Športne serije / ARHIV ČLANKOV
06.00 16. 08. 2023
Športne serije Zadovoljna

David Zec za Fuzbal!: Šele v Benfici sem videl, koliko stvari še ne znam

V prvi epizodi nove sezone serije Fuzbal! smo gostili branilca Celja Davida Zeca, ki je pred petimi leti postal prvi nogometaš, rojen v tem tisočletju, z golom v prvi ligi. 23-letnik se je vmes podal v tujino, sedaj pa s Celjani razmišlja o naslovu prvaka in sanja evropsko jesen. Spregovoril je tudi o lekcijah, ki jih je pridobil v dresu portugalskega velikana.
07.00 29. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Od malih Rač do Dunaja, kjer skuša nase zopet opozoriti Matjaža Keka

Dejan Petrovič sodi med tiste slovenske nogometaše, ki so v tujini bolj cenjeni kot doma. V treh letih je za avstrijskega velikana Rapid zbral prek 80 nastopov, okusil slast evropskih tekmovanj in dočakal reprezentančni debi. Njegov nadaljnji razvoj so ovirale poškodbe, a zdaj je znova zdrav in odločen, da se čim prej vrne na radar Matjaža Keka. V novi epizodi Fuzbala! nas je na Allianz stadionu na Dunaju sprejel vezist, ki je do velikega odra prišel s tihimi koraki, stran od soja žarometov.
06.00 21. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Mijatović: Razpored kvalifikacij za Euro 2024 je za Slovenijo idealen

V četrtek slovenska nogometna reprezentanca začenja pohod proti morebitni uvrstitvi na prvo veliko tekmovanje po letu 2010. Najprej se bo udarila s Kazahstanom v gosteh, nato v nedeljo s San Marinom doma. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič, tokratni gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal!, priznava, da nam je razpored tekem pisan na kožo.
06.00 07. 03. 2023
Športne serije Zadovoljna

Vroči Vipotnik ostaja skromen: Ne pričakujem vpoklica, bo, kakor bo

V novem delu spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo se pogovarjali s trenutno prvim strelcem slovenske prve lige. 20-letni Konjičan Žan Vipotnik je najbolj atraktiven prodajni artikel v prestopni izložbi Maribora, trka pa tudi na vrata A reprezentance.
16.21 08. 02. 2023
Športne serije Zadovoljna

Euro ni želja, ampak cilj!

V novi epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal! nas je tokrat v Vidmu na stadionu Friuli v krasni kulisi gostil slovenski reprezentančni branilec in član Udineseja Jaka Bijol, ki se je razgovoril o italijanski Serie A, ruski izkušnji pri CSKA, Ligi prvakov in prihodnosti v reprezentančnem dresu.
06.00 28. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Novoletna Balanca: Pred relijem Dakar

Zima je čas, ko dirkači v razredu motoGP počivajo. Decembrski mesec je namenjen analizi rezultatov in pripravi na novo sezono. Dirkači proslavljajo dosežke minulega dirkaškega leta in zadnje dni pred koncem leta izkoristijo čas za počitnice z družinami, nekateri pa se udeležujejo tudi pogodbenih obiskov pri pokroviteljih, ki so vsako leto obvezni del dirkaškega paketa.
06.00 20. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Primerjati Maradono in Messija je neumnost, vsakemu je pripadlo svoje obdobje

Sebastjan Cimerotić ni med tistimi, ki bi z vročo glavo dan, dva po prvenstvu želeli ocenjevati, kdo je najboljši nogometaš vseh časov. Merljivim kriterijem navkljub, Lionel Messi je po številu pomembnih individualnih in moštvenih lovorik krepko pred vsemi, zagovarja mnenje tistih, ki trdijo, da je nogometna obdobja med seboj nesmiselno primerjati.
06.00 06. 12. 2022
Športne serije Zadovoljna

Mišo Brečko: Še vedno boli izpad iz skupinskega dela SP 2010

V novi epizodi spletne oddaje Fuzbal! smo gostili nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je nastopal na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010. Kako se spominja tistega mundiala in kaj ga je najbolj presenetilo na letošnjem mundialu v Katarju, kdo je njegov favorit za zmago, kako bi on kot nekdanji branilec zaustavil hitrega Kyliana Mbappeja in kakšno prihodnost napoveduje slovenskemu reprezentančnemu nogometu. Vse to v novem Fuzbalu!
07.02 05. 11. 2022
Športne serije Zadovoljna

'V živo' iz Valencie: Balanca Deluxe

Pred dirko, ki bo odločila o novem svetovnem prvaku v razredu MotoGP, smo posneli posebno izdajo priljubljene spletne oddaje Balanca, ki je tokrat namesto običajnega urnika sredi tedna dobila svoj prostor v soboto, neposredno pred zadnjo dirko razreda MotoGP v Valencii.
06.00 14. 09. 2022
Športne serije Zadovoljna

Balanca: Brez bremz

Vsako drugo sredo je čas za našo spletno oddajo Balanca, v kateri je tema motociklizem in pa dirkanje na dveh kolesih. Čeprav je Balanca načeloma oddaja, ki obravnava teme in dirkanje v razredu MotoGP, pa si sem ter tja dovolimo tudi skok v drugo reko. Tokrat smo svoje noge namočili v reko motokrosa oziroma bolj v blato, v katerem se odlično znajdejo krosisti.
06.00 16. 08. 2022
Športne serije Zadovoljna

'Dinamo in Crvena zvezda sta veliko vlagala, sestavljala in gradila. Zdaj jim gre!'

Novo sezono spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo tokrat začeli v družbi selektorja slovenske izbrane vrste do 21 let, ki je premor med sezonama preživel v Sloveniji, ostaja pa vpet v nogometno dogajanje, od katerega si ne bo, kot pravi sam, nikoli odpočil. Spregovorili smo o menjavi generacije pri mladi izbrani vrsti in kaj bo s fanti, ki zapuščajo to selekcijo. Kje je in kam gre naš nogomet na klubski ravni, za konec pa smo se posvetili še dogajanju v regiji.
06.00 08. 06. 2022
Športne serije Zadovoljna

Balanca: Ni konec, dokler ni konec

Letošnja dirkaška sezona je na skorajšnji polovici in jasno je, kdo so favoriti za letošnji naslov svetovnega prvaka. Marc Marquez se je dokončno izločil iz boja kar sam, ko je na dirki v Mugellu objavil, da bo izpustil nekaj nadaljnjih dirk sezone in se je raje odločil za že četrto operacijo rame. Tokrat so ga, kot slišimo uspešno, oskrbeli v ZDA in za zdaj še vedno ni jasno, kdaj bo Marquez znova na dveh kolesih. No, resnici na ljubo pa Marc Marquez v letošnji sezoni ni igral vidnejše vloge in s svojo predstavo letos ni niti še prišel v ožji krog kandidatov za naslov prvaka.
06.00 07. 06. 2022
Športne serije Zadovoljna

Če nimamo dovolj kakovosti, pokažimo vsaj srce

V nogometno idiličnem okolju starega celjskega stadiona Skalna klet smo se v tokratni epizodi spletne pogovorne oddaje Fuzbal! pogovarjali z občasnim slovenskim reprezentantom in članom ciprskega Anorthosisa, Denisom Popovićem. Celjan nam je uvodoma zaupal svoj pogled na trenutno stanje v slovenski izbrani vrsti, ki ne najde izhoda iz rezultatske krize, beseda pa je tekla predvsem o njegovi zanimivi in razgibani karieri v tujini, ki je do prvega vpoklica v izbrano vrsto potekala stran od oči javnosti. V sproščenem ozračju je povedal, kje se je najbolje počutil, razkril s katerimi svetovno znanimi nogometaši ima stike še danes in predstavil načrte za prihodnost.
10.04 17. 05. 2022
Športne serije Zadovoljna

'Uvrstitev Reala v finale je dokaz, kako čisto je Uefino tekmovanje'

"Nimam težav z Realom, jasno, trenutno nimam kontaktov z vodstvom kluba. Je pa uvrstitev Reala v finale Lige prvakov dokaz, kako čisto je Uefino tekmovanje. Če bi se mi vmešavali, če bi skušali komu pomagati ali koga depriviligirati, zagotovo ne bi bil Real v finalu in zagotovo ne bi bila Barcelona v finalu ženske Lige prvakov," tako Aleksander Čeferin ekskluzivno za Fuzbal! o odnosu Evropske nogometne zveze do klubov, ki so želeli oz. želijo na svoje.
12.43 11. 05. 2022
Športne serije Zadovoljna

Balanca: Odhod Suzukija iz razreda motoGP

Sreda je čas za našo spletno oddajo. V tokratni Balanci obdelujemo najaktualnejšo temo tega trenutka in to je seveda Suzukijevo slovo od dirk razreda motoGP. V ekipi Suzukija so namreč v ponedeljek po dirki v Jerezu članom svoje ekipe povedali, da se s koncem letošnje sezone poslavljajo od dirk razreda motoGP in da naslednje leto v tem prvenstvu ne bodo več nastopali. Novica je kot bomba odjeknila med ljubitelji motociklizma, saj ni tega pričakoval nihče.
17.52 31. 12. 2021
Športne serije Zadovoljna

'Borilne veščine so veliko več kot samo nokavti'

Zadnja letošnja oddaja 24 RUND je bila zaznamovana s karatejem. Kranjčanka Tjaša Ristić velja za eno najboljših bork pri nas, poleg številnih uspehov z velikih tekmovanj pa se lahko 27-letnica pohvali tudi s številnimi drugimi talenti in veščinami.
16.01 17. 12. 2021
Športne serije Zadovoljna

'Tudi fantje se morajo precej potruditi, če me želijo premagati'

V 66. oddaji 24 RUND smo gostili Majo Povšnar, aktualno svetovno prvakinjo v ju-jitsuju, v kategoriji do 63 kilogramov. Mlada, izzivov željna borka je tako dvema bronastima kolajnama na svetovnih prvenstvih dodala še zlato. Z njo smo se pogovarjali o dosedanji karieri, o tem, ali bi se želela preizkusiti tudi v mešanih borilnih veščinah ter o presenetljivem porazu Amande Nunes na minulem dogodku UFC.
16.51 03. 12. 2021
Športne serije Zadovoljna

'Ni je droge, ki bi se lahko primerjala z zmago v ringu'

Matjaž Vičar je eden od slovenskih MMA borcev, ki ne izbira nasprotnikov, tudi če so ti od njega izkušenejši in celo bolj pripravljeni na obračun. Naš gost v 65. oddaji 24 RUND se je na borilni radar postavil z odmevno zmago v ruski MMA promociji ACB, ko je na Dunaju s prekinitvijo ugnal favoriziranega čečenskega borca. Vičar je v oddaji spregovoril o številnih zanimivih stvareh iz zakulisja borilne psihologije ter tudi o tem, kako so na Dunaju pri prejetju nagrade morali popustiti nezadovoljnim organizatorjem.
15.05 19. 11. 2021
Športne serije Zadovoljna

Tadej Černoga: Prvi cilj olimpijske igre, nato WBC pas

25-letni boksar Tadej Černoga je na minulem svetovnem boksarskem prvenstvu v Beogradu navdušil z odličnimi predstavami in klonil šele v osmini finala proti kasnejšemu finalistu, Abumaliku Khalokovu iz Uzbekistana. S tem je dosegel največji uspeh v slovenskem olimpijskem boksu. Pirančana, ki najprej cilja na naslednjo olimpijado, nato pa še na profesionalni vrh, smo gostili v 64. oddaji 24 RUND.
15.57 05. 11. 2021
Športne serije Zadovoljna

Trener Eme Kozin: Imamo načrt, kako presenetiti Claresso Shields

Slovenski boks je pred pomembnim dogodkom, ki se bo odvil 11. decembra v Birminghamu, kjer se bo Ema Kozin pomerila z razvpito ameriško boksarko Claresso Shields za naslov najboljše boksarke v supersrednji kategoriji. V 63. oddaji 24 RUND smo se zato preselili v Fight club Gepard in se pogovorili z Eminim trenerjem Redžom Ljutićem.