Drugi športi / ARHIV ČLANKOV
13.37 25. 07. 2024
Olimpijske igre Zadovoljna

Pazi, da simboli ne skočijo iz sendviča

Olimpijske igre se še niso uradno začele, v Parizu pa je že nekaj več kot 60 slovenskih športnikov in številni spremljevalci, a naključni obiskovalec francoske prestolnice se na vsakem koraku počuti bolj varno kot kdaj koli doslej.
11.54 25. 07. 2024
Olimpijske igre Zadovoljna

Osip favoritov: Po Sinnerju olimpijski nastop odpovedala še Rune in Murray

Potem ko je nastop na olimpijskem turnirju v Parizu zaradi bolezni odpovedal prvi teniški igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, sta se individualnim olimpijskim bojem odpovedala še najboljši danski igralec Holger Rune in dvakratni olimpijski zmagovalec Andy Murray. 21-letnik je sporočil, da ga v Parizu ne bo zaradi poškodbe levega zapestja, Britanec pa se bo osredotočil na tekmovanje v dvojicah.
20.56 23. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Slovenski rokometaši na generalki izgubili proti Francozom

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Parizu izgubila proti Franciji s 30:39 (14:20).
19.01 23. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Sinner ima pred olimpijskimi igrami težave z zdravjem

Jannik Sinner je bil prisiljen prestaviti svoj odhod na olimpijske igre, saj ima znova težave z vročino. Aktualni prvak OP Avstralije in številka ena na teniški lestvici je imel nevšečnosti z boleznijo že na Wimbledonu, kjer je v četrtfinalu izpadel proti Rusu Danilu Medvedjevu.
11.36 23. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Andy Murray bo pred športnim pokojem lovil še tretje olimpijsko zlato

Britanski teniški igralec Andy Murray je danes sporočil pričakovano odločitev, da se bo po poletnih olimpijskih igrah tekmovalno upokojil. Letošnji olimpijski turnir v Parizu bo njegov zadnji v karieri, je na družbenem omrežju X napovedal sedemintridesetletni Škot.
12.19 22. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Gajser: Zmago v Loketu sem čakal vrsto let

Trinajsta dirka sezone svetovnega prvenstva za motokrosiste je bila Velika nagrada Češke. V Loketu so slovenske barve z licencami AMZS branili Tim Gajser in Jan Pancar v razredu MXGP ter Jaka Peklaj v razredu MX2. Gajser (243) ima sedem dirk pred koncem sezone v skupnem seštevku v razredu MXGP 36 točk prednosti pred Jorgejem Pradom.
11.19 22. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Zorman: Kljub zahtevnosti turnirja je naš cilj preboj v četrtfinale

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah. Po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016 bo del rokometne elite tudi na bližnjih igrah v Parizu. Slovenske rokometaše v prvem delu tekmovanja v mestu luči čakajo zahtevne tekme proti Špancem, Hrvatom, Nemcem, Švedom in Japoncem.
11.12 22. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Urška Žigart: Tour je 'prišel k nama', zato je Tadej lahko kosilo pojedel doma

Kaj je počel Tadej Pogačar nekaj ur pred zadnjo etapo letošnje kolesarske dirke po Franciji? V zavetju lastnega doma in družbi zaročenke Urške Žigart je v miru pojedel kosilo. To si je lahko kolesarski šampion letos izjemoma privoščil, saj se je 111. izvedba dirke po Franciji prvič v zgodovini končala v Nici, ki je oddaljena le približno 20 kilometrov od Pogačarjevega doma v Monaku.
21.55 21. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Tina Šutej v Mariboru potrdila OI, zmaga Čeha v Estoniji

Tina Šutej (Kladivar) je drugi dan atletskega pokala Slovenije v Mariboru na prvi tekmi po skoraj dveh mesecih zaradi poškodbe s 4,50 m v skoku s palico potrdila odhod na olimpijske igre v Parizu. Tam bo tekmovala tudi Neja Filipič (Mass), ki je bila s 14,18 m tudi tretja v konkurenci atletov, skakali so namreč skupaj.
18.14 21. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Gajser zmagovalec dirke v Loketu

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu. Po tretjem mestu v prvi vožnji je drugo dobil in v seštevku dirke za točko premagal svetovnega prvaka Španca Jorgeja Prada.
17.22 21. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Piastri na Madžarskem do prve zmage v karieri

Avstralec Oscar Piastri (McLaren) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 na Madžarskem. McLaren je dosegel dvojno zmago, saj je bil drugi njegov moštveni sotekmovalec Britanec Lando Norris, tretji je bil Norrisov rojak Lewis Hamilton (Mercedes).
14.53 21. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Razgatlioglu do 10. zaporedne zmage v sezoni

Šesti dirkaški konec tedna v razredu Superbike za VN Češke se je po pričakovanjih končal z nadaljevanjem prevlade izjemnega turškega dirkača Topraka Razgatliogluja. Ta je na stezi v češkem Mostu dobil tako kvalifikacije kot vse tri dirke in s tem povišal prednost v skupnem seštevku pred najbližjim zasledovalcem Nicolo Bulegom na 64 točk. Italijan je popoldansko dirko zaključil na drugem mestu, na tretje pa se je zavihtel Andrea Locatelli.
21.20 20. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Rovanperä še naprej v vodstvu

Finec Kalle Rovanperä je še naprej vodilni dirkač na reliju po Latviji, osmi od trinajstih preizkušenj svetovnega prvenstva. Na prvo mesto je prišel v četrtek zvečer po prvi hitrostni preizkušnji in ga ohranil tudi v soboto, ko so morali udeleženci premagati osem hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 104 kilometrov.
21.15 20. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

'Dovoljeno je sanjati, verjamem v boj za medaljo na OI'

Slovenska ženska rokometna reprezentanca nestrpno pričakuje zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah, pred turnirjem v Parizu pa je še dodatno motivirana Barbara Lazović. 36-letna kapetanka reprezentance bo namreč po koncu olimpijskih iger sklenila bogato kariero. Čeprav je žreb našim rokometašicam namenil zahtevno skupino, izkušena rokometašuica verjame, da lahko s soigralkami poseže celo po kolajni.
18.40 20. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Gajser najhitrejši v kvalifikacijah

Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah trinajste dirke sezone za svetovno prvenstvo na Češkem. Na progi pri Loketu je bil hitrejši od Španca Jorgeja Praga in Nizozemca Jeffreyja Herlingsa. Tim Gajser je za točko povečal prednost v skupnem seštevku; pred Pradom ima zdaj 35 točk naskoka, Herlings pa zaostaja 53 točk.
17.10 20. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Nadal spet v finalu

Španec Rafael Nadal se je prvič po odprtem prvenstvu Francije 2022 uvrstil v finale turnirjev ATP. V Bastadu na Švedskem je bil po treh nizih boljši od hrvaškega kvalifikanta Duja Ajdukovića.
14.56 20. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Razgatlioglu prepričljivo do osme zaporedne zmage v sezoni

Karavana razreda Superbike se ta konec tedna mudi v Mostu na VN Češke. Vodilni v skupnem seštevku Toprak Razgatlioglu je povsem pokoril konkurenco na VN Italije in VN Velike Britanije, turški dirkač pa je v vlogi favorita tudi v češkem Mostu. Razgatlioglu brez večjih težav dobil kvalifikacije in nato še dirko, na katerih sta se do stopničk dokopala še Italijana Danilo Petrucci in Andrea Iannone.
13.24 20. 07. 2024
Olimpijske igre Zadovoljna

'Že čutimo olimpijsko evforijo'

Slovenske rokometašice so odpotovale na poletne olimpijske igre v Parizu. Pred premiernim olimpijskim nastopom, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo hude športne bitke z Norvežankami, Švedinjami, Dankami, Nemkami in Južnimi Korejkami, so v Ljubljani opravile zadnji trening pred odhodom v mesto luči.
13.18 19. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Rahlo bizarno: Avstralec žrtvoval del prsta za nastop na OI

Avstralski hokejist na travi Matt Dawson je privolil v delno amputacijo prsta na desni roki, da bi lahko nastopil na poletnih olimpijskih igrah, ki se začnejo naslednji teden v Parizu.
09.33 19. 07. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke bodo evropsko pot začele na Hrvaškem

Rokometašice Krima Mercatorja že nestrpno čakajo na začetek klubskih tekmovanj v sezoni 2024/25. Po opravljenem žrebu in postavljenem urniku tekem v Ligi prvakinj je postalo jasno, kako si bodo evropski izzivi sledili drug za drugim. Evropska rokometna zveza je namreč objavila spored tekem najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.