Glasba

Avven spet na tujih odrih

Ljubljana, 01. 02. 2013 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avven, slovenska rock atrakcija se znova odpravlja koncertirat onkraj naših meja. Tokrat jih je k delu svoje turneje povabila finska skupina Korpiklaani. Poleg koncerta v Mariboru se bodo Avven predstavili še v Bratislavi ter Budimpešti, kasneje pa bodo samostojno nastopili še v Pragi in Brnu.

Finska skupina Korpiklaani, ki jo bodo Avven spremljali na 3 koncertih letošnje turneje, je vsaj toliko kot po svoji glasbi znana po divjih zabavah s precej alkohola.
Finska skupina Korpiklaani, ki jo bodo Avven spremljali na 3 koncertih letošnje turneje, je vsaj toliko kot po svoji glasbi znana po divjih zabavah s precej alkohola. FOTO: Arhiv izvajalca
Avven
Avven FOTO: Nejc Hőtzl

"Zelo smo bili veseli povabila skupine Korpiklaani k sodelovanju. Do sedaj smo z njimi le enkrat delili oder v Zagrebu, in v spominu nam je ostal res odličen koncert in precej težka zabava v backstageu. Tokrat smo se z njihovo agencijo dogovorili za 3 koncerte v sklopu njihove turneje. Pričakujemo res dobro promocijo, saj gre za dvorane, ki sprejmejo povprečno 1000 ljudi" nam je zaupal bobnar skupine Miha.

"Hkrati nam zelo ustreza takšen predah od trenutnega studijskega dela. Že nekaj mesecev res intenzivno delamo na novem albumu, v čemer sicer res uživamo, je pa hkrati tudi precej naporno. Tako bomo zadnja dva tedna pred odhodom spet namenili skupnim vajam. Ja, res se veselimo, da spet stopimo na oder."

Fante bomo imeli priložnost v živo ujeti tudi na slovenskih poletnih festivalih.
Fante bomo imeli priložnost v živo ujeti tudi na slovenskih poletnih festivalih. FOTO: Nejc Hőtzl
Na svoji Facebook strani pa so Avven pred tednom objavili, da se razhajajo z njihovo violinistko Barbaro. "Šlo je za povsem sporazumen razhod, v nasprotju s tem, kako si večina takšne stvari verjetno predstavlja. Vsi skupaj smo v zadnjem času ugotovili, da se naše poti enostavno preveč razhajajo. Bend še nikoli ni tako intenzivno delal, kot prav v zadnjem obdobju, in takšna obdobja enostavno prinesejo določene spremembe. Barbara si je že usvarila svojo družino, hkrati pa se želi posvetiti svoji samostojni glasbeni poti. Band pa ima res izjemno željo in vsi člani verjamemo, da si lahko ustvarimo skupno prihodnost. Bomo pa še naprej z Barbaro sodelovali na nekaterih koncertih, kjer jo bomo povabili kot posebno gostjo."
Avven so se po novem letu razšli z violinistko Barbaro, ki pa se jim bo kot gostja še kdaj pridružila na odrih.
Avven so se po novem letu razšli z violinistko Barbaro, ki pa se jim bo kot gostja še kdaj pridružila na odrih. FOTO: Nejc Hőtzl
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zarja40
02. 02. 2013 12.26
+8
več kot odličen bend...njihovi špili so pa itak bomba...morte it usi enkrat na njihov špil da boste videli čemu se res reče dober koncert in odlična muska :) rock on AVVEN in srečno :)
Ementalc
01. 02. 2013 19.01
+11
Ti so mi pa všeč.