Gheorghe Cretu.
18.36 06. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Komaj so se razšli in spet so skupaj: odbojkarji začeli priprave na OI

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Ljubljani in začela s pripravami na olimpijske igre v Parizu. Slovenski selektor Gheorghe Cretu ima na voljo 16 odbojkarjev, ki jih pred odhodom v Francijo čaka še nastop na Wagnerjevem memorialu na Poljskem.
14.58 02. 07. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenski odbojkarji najprej s Kanadčani, nato še s Srbi in Francozi

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo prvo tekmo na poletnih olimpijskih igrah v Parizu igrala 28. julija proti Kanadi. Slovenijo v South Paris Areni I nato čakata še dva obračuna skupinskega dela tekmovanja proti Srbiji in Franciji.
22.25 30. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Francoski odbojkarji zmagovalci lige narodov

Francoski odbojkarji so zmagovalci šeste izvedbe lige narodov. Na zaključnem turnirju v Lodžu so aktualni olimpijski prvaki v finalu s 3:1 (23, -18, 23, 23) premagali Japonce, ki so v polfinalu izločili Slovence.
07.59 30. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenci za bron proti ranjenim Poljakom: 'Tekma bo spet nekaj posebnega'

Slovenski odbojkarji bodo končali nastope v Ligi narodov. Na zaključnem turnirju v Lodžu se bodo merili za tretje mesto, njihovi tekmeci pa bodo evropski prvaki, Poljaki. Slovence čaka torej obračun z gostiteljico turnirja, ki je morala v polfinalu po petih nizih presenetljivo priznati premoč Franciji. Za naše fante, ki odličja v Ligi narodov še nimajo, bo to že tretja tekma v treh dneh. Tekma se bo začela ob 17. uri.
07.57 29. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Najboljši čas za maščevanje: Japonci so Slovencem prizadejali edini poraz

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo borila za uvrstitev v finale Lige narodov. Po prvem mestu po rednem delu in tesni zmagi v četrtfinalu proti Argentincem ji bodo v polfinalu nasproti stali Japonci, sila neugodna reprezentanca, ki jim je v rednem delu zadala edini poraz na 12 tekmah.
22.31 28. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenski odbojkarji po preobratu do preboja v polfinale lige narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je v četrtfinalu zaključnega turnirja lige narodov v poljskem Lodžu udarila z Argentino. Slovenci so po dramatičnem četrtem nizu spisali preobrat in na koncu slavili s 3:2. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z Japonsko, ki je v četrtfinalu s 3:0 premagala Kanado.
22.26 26. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Čebulj: Gre za enega najmočnejših olimpijskih turnirjev v zadnjem obdobju

Po žrebu skupin olimpijskega turnirja, ki je v Lodžu na Poljskem slovenski moški odbojkarski izbrani vrsti namenil gostiteljico Francijo, Kanado in Srbijo, sta svoje mnenje o razmerju moči v skupini A podala selektor Gheorghe Cretu in odlični sprejemalec Klemen Čebulj.
18.18 26. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenski odbojkarji na OI s Francijo, Kanado in Srbijo

Slovenski odbojkarji so v Lodžu, kjer bo od četrtka do nedelje potekal zaključni turnir letošnje izvedbe Lige narodov, dobili tekmece v skupinskem delu olimpijskega turnirja v Parizu. Ples kroglic za Slovence ni bil ravno prizanesljiv, saj se bodo varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja merili v skupini A z gostiteljico Francijo, Kanado in staro znanko Srbijo.
09.23 26. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Odbojkarji pred zaključnim turnirjem: Pozor, naše delo še ni opravljeno

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Poljsko, kjer bo nastopila na zaključnem turnirju elitne Lige narodov. Naši odbojkarji bodo turnir v Lodžu začeli s četrtfinalnim obračunom proti Argentincem, ki ga bomo spremljali v petek.
14.16 25. 06. 2024
Odbojka Zadovoljna

Čebulj: V slačilnici smo tako povezani, da nam nič ni težko, samo da smo skupaj

Konec tedna bo poljski Lodž gostil zaključni turnir najboljše osmerice rednega dela elitne odbojkarske Lige narodov. Slovenski odbojkarji na turnir prihajajo z izvrstno popotnico, prvim mestom po rednem delu lige, na 12 tekmah so dosegli 11 zmag. Prvi slovenski tekmec na Poljskem bo v petkovem četrtfinalu Argentina. Pred odhodom na Poljsko iz odbojkarskega tabora prihajajo optimistične napovedi ...